• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

okurky plněné smetanovým sýrem

29. prosince 2014 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

A máme po Vánocích. Jak se to vůbec stalo? Vždyť jen 5 dní nazpátek jsme vařili a pekli, zdobili a činčali, nakupovali dárky, balili na poslední chvíli (i když jsme si minulý rok a vlastně i předminulý a i ty před před před předminulými předesevzali, že tohle bylo naposledy) a najednou tu sedíme a máme 29. prosince. Vždyť je to jen nějakých 120 hodin, co jsme netrpěli vyhlíželi a trpělivě čekali na Ježíška!

A teď tu máme pouhé 3 dny do Nového roku. Na konci toho končícího bývá zvykem hodnotit a zamyslet se nad tím, co přinese rok nový. Půlnoc z 31. prosince na 1. ledna má pro někoho sice až magický nádech, ale nikdo si určitě nemyslí, že se v ní něco zlomí. Ať už rádi bilancujete, nebo se zamýšlíte nad předsevzetími, lépe se vám to bude dělat s něčím dobrým po ruce. A tím můžou být třeba salátové okurky plněné smetanovým sýrem. Po některých těžkých vánočních jídlech to může být docela zdravý, a hlavně lehký vítr. Jsou plněné ochucených smetanovým sýrem, který připravíte během několika minut a pak už jen nazdobíte do jamky vydlabaných okurkových semínek. Stůl s ostatními silvestrovskými chuťovkami budou krásně doplňovat.

okurky plněné smetanovým sýrem

Print this recipe
Jarka
29. prosince 2014
by Jarka
Category předkrmy všechny recepty
Prep Time
20 minutes
Cook Time
5 minutes
okurky plněné smetanovým sýrem

Ingredients

na sýrovou náplň:

  • 1 - 2 stroužky česneku, utřeného
  • 110 g másla, pokojové teploty
  • 225 g smetanového sýru, např. Philadelphia, Lučina smetanová
  • 1 - 2 PL strouhaného parmezánu
  • 1/2 ČL sušeného kopru
  • 1/4 ČL sušené majoránky
  • 1/4 ČL sušené bazalky
  • 1/4 ČL sušené pažitky
  • 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 1/8 ČL sušeného tymiánu
  • 1 PL čerstvé petrželky, nasekané
  • cca 5 PL (nebo více dle potřeby) smetany ke šlehání, 31 %

na dokončení:

  • 2 okurky

Instructions

sýrová směs:

  1. V míse kuchyňského robotu nebo ručním šlehačem, ulšeháme sýru, máslo a česnek, dobře promícháme.
  2. Přidáme zbývající přísady, dobře promícháme.
  3. Pokud hned nepoužíváme, dáme do lednice a před použitím necháme lehce změknout při pokojové teplotě.

dokončení:

  1. Okurky můžeme buď celé oškrábat nebo jen pruhy a nakrájíme je na cca 1 cm plátky a lžičkou vyndáme asi 2/3 jadérek.
  2. Uspořádáme je na servírovací mísu.
  3. Sýrovou směs naplníme do sáčku na zdobení s nějakou ozdobnou špičkou a naplníme střed okurek, ze kterého jsme vybrali většinu jadérek.
  4. Pokud hned neservírujeme, uchováváme v lednici.

Tags

bazalka,
česnek,
máslo,
okurka,
petržel,
smetana,
smetanový sýr,
tymián
https://www.chute-sveta.cz/2014/12/29/okurky-plnene-smetanovym-syrem/

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:bazalka, česnek, máslo, okurka, petržel, smetana, smetanový sýr, tymián

Reader Interactions

Comments

  1. jitka says

    9. listopadu 2015 at 11:08

    Výborná pomazánka,druhý den když zbyla jsem si ji mazala na chleba a na to rajče nebo okurku.

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. listopadu 2015 at 12:43

      Moc děkuji, Jitko!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook