• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládový dort z hrnku { mug cake }

27. ledna 2015 / Jarka / 16 Comments

Jump to recipe

Máte chuť na něco sladkého? Třeba něco čokoládového? Právě teď? Nechcete dělat celý pekáč nebo celou formu koláče, bábovky nebo brownies? Ale hlavně, nechcete čekat? Pak právě pro vás můžou být dorty z hrnku, tedy mug cakes naprosto ideální. Vykouzlíte je během pěti minut a potřebujete k tomu jen hrnek a mikrovlnnou troubu.

Dorty (nebo buchty, bábovky, cookies) z hrnku jsou fajn věc a určitě, když vás honí mlsná. Určitě vám i na chvíli dají zapomenout na den blbec a dodají vám pořádnou dávku cukru a energie. Je super, že se dají připravit na x způsobů a můžete si vybrat ten, na který máte zrovna náladu. Já jsem zvolila klasický čokoládový, doplněný lžící nutelly a dokonce jsem do něj přidala i kousky nasekané čokolády. Ano, měla jsem čokoládový absťák. Jen jsem nepoužila vejce, ačkoliv se ve spoustě jiných receptů používá. Přijde mně, že jedno vejce na buchtu pro jednoho je až až, zvláště když na celý pekáč kolikrát potřebujete třeba jen dvě. Je důležité myslet na to, že dort při vaření vyskočí a proto byste měli hrnek těstem naplnit jen do poloviny. I tak se ale může stát, že vám dort přeteče, proto dejte na talíř mikrovlnné trouby třeba papírový ubrousek. Při případném úklidu mně budete za tento tip děkovat.  A já jdu vymýšlet další varianty dortu do hrníčku.

čokoládový dort z hrnku { mug cake}

Print this recipe
Jarka
27. ledna 2015
by Jarka
Category dezerty koláče a dorty všechny recepty
Persons
1
Prep Time
1 minute
Cook Time
1 minute
čokoládový dort z hrnku { mug cake}

Notes

* Délka vaření záleží na mikrovlnné troubě a jejím nejvyšším výkonu. Moje má 900 W a proto vařím cca 70 - 80 vteřin.

Ingredients

  • ¼ hrnku (30 g) hladké mouky
  • 2 PL kakaa na pečení
  • ¼ ČL prášku do pečiva
  • 2 - 3 PL krupicového cukru
  • ⅛ ČL (špetka) soli
  • ¼ hrnku + 1 PL (75 ml) mléka
  • 2 PL (30 ml) rostlinného oleje
  • 1 PL nutelly

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme suché suroviny.
  2. V jiné míse smícháme mléko a olej a přidáme suché suroviny, dobře promícháme, abychom neměli žádné hrudky.
  3. Těsto nalijeme do hrnku (jeden velký hrnek á 400 ml, nebo dva á 200 ml).
  4. Do středu těsta dáme 1 PL nutelly, nemícháme.
  5. Vložíme do mikrovlnné trouby a na nejvyšším stupni vaříme cca 60 - 90 sekund.*
  6. Před konzumací necháme lehce vychladnout. Pozor, hrnek a dort bude velmi horký.
  7. Podáváme jen tak nebo třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny, porcí šlehačky, apod.

Tags

čokoláda,
kakao,
nutella
https://www.chute-sveta.cz/2015/01/27/cokoladovy-dort-z-hrnku-mug-cake/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, kakao, nutella

Reader Interactions

Comments

  1. veronika says

    27. ledna 2015 at 11:46

    Jarko, to vypadá náramě! Nepůjde to v troubě? My mikrovlnku nemáme…

    Odpovědět
    • Jarka says

      27. ledna 2015 at 15:17

      Veroniko, určitě půjde, ale doporučuji do těch nižších misek typu ramekin. Zkusila bych na 180°C, nějakých 15 – 25 minut? Zkuste nejdřív 15, párátkem zkonroluje a uvidíte 🙂

      Odpovědět
      • veronika says

        27. ledna 2015 at 19:34

        Skvěle! Co nejdřív vyzkouším a pak dám vědět:-)

        Odpovědět
  2. Jana says

    31. ledna 2015 at 17:11

    Jedním slovem „mňamóza“. Skvělá rychlovka pro nečekanou návštěvu :-).

    Odpovědět
    • Jarka says

      1. února 2015 at 14:01

      Moc děkuji, Jano 🙂

      Odpovědět
  3. Lenka says

    25. února 2015 at 14:20

    Milá Jarko, vůbec jsem nečekala, že to bude až takhle skvělé!
    díky za recept

    Odpovědět
  4. Valerie says

    15. července 2015 at 14:13

    Vážně asi budu muset vyřadit tvé stránky z těch co čtu, vždy mi naděláš takové chutě :O Nebo je budu číst zásadně po jídle 😀
    Moc pěkný web a ještě lepší recepty 🙂

    Odpovědět
  5. Tomáš says

    31. července 2015 at 15:36

    Ahoj Jarko,
    zkusil jsem tvůj hrničkový dort, a hned poprvé se mi vydařil.. 🙂
    Všem doma moc chutná, a jen bych ubral 1 lžičku kakaa, a místo toho dal 2 PL lžíce mouky navíc, potom když máš 2 PL lžíce kakaa, těsto není tolik vláčné.. 🙂
    Moc děkuji za recept, později určitě vyzkouším bublaninu nebo nepečený karamelový dort, a dám vědět 🙂 😀

    Odpovědět
  6. Pepa K says

    22. března 2016 at 10:59

    Konečně jsem vyzkoušel a ta čokoládová chuť je vynikající. Místo nutely jsem do těsta rozlámal hořkou čokoládu, která se pak v mikrovlnce krásně roztekla. A nedával jsem do hrnku, ale do mini silikonových báboviček.
    Jen nevím čím to je, že těsto v mikrovlnce opravdu hodně vyskočí, že skoro vyteče z formičky, ale než uplyne čas do konce vlnění, tak zase splaskne a po vyndání ven je ten objem skoro stejný jako na začátku. Není vlastně vůbec nadýchané. Dělám někde chybu?

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:00

      Milý Pepo, myslím, že se vaří asi moc dlouho, prostě se přepeče. Zkuste zkrátit dobu vlnění a vyndavejte jen pár sekund poté, co vyskočí.

      Odpovědět
  7. Petra says

    3. dubna 2016 at 14:42

    Ahoj, musím říct že je to PARÁDNÍ recept! 🙂 měla sem chuť na něco rychlého a sladkého a tento recept to perfektně vystihl. Ideální pro jakoukoliv návštěvu nebo pro rychlou snídani 🙂 během pár hodin sem Mug cake musela dělat 3x kdy se pokaždé zvyšovaly porce(naposled jsem ho dělala (byla donucena dělat) z 5-ti porcí do dvou velkých misek :D), protože, k mému překvapení, příteli tento dortík zachutnal a málem mě prosil na kolenou abych ho udělala znovu 😀

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:18

      Haha, moc děkuji! Jsem ráda, že chutná 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  8. Semtex says

    12. srpna 2016 at 20:42

    V konvektomatu jsem jej pekl 40 minut na 180 stupňů.

    Odpovědět
  9. CzBaterka says

    30. července 2017 at 19:52

    Tak první se povedl! Je výborný já si místo nutely dál bílou čokoládou a sem nadšený!800w mikrovlnka na 2 minuty a je super!

    Odpovědět
  10. Pavla says

    21. ledna 2019 at 23:11

    Naprosto famózní záležitost,diky.

    Odpovědět
    • jarka says

      6. února 2019 at 18:02

      Moc děkuji, Pavlo! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook