• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

těstoviny s omáčkou z pečených paprik

30. ledna 2015 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Mám ráda těstoviny. Vždycky jsem měla, i když jsme je doma během mého dětství často nedělali. Pokud tedy nepočítám klasické šunkofleky. Ale teď mám na mysli klasické italské pokrmy s nějakou zajímavou (lehkou) omáčkou. Mám raději těstoviny bez masa, kdy si je můžu pořádně vychutnat. Když jsem vás tedy na začátku roku žádala o tipy na recepty, které byste chtěli letos na blogu vidět, a vy jste často odpovídali, že italskou kuchyni, hned jsem věděla, co pro vás příště přichystám.

Tento recept má blízko k mým jiným těstovinovým receptům, a to těstovinám s rajčatovo smetanovou omáčkou nebo dýňovým fettucinne alfredo. Všechny tři recepty spojule až neuvěřitelná jednoduchost, ale přitom chuťová dokonalost. V tomto receptu ogrilujete červené papriky až bude slupka na místech úplně černá. Můžete je grilovat buď v troubě nebo na otevřeném grilu. Ogrilovanou slupku musíte sloupnout, nejlepší je dát horké papriky na chvíli do igelitového sáčku. Pak to půjde hladce. A pak už jen odstraníte semínka a rozmixujete s osmaženou cibulí a česnekem dohladka. Pokud máte po ruce piniové oříšky, můžete je lehce opražit a taky rozmixovat s paprikovou směsí. Nakonec přidáte smetanu ke šlehání (v případě intolerance laktózy nebo veganství třeba sojóvé nebo mandlové mléko) a je to. Žádná věda a přitom chuťově bezkonkurenční. Jen bych chtěla poznamenat, že množství omáčky nestačí na celé balení, tedy půl kilo, těstovin, ačkoliv se to na první pohled může zdát. Těstoviny by sice byly omáčkou obaleny, ale ne tak, abyste si ji skutečně vychutnali. A kvůli tomu jste ji přece dělali.

těstoviny s omáčkou z pečených paprik

Print this recipe
Jarka
30. ledna 2015
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
4
Prep Time
15 minutes
Cook Time
30 minutes
těstoviny s omáčkou z pečených paprik

Ingredients

  • 3 velké celé červené papriky
  • 2 PL pinioných příšku (volitelné)
  • 2 PL (30 ml) olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku, lisovaného
  • 1/2 hrnku (120 ml) smetany, 31%
  • čerstvá nasekaná petrželka
  • strouhaný parmezán
  • 250 - 350 g (něco přes půl balení) oblíbených těstovin (špagety, penne, fussili, apod.)

Instructions

  1. Papriky dáme buď na gril (nebo pod gril do trouby) a opečeme, až budou na několika místech černé (cca 5 - 10 minut).
  2. Potom je hned dáme do igelitového sáčku, uděláme uzel nebo zatočíme, aby se sáček uzavřel. (Nebo vložíme do uzavíratelného ziplog sáčku). Necháme chvíli odstát a potom opatrně sloupneme spálenou slupku a odstraníme semena.
  3. Papriky vložíme do mixeru.
  4. Na pánvi lehce opražíme piniové oříšky na pánvi, odložíme.
  5. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli doměkka, přidáme česnek a smažíme další minutu. Přídáme k paprikám, dále přidáme sůl, čerstvě mletý pepř podle chuti a piniové ořišky (pokud používáme). Rozmixujeme dohladka. Do pyré přidáme smetanu a promícháme.
  6. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme.
  7. Těstoviny smícháme s omáčkou, dobře promícháme.
  8. Podáváme ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou a strouhaným parmezánem.

Tags

paprika,
smetana
https://www.chute-sveta.cz/2015/01/30/testoviny-s-omackou-z-pecenych-paprik/

 

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:paprika, smetana

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook