• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

karamelovo-banánový chlebíček { Lotus }

10. března 2015 / Jarka / 4 Comments

Jump to recipe

Dneska si popovídáme o Lotus pomazánce. Jedná se o sladkou, krémovou (jemnou, smooth) nebo křupavou (crunchy) pomazánku vyrobenou z sušenek Lotus. Ty miluju (nejen) od doby, co je náš pediatr dává našim princeznám jako úplatu při návštěvách v jeho ordinaci. Abych je nemusela po nich jen dojídat, ale mohla si je sobecky vychutnat u odpoledního latté, mám doma pořád nějakou zásobu.

A kromě sušenek mám doma taky pěknou zásobu Lotus pomazánky, tedy pomazánky z karamelových sušenek Lotus. Dokážete si to představit? Je jako z jiného světa. Krémová nebo křupavá varianta, já si ji namažu skoro na všechno. Poslední dobou jsem ji oblíbila na toastu ke snídani, protože, kdo by nechtěl snídat sušenky Lotus?

A pokud rádi provokujete, zabořte lžíci přímo do sklenice. Nebojte, nikomu to neřeknu!

Je čas si přiznat, že poslední dobou po pomazánce Lotus sahám častěji než po arašídovém másle. A pokud mě sledujete nějakou dobu, tak víte, že arašídové máslo zbožňuju a přiznat si tuto pravdu, je skoro jako se vyskléknout donaha. Dobře, to přeháním.

Každopádně, pomazánka Lotus je vynikající a dá se použít do spousty receptů. Je vyrobena z přírodních surovin, neobsahuje žádná umělá barviva ani konzervační látky, dokonce ani cholesterol či stopy ořechů. Ideální pro každého, ale i alergiky. Dobře, povídání o množství cukru si nechám na příště.

Když jsem přemýšlela, co z ní připravit, projela jsem v rychlosti svoje oblíbené recepty a bylo rozhodnuto. Receptů na oblíbený banánový chlebíček není nikdy dost a proč si ho něčím nevylepšit. Nejen pomazánkou, ale i sušenkami. Takové Lotusové combo. Snad mně to nebudete mít za zlé.

karamelovo-banánový chlebíček { Lotus }

Print this recipe
Jarka
10. března 2015
by Jarka
Category brownies, řezy chleba a pečivo dezerty snídaně všechny recepty
Persons
1
Prep Time
10 minutes
Cook Time
60 minutes
karamelovo-banánový chlebíček { Lotus }

Ingredients

  • 3 banány, rozmačkané
  • 1/3 hrnku (95 g) bílého jogurtu
  • 1/2 hrnku (125 g) Lotus pomazánky
  • 3 PL (45 g) másla, rozpuštěného
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku (100 g) cukru
  • 1 3/4 hrnku (220 g) hladké mouky
  • 3/4 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 18 sušenek Lotus (110 g)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. Ve středně velké míse promícháme mouku, jedlou sodu, sůl a skořici. Odložíme stranou.
  3. V jiné míse smícháme a metlou dohladka ušleháme rozmačkané banány, jogurt, Lotus pomazánku, rozpuštěné máslo, vejce a cukru.
  4. Sušenky Lotus rozmačkáme na menší kousky, z jedné sušenky cca 6 ks a odložíme stranou.
  5. Suché suroviny přidáme opatrně do mokrých a promícháme, až se spojí. Přidáme asi 2/3 rozmačkaných sušenek a opět lehce promícháme.
  6. Těsto vylijeme do připravené formy a posypeme zbylými rozmačkanými sušenkami.
  7. Pečeme 55 - 60 minut dozlatova nebo nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed bochníku není po vytažení suchá.
  8. Před vyndáním z formy necháme 30 minut lehce vychladnout při pokojové teplotě.

Tags

banány,
jogurt,
Lotus,
sušenky
https://www.chute-sveta.cz/2015/03/10/karamelovo-bananovy-chlebicek-lotus/

Kategorie: brownies, řezy, chleba a pečivo, dezerty, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banány, jogurt, Lotus, sušenky

Reader Interactions

Comments

  1. Marťa says

    17. března 2015 at 13:33

    Super recept! Lotusky miluju, takže program na víkend je jasný 🙂 Chci se ještě zeptat, jestli nemáš zkušenost se silikonovou formou na chleba? Dostala jsem k vánocům tuto http://www.utc.cz/cs/forma-bochnikova-silikon-kremova/341929p/ ale zatím jsem měla docela strach ji vyzkoušet. Doteď jsem používala klasickou plechovou, silikon doma nemám vůbec, takže nevím, jak se v tom peče 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. března 2015 at 21:28

      Milá Marťo, moc děkuji! Se silikonovou formou nemám bohužel vůbec žádné zkušenosti 🙁 ale když se to prodává, bude to určitě v pořádku. Všechno je jednou napoprvé, takže vyzkoušet a uvidíš 🙂

      Odpovědět
  2. jitka says

    7. listopadu 2015 at 22:11

    Chlebík byl dobrý,dobrá kombinace chutí.
    Jitka

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. listopadu 2015 at 21:06

      Děkuji!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook