• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

mrkvové lívance

27. března 2015 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Pokud mně nabídnete mrkvový dort, nikdy ho neodmítnu. A to ani, když si budu 15 minut předtím stěžovat na to, že jsem plná a nic dalšího se do mě nevejde. Klidně bych ho mohla každý den snídat, ale asi si dokážete představit, jak bych za nějaký čas vypadala. A tak jsem udělala mrkvové lívance. Ty si zdůvodním vždycky. Zvlášť když máme příští týden Velikonoce a pro ně jsou jako dělané.

Tyto lívance jsou nadýchané a jen lehce mrkvové. Určitě nebudete mít pocit, že jíte mrkvový salát. Co se mně líbí je, že nejsou přeslazené, protože obsahují jen jednu lžíci cukru. Dosladit si je můžete sirupem nebo polevou. Koření je v rovnováze a kromě hladké mouky, můžete použít i celozrnnou pro ještě zdravější zážitek.

Co bych vám měla ještě o těchto lívancích prozradit?

  • nepotřebujete žádný kuchyňský robot, jen dvě obyčejné mísy, vařečku, příp. metlu a stěrku
  • jsou zdravé, zvláště když hladkou mouku nahradíte celozrnnou (nebo půl na půl)
  • nejsou přeslazené
  • skvěle chutnají s javorovým sirupem nebo sirupem z podmáslí
  • můžete je podávat s nasekanými vlašskými ořechy nebo kokosovými lupínky

Tyto lívance jsou takové jarní. I když se hodí kdykoliv, velikonoční snídaně nebo brunch si o ně vysloveně říká. Pusťte se do nich, pokud hledáte novou inspiraci nebo vás klasické lívance už omrzely. I když to není snad ani možné.

mrkvové lívance

Print this recipe
Jarka
27. března 2015
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
20
Prep Time
10 minutes
Cook Time
5 minutes
mrkvové lívance

Ingredients

  • 1 1/2 hrnku (190 g) hladké mouky nebo celozrnné mouky
  • 3 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 3/4 ČL soli
  • 1 PL krupicového cukru
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/4 ČL strouhaného muškátového oříšku
  • 1 1/3 hrnku (320 ml) mléka
  • 1 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 PL (45 g) másla, rozpuštěného
  • 2 střední mrkve, oloupané, nastrouhané najemno, cca 250 - 300 g

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme všechny suché suroviny.
  2. V jiné míse smícháme mléko, vejce, vanilkový extrakt a máslo. Vmícháme do suchých přísad, opatrně promícháme, až se suroviny spojí.
  3. Jemně vmícháme nastrouhanou mrkev.
  4. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje (nebo bez oleje) z jedné, a pak z druhé strany.
  5. Podáváme s máslem, sirupem nebo podle chuti.

Tags

mrkev
https://www.chute-sveta.cz/2015/03/27/mrkvove-livance/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:mrkev

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook