• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

toasty s česnekovým tuňákem a čedarem

13. dubna 2015 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Konečně tu jsou dny a večery, kdy nemusíme jíst teplé polévky, které nás nejen zasytí, ale hlavně zahřejí. Hybernování je u konce a je tu čas jídel lehkých jako vítr, protože je třeba připravit se na plavkovou sezónu. A tak dnešní pondělní ráno začneme něčím lehkým (nejen pro žaludek), ale i na přípravu. Na cestě domů můžete v rychlosti nakoupit chybějící suroviny a večeři mít do 20 minut hotovou. Tomu se říká ideální recept na jarní nebo letní večer, kdy opravdu nechcete vystát u plotny důlek.

Základem tohoto receptu je Calvo tuňák v konzervě. Pokud chcete ušetřit čas loupáním česneku a následně jeho lisováním, sáhněte v obchodě po konzervě tuňáka už ochuceného česnekem. Prodáváte se v sadě tří, ale budete potřebovat jen dvě. Bez problému je ale můžete nahradit klasickým Calvo tuňákem v nálevu a ochutit jedním stroužkem česneku. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem.

Směs tuňáka navrstvíte na připravenou bagetu a na něj dáte plátek čedaru. Než se k tomu ale dostanete, vyzkoušejte úžasný tip a trik. Nakrájené plátky bagety potřete lehce máslem se špetkou solí a nechte na pár minut zapéct v troubě. Budou potom krásně křupavé, ale vnitřek si zachovají měkké, takže nebudou jako topinky. Asi nemusím dodávat, že nejlépe chutnají se zeleninovým salátem. Tím totiž zdravou večeři zpečetíte.

toasty s česnekovým tuňákem a čedarem

Print this recipe
Jarka
13. dubna 2015
by Jarka
Category předkrmy všechny recepty
Persons
6
Prep Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
toasty s česnekovým tuňákem a čedarem

Notes

*Pro trochu a více sýrovou variantu použijte více strouhaného čedaru, klidně zdvojnásobte množství. Polovinu nastrouhaného čedaru smíchejte s tuňákovou směsí a navrstvěte ji na bagetu. Navrch nasypte zbývající strouhaný sýr a nechte zapéct.

Ingredients

  • 2 konzervy (á 80 g) Calvo tuňáka s česnekem nebo 2 konzervy (á 80 g) Calvo tuňáka v nálevu + 1 stroužek česneku, lisovaného
  • sůl a pepř na ochucení
  • 50 g (až 100 g)* čedaru (oranžového, plátkového nebo vcelu, nastrouhaného)
  • 30 g másla
  • špetka soli
  • 1 střední (celozrnná) bageta

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Bagetu nakrájíme na střední krajíce.
  3. Máslo rozpustíme v hrnku, přidáme špetku soli a promícháme.
  4. Mašlovačkou potřeme jednu stranu nakrájené bagety, naskládáme je na plech a dáme asi na 5 minut do trouby, aby se lehce opekly. Pozor! Je třeba hlídat čas, abychom se nespálili!
  5. Necháme lehce vychladnout.
  6. Z konzervy tuňáka slijeme pořádně olej promícháme vidličkou a dochutíme solí a pepřem. Promícháme. (Pokud používáme tuňáka v nálevu, slijeme nálev a promícháme s utřeným česnekem, solí a pepřem).
  7. Směs navrstvíme na lehce vychladlé krajíce a položíme na něj polovinu plátku sýra (nebo nastrouhaný).
  8. Vrátíme na plech a dáme do trouby na cca 3 až 5 minut, dokud sýr nepovolí.
  9. Necháme lehce vychladnout a podáváme, ideálně se zeleninovým salátem nebo zeleninou.

Tags

čedar,
česnek,
tuňák
https://www.chute-sveta.cz/2015/04/13/toasty-s-cesnekovym-tunakem-a-cedarem/

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:čedar, česnek, tuňák

Reader Interactions

Comments

  1. Janička says

    21. dubna 2015 at 10:53

    Výborná a rychlá večeře pro nás co milujeme tuňák a česnek 🙂 děkujeme

    Odpovědět
    • Jarka says

      21. dubna 2015 at 13:39

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook