• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

pomerančové tiramisu

12. května 2015 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Omlouvám se za to ticho na blogu za posledních čtrnáct dní. Ale někdy je fajn na chvíli vypnout, srovnat si pár věcí a získat trochu (tolik potřebný) nadhled. A získat taky čas, abych pro vás mohla připravit nějaký fajn recept. Recept, který stojí za to, protože ládovat blog recepty jen proto, že bych měla, se podle mě míjí účinkem. Každý recept pro vás pečlivě vybírám a většinou několikrát testuji, než vám představím konečnou verzi. Toto pomerančové tiramisu není výjimkou.

Ze své lásky k tiramisu jsem se už vyznala. Neznám dokonalejší dezert, který je přitom tak jednoduchý. Toto je varianta klasického tiramisu vhodná pro ty,  kteří nemusí kafe. A proto si asi ani pořádně nedokážou vychutnat klasické tiramisu. Tím pomyslným středobodem tohoto tiramisu je tu totiž pomeranč, hlavně kvalitní pomerančová marmeláda a taky pomerančový likér. Zároveň jsem, oproti původnímu receptu, použila syroká vejce. Měla jsem zcela čerstvá, domácí a tak jsem se nebála. Přežili jsme ve zdraví a já už teď přemýšlím, jakou další chuť tiramisu si připravím.

pomerančové tiramisu

Print this recipe
Jarka
12. května 2015
by Jarka
Category dezerty všechny recepty
Persons
12
Prep Time
5 minutes
Cook Time
30 minutes
pomerančové tiramisu

Ingredients

  • 4 vejce, oddělené žloutky a bílky
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 3 PL pomerančového likéru, např. Cointreau, Grand Marnier nebo Triple Sec
  • 1 ČL strouhané pomerančové kůry
  • 1 hrnek (240 ml) čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 150 g kvalitní pomerančové marmelády
  • 1 balení (400 g) cukrářských piškotů
  • 1 - 2 PL kakaa na posypání

Instructions

  1. Do misky vhodné do mikrovlnné trouby dáme marmeládu a dáme na cca 20 - 30 vteřin do mikrovlnné trouby rozehřát. Rozmícháme vidličkou. Přidáme pomerančový likér, pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru. Odložíme.
  2. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny ponorným mixerem nebo v kuchyňskému robotu. Postupně přidáváme mascarpone a vyšleháme. Potom odložíme.
  3. Bílky ušleháme do tuha a opatrně vmícháme stěrkou do žloutkové směsi.
  4. Připravíme si větší mísu (např. 33 x 23 cm) a jednu stranu piškotu namočíme do pomerančové směsi, dáme do mísy/ formy, atd. dokud nevyložíme celé dno. Piškoty namáčíme rychle, nenecháme je ponořené, chceme je jen rychle namočit a hned dát na dno.
  5. Na první vrstvu piškotů dáme polovinu krému, na krém zase piškoty namočené v pomerančové směsi, druhou polovinu krému.
  6. Poslední krémovou vrstvu posypeme kakaem.
  7. Dáme odležet do lednice, min. 4 hodiny, ideálně přes noc.
  8. Před podáváním můžeme posypat ještě kakaem. Uchováváme v lednici.

Tags

mascarpone,
piškoty,
pomeranč,
vejce
https://www.chute-sveta.cz/2015/05/12/pomerancove-tiramisu/

Kategorie: dezerty, všechny recepty Klíčová slova:mascarpone, piškoty, pomeranč, vejce

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook