• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňový dort z hrníčku

2. listopadu 2016 / Jarka / 4 Comments

Jump to recipe

Dýňová sezóna vrcholí a třeba se vám bude hodit sladká rychlovka. A když říkám rychlovka, tak myslím skutečně rychlovka. Jen si představte, že byste si mohli dát dort už za 2 minuty. A k tomu samozřejmě dýňový. Jedli byste ho ještě teplý a navrch ozdobili šlehačkou nebo třeba kopečkem vanilkové zmrzliny. Už jsem vás nahlodala?

Pokud máte zrovna teď chuť na něco podzimního a sladkého, jděte do toho. Uznávám, že hrníčkové dorty nejsou asi na každý den, ale čas od času dokážou i zachránit. To když vás hodí mlsná, do cukrárny je to daleko a doma ani kousek čokolády. Jinak je v nich kalorií až až, a proto jednu porci obvykle rozděluju do dvou.

dýňový dort z hrníčku

Print this recipe
Jarka
2. listopadu 2016
by Jarka
Category koláče a dorty všechny recepty
Prep Time
3 minutes
Cook Time
2 minutes
dýňový dort z hrníčku

Ingredients

  • 4 PL hladké mouky
  • 1½ PL cukru
  • ⅓ ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL dýňového koření
  • ¼ ČL mleté skořice
  • ½ PL oleje
  • 2 PL dýňového pyré
  • 2 PL mléka
  • 1 PL pomazánky z originálních karamelových sušenek Lotus

Instructions

  1. Všechny suché suroviny smícháme v menší misce, v druhé misce smícháme dýňové pyré, olej a mléko a promícháme. Suché suroviny přidáme do mokrých a dobře, ale opatrně promícháme.
  2. Rozdělíme do dvou menších misek nebo hrnků, a navrch každého dáme cca 1/2 PL Lotus pomazánky. Vložíme do mikrovlnné trouby a na nejvyšším stupni vaříme cca 60 - 90 sekund.*
  3. Před konzumací necháme lehce vychladnout. Pozor, hrnek a dort bude velmi horký.
  4. Podáváme jen tak nebo třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny, porcí šlehačky, apod.
  5. * Délka vaření záleží na mikrovlnné troubě a jejím nejvyšším výkonu. Moje má 900 W a proto vařím cca 70 - 80 vteřin.

Tags

dýně
https://www.chute-sveta.cz/2016/11/02/dynovy-dort-z-hrnicku-2/

Kategorie: koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:dýně

Reader Interactions

Comments

  1. Pepa says

    6. listopadu 2016 at 12:14

    Ahoj Jarko,sla by pouzit pomazanka Lotus Crunchy. Predpokladam,ze v ni jsou nejake krupave kousky susenek. Pomaz
    nku Lotus jsem nikdy nekupoval a v obchode jsem narazil na tento druh. Diky,Pepa.

    Odpovědět
  2. NEPLECHA says

    9. listopadu 2016 at 10:54

    Tyhle rychlovky mám nejraději! A dýně, tý máme letos zásoby až do jara! Recept určitě zkusím 🙂

    NEPLECHA NA PLECHU

    Odpovědět
  3. Loren says

    17. prosince 2016 at 22:29

    Vypadá to dobře! S radostí vařit zítra)

    Odpovědět
  4. Verca says

    28. února 2017 at 9:43

    Parádní rychlovka. Speciálně kvůli ní jsem si koupila lotusovou pomazánku a to jsem neměla – nová závislost je na světě 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook