• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

linecká srdíčka

14. února 2017 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Každý rok vždycky přemýšlím, jestli na Valentýna připravit nějaký tematický recept. Už tady nějaké mám, nejoblíbenější je asi dort červený samet, ale stejně nad tím rok co rok dumám. A tak jsem šla do toho. Asi taky proto, že tyto sušenky jsou takovým chameleónem. Když je neužijete na Valentýna, vykrájejte třeba jiné tvary a hned máte vánoční cukroví.

 

Krásného Valentýna! Ať je váš dnešní, už tak přeslazený den, sladký.

Linecká srdíčka

Print this recipe
Jarka
14. února 2017
by Jarka
Category cukroví všechny recepty
Persons
30
Prep Time
15 minutes
Cook Time
10 minutes

Ingredients

  • 2 1/2 hrnku (180 g) hladké mouky
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1/2 ČL soli
  • 1/ ČL prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku (95 g) loupaných mandlí, celých
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 1 hrnek (226 g) másla, pokojové teploty
  • 1/2 hrnku (65 g) moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/4 ČL mandlového extraktu

Instructions

  1. V míse smícháme mouku, skořici, sůl a prášek do pečiva, dobře promícháme a dáme strarnou.
  2. Do mixeru dáme madle a hnědý cukr a rozmixujeme do hladka.
  3. Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny, v míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem.
  4. Vmícháme vejce, oba extrakty, prošleháme.
  5. Potom přidáme a promícháme mandlovou směs, přidáme postupně a nakonec postupně přidáváme mouku, promícháme až se všechny suroviny dobře spojí.
  6. Na lehce pomoučněném vále vypracujeme a rozdělíme na 2 kusy, každý z nich dáme do igelitového sáčku nebo fólie a necháme alesoň 2 hodiny, nebo i přes noc, odležet v lednici.
  7. Jakmile jsme připraveni péct, troubu předehřejeme na 180 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  8. První díle těsta rozválíme na placku cca 3 - 5 mm vysokou, ze které vykrajujeme vykrajovátky srdíčka tvary. Dáváme je na plech cca 2 cm od sebe a pečeme cca 10 - 12 minut nebo lehce dozlatova.
  9. Postupujeme stejně se zbytkem těsta.
  10. Necháme vychladnout a potom slepujeme oblíbenou marmeládou.

Tags

mandle,
máslo,
skořice
https://www.chute-sveta.cz/2017/02/14/linecka-srdicka/

Kategorie: cukroví, všechny recepty Klíčová slova:mandle, máslo, skořice

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook