• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rychlý švestkový koláč

12. září 2017 / jarka / 2 Comments

Ještě než švestky zmizí z obchodů, mám pro vás rychlý a jednoduchý recept na švestkový koláč. Zvládne ho naprosto každý. Potřebujete jen 3 suroviny – listové těsto, švestky a cukr. Na dochucení se skvěle hodí mletá skořice, ale třeba i směs dýňového koření, a na potření rozšlehané vejce. Jste připraveni?

Koláč můžete připravit na dva způsoby. Buď ho vyválíte do velkého obdélníku, na který rozprostřete švestky. Anebo – vyválené těsto nakrájíte na stejně velké čtverečky a zase na ně švestky rozprostřete.

Nezapomeňte pořádně pocukrovat a posypat třeba skořicí.

My švestky milujete a pokud to platí i o vás, určitě si tento super rychlý a jednoduchý koláč udělejte. Dostane vás, jak dokonalý je, i když je – tak trochu – z polotovaru. Ale to nikomu říkat nemusíte. 🙂


rychlý švestkový koláč
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
5 minut
DOBA VAŘENÍ
20 minut
CELKEM
25 minut
 
SUROVINY
  • 1 balení listového těsta, cca 300 g
  • cca 15 švestek, odpeckovaných, nakrájených na čtvrtky
  • cca 5 PL hnědého třtinového cukru
  • 1 - 2 ČL skořice
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
POSTUP
  1. Těsto vyválíme na obdélník velikosti cca 30 x 20 cm.
  2. Přeneseme na pečící plech vyložený pečícím papírem.
  3. Na těsto vyskládáme švestky.
  4. Posypeme cukrem a skořicí.
  5. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 - 30 minut nebo do zlatova.
3.5.3226

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:listové těsto, švestky

Reader Interactions

Comments

  1. Eva says

    29. dubna 2018 at 19:02

    Dobry den, chci se zeptat, jestli by slo misto svestek pouzit nektarinky. Preje jen jsou vodnatejsi a bojim se, aby testo nebylo rozmocene. Dekuji za odpoved.

    Odpovědět
    • jarka says

      3. května 2018 at 19:54

      Milá Evo, já myslím, že bez problému můžete.

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook