• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rychlé švestkové řezy

9. listopadu 2018 / jarka / 1 Comment

Švestkovou sezónu jsem letos na blogu nějak zanedbala. Udělala jsem jen celozrnný švestkový koláč, a to je docela málo. A tak, když jsem na trhu ještě narazila na čerstvé švetsky, neodolala jsem. Možná to byly poslední švestky letošního teplého podzimu.

Vždycky když donesu švestky domů, snědí se dřív, než se stačím otočit. Tentokrát ale ne! Hned jsem je zpracovala, tedy naplnila  do dvou úžasných vrstev z ovesných vloček, hnědého cukru a másla. Naprostá dokonalost! Jako dezert nebo jako snídaně. Vaše volba.


rychlé švestkové řezy
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
40 minut
CELKEM
50 minut
 
SUROVINY
na spodní vrstvu:
  • 115 g másla, změklého
  • 125 g špaldové mouky
  • 3 PL hnědého třtinového cukru
  • ½ ČL soli
  • cca 16 švestek, vypeckových, rozpůlených
na horní vrstvu:
  • 50 g hnědého třtinového cukru
  • 3 PL špaldové mouky
  • ¼ ČL skořice
  • 30 g másla
POSTUP
spodní vrstva:
  1. Všechny suroviny smícháme a vtlačíme do pečícím papírem vyloženého plechu 20x20 cm.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 15 minut.
  3. Vyndáme, necháme lehce vychladnout a potom na upečenou vrstvu rozprostřeme rovnoměrně švestky.
  4. Troubu nevypínáme.
horní vrstva:
  1. Všechny suroviny promícháme - bude to vypadat jako drobenka, a rovnoměrně rozsypeme na švestky.
  2. Vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 30-40 minut na 175 °C.
  3. Po upečení necháme vychladnout, potom krájíme.
3.5.3251

 

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: dezerty, snídaně Klíčová slova:máslo, ovesné vločky, švestky

Reader Interactions

Comments

  1. Zlatka says

    9. prosince 2019 at 17:47

    Dobrý den, nechybí v receptu prášek do pečiva?Zkousela jsem koláč, ale výsledek nepovedeny, tak přemýšlím, v čem byla chyba..

    Diky predem za odpověď, Zlatka

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook