• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

pico de gallo (salsa z čerstvých rajčat)

7. února 2019 / jarka / Leave a Comment

Před pár týdny jsem se opět postavila k plotně. Seriózně. Abych připravila oblíbené mexické. Chtěla jsem něco kreativního. Něco novějšího, co nedělám tak často. A vyhrály to taquitos s černými fazolemi a pico de gallo. Ani jsem nemohla uvěřit, že recept nemám ještě na blogu! Skoro vždycky totiž sáhnu po oblíbené (klasické) salse.

I když jsou v salse a pico de gallo použity stejné suroviny, salsa se připravuje z konzervovaných rajčat a proto je víc omáčková,  tekutá. Pico de Gallo je naopak z čerstvých rajčat a obsahuje kousky použitých surovin.

Zadejte si salsu do googlu a vyjede vám nespočet receptů. Liší se jen použitím různých typů konzervovaných rajčat nebo různého poměru různých koření. Já sama tu mám minimálně 3, mezi kterými alternuji.

V pico de gallo jsou, narozdíl od salsy, použity vždy stejné suroviny – čerstvá rajčata, cibule, koriandr a jalapeño. Určitě nelze tvrdit, že salsa je lepší než pico de gallo nebo naopak. Každý je jiný. Ale výsledek a použití je úplně stejné.

pico de gallo (salsa z čerstvých rajčat)
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
5 minut
DOBA VAŘENÍ
1 minuta
CELKEM
6 minut
 
SUROVINY
  • 3 rajčata, vydloubané, tedy zbavené semínek, nakrájené nadrobno
  • ½ cibule, žluté nebo červené, nakrájené nadrobno
  • ¼ velká hrst čerstvého koriandru, nasekaného nadrobno
  • ½ - 1 jalapeňo paprička, nakrájená nadrobno
  • 1 PL čerstve vymačkané citrónové šťávy
POSTUP
  1. Všechny suroviny smícháme v misce a hned podáváme, nebo uchováváme v lednici.
3.5.3251

 

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: předkrmy, přílohy, všechny recepty Klíčová slova:jalapeno, koriandr, rajčata

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook