• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

citrónový chlebíček z kysané smetany

6. června 2019 / jarka / Leave a Comment

Říká se, že v jednoduchosti je krása. A o tomto citrónovém chlebíčku to platí dvojnásob. Žádné komplikované suroviny. Celý je postaven na citrónové kůře, čerstvě vymačkané citrónové šťávě a kysané smetaně. Výsledná chuť je příjemně sladkokyselá, a sladká poleva je takovým příjemným zpestřením.

Hodí se na snídani nebo třeba na letní odpolední svačinu. Prostě takový univerzální recept, který je fajn mít, když zrovna nemáte chuť na čokoládu.


citrónový chlebíček z kysané smetany
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
15 minut
DOBA VAŘENÍ
60 minut
CELKEM
1 hodina 15 minut
 
SUROVINY
na těsto:
  • 225 g krupicového cukru
  • nastrouhaná kůra ze 3 citronů
  • 280 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL jedlé sody
  • ¼ ČL soli
  • 175 g másla, rozpuštěného a vychlazeného na pokojovou teplotu
  • 135g čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 3 vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 ČL vanilkového extraktu
na citrónovou polevu:
  • 100 g moučkového cukru
  • 15 g čertsvě vymažkané citronové šťávy
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 180 ° C a a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.
  2. Ve velké míse smícháme cukr a citrónovou kůru a dobře promícháme rukama, aby se citrónová kůra prolnula do cukru. Přidáme mouku, mandle, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a promícháme.
  3. V jiné míse smícháme rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu, vejce, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Dobře metlou prošleháme. Přidáme suché suroviny a opatrně, ale důkladně promícháme - ideálně gumovou stěrkou.
  4. Těsto nalijeme do připravené formy, pečeme cca 60 až 75 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
  5. Před vyndáním z formy necháme 30 minut lehce vychladnout při pokojové teplotě.
poleva:
  1. Suroviny smícháme a nalijeme (ideálně lžící) na lehce vychladlý chlebíček.
3.5.3251

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:citrón, kysaná smetana

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook