• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ jednoduché } dýňové lívance

7. října 2015 / Jarka / Leave a Comment

Dýňové fettuccine alfredo. Měli jsme před 14 dny. Dýňová polévka. Jedli jsme (skoro) celý minulý týden. Dýňové muffiny s čokoládou jsme pekli minulý víkend a k nim jsem si nemohla dát nic jiného, než oblíbené pumpkin spice latté ochucené dýňovým sirupem, které mimochodem piju ještě tento týden. Dalo by se tedy říct, že dýně je u nás skoro na denním pořádku a jakmile se přehoupne v kalendáři léto v podzim, mohla bych dýni jíst doslova každý den.

 

Letos jsem si vybavila více jak třemi kily dýňového pyré a rozhodla se, že vyzkouším nové variace. Zatím se mně to docela daří. I když tento recept vám jako úplně nový připadat nebude. Koneckonců, dýňové lívance tu už jsou. Jsou ale celozrnné a tak jsem myslela, že připravím i jedny normální. V tomto receptu vás vůbec nic nepřekvapí. Podmáslí, dýně, mouka. Tentkrát jsem místo hladké použila polohrubou a přišly mně více nadýchané. Příjemná kombinace koření vám bude připomínat dýňový koláč. A kdo by si nechtěl dát dezert k snídani? Podávejte s máslem, javorovým sirupem nebo sirupem z podmáslí na lívance. 

{ jednoduché } dýňové lívance

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 15 minutes

Category: snídaně, všechny recepty

Servings:  cca 20 ks

{ jednoduché } dýňové lívance

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) polohrubé mouky
  • 3 PL krupicového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL skořice
  • 1 ČL mletého nového koření
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/2 ČL soli
  • 1 hrnek (245 g) dýňového pyré
  • 1 1/2 hrnku (360 ml) podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 PL (30 ml) oleje

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme všechny suché přísady, dobře promícháme. Odložíme stranou.
  2. Ve větší míse smícháme podmáslí, dýňové pyré, olej a vejce. Dobře pomícháme metlou.
  3. Suché přísady opatrně přidáme do mokrých a dobře, ale přitom opatrně, promícháme.
  4. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje (nebo bez oleje) z jedné, a pak z druhé strany.
  5. Podáváme s máslem, sirupem nebo podle chuti.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/jednoduche-dynove-livance/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:dýně, podmáslí

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc