• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ nepečený } red velvet cheesecake

13. února 2015 / Jarka / Leave a Comment

Ah, ten Valentýn. Svátek, který buď nenávidíte, nebo máte rádi. Nebo je vám tak nějak jedno. Ale co by vám určitě nemělo být jedno, je tento dezert. Red velvet. Pamatuje si na loňský dort červený samet?  K Valentýnu red velvet, tedy červený samet tak nějak patří a ani letos neuděláme výjimku. A pokud Valentýn není váš šálek kávy, nemusíte utíkat. Nepřidávejte do směsi červené barvivo a budete mít nepečený čokoládový cheesecake, kterému přece neodolá nikdo.

Tento dezert se připravuje ve dvou krocích. Důležitou surovinou v tom prvním je bezpochyby klasická želatina.  Není jí moc, ale svoji úlohu si splní. Potřebujeme totiž ztužit ušlehanou šlehačku, která by nám jinak do hodiny zřídla.  Ve druhém kroku už jen ušleháme smetanový sýr, přidáme čokoládu, obarvíme a přidáme ušlehanou šlehačku se želatinou. Množství barviva záleží na požadovaném odstínu. Při použití gelové barvy, (např. Wilton, kterou doporučuji) může stačit přibližně 1 lžička a výhodou je, že nijak neovlivní výslednou chuť. Není totiž vůbec cítit. Pokud nebudete hned servírovat, uchovávejte dezert v chladu. Dva, tři dny bez problému vydrží. Nemůžu garantovat, že ho ale dřív nesníte.

{ nepečený } red velvet cheesecake

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 5 minutes

Category: dezerty, všechny recepty

Servings:  6

{ nepečený } red velvet cheesecake

Ingredients

    na smetanovou náplň:
  • 3/4 ČL želatiny
  • 1 PL (15 ml) studené vody
  • 3/4 hrnku (180 ml) smetany ke šlehání, 31%
  • 1/8 (15 g) moučkového cukru
  • 1/4 ČL vanilkového extraktu
    na dokončení:
  • 8 sušenek Oreo, rozdrcených
  • 20 g másla, rozpuštěného
  • 225 g smetanového sýru, např. Philadelphia, Lučina smetanová
  • 30 g moučkového cukru
  • 115 g mléčné čokolády, rozpuštěné, vychladlou
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 - 1 PL červené potravinářské barvy (gelové nebo tekuté, příp. víc podle intenzity)

Instructions

    smetanová náplň:
  1. Mísu kuchyňského robotu dáme alespoň na 15 minut do mrazáku.
  2. Poté ušleháme smetanu dotuha, přidáme vanilku a moučkový cukr.
  3. Do malé misky dáme 1 PL vody, posypeme želatinou a počkáme, dokud želatina nezměkne, cca 5 minut. Poté vložíme do mikrovlnné trouby a přivedeme k varu (cca 30 - 60 sekund - podle typu mikrovlnné trouby). Směs bude bublat a želatina se rozpustí. Zamícháme vidličkou/ lžičkou a necháme cca 5 minut vychladnout. (Pozor, aby želatina neztuhla).
  4. Tekutou želatinu postupně přiléváme k ušlehané šlehačce a opět šleháme na vysoký stupeň, dotuha.
  5. Poté necháme cca 1 hodinu vychladit v lednici.
    dokončení:
  1. V malé míse smícháme rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo. Rovnoměrně rozdělíme do 6 skleniček a upěchujeme na dno.
  2. V míse kuchyňského robotu ušleháme smetanový sýr, přidáme cukr, rozpuštěnou čokoládu, vanilkový extrakt, barvivo a ušleháme dohladka. Postupně vmícháme smetanovou náplň a našleháme.
  3. Rovnoměrně rozdělíme do skleniček na vrstvu sušenek, nakonec ozdobíme šlehačkou.
  4. Uchováváme v chladu.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/nepeceny-red-velvet-cheesecake/

Kategorie: dezerty, všechny recepty Klíčová slova:oreo, šlehačka, smetanový sýr, želatina

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc