• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

omáčka na enchiladas

13. března 2014 / Jarka / 2 Comments

Myslím, že ve svém druhém životě budu mít mexickou restauraci. Nebo se v tom lepším případě do Mexika přestěhuji. A je mně jasné, že moje rodina nebude vůbec proti. Tak bychom totiž mohli jíst mexická jídla každý den. Nebo skoro každý den. Patří u nás totiž mezi nejoblíbenější, a to i u naší dvouleté Natálky. Kolikrát si říkám, že jsem se v těhotenství musela mexickým pořád cpát, protože jakmile dostane na talíř jídlo, kde je kumín, tedy římský kmín, tak ho úplně vyluxuje.

Když se řekne mexická kuchyně, tak si spousta lidí představí pálivé, ostré jídlo. Ale nemusí to tak být. Já sama nemám ráda přehnaně ostrá jídla, kde chuť je potlačená ostrostí a tak pro mě úplně ztracená. Ostrost je něco, co je třeba regulovat, zvláště když vím, že vařím i pro malé dítě. Stejně tak u této omáčky.

Tato omáčka patří mezi základní mexické omáčky, která se používá nejen na enchiladas. Připravují se s ní i burritos nebo třeba chimichangas. Stačí ji obvykle smíchat s masem, sýrem nebo třeba fazolemi, zabalit do tortily a je to. Je to hodně jednoduše řečené, ale určitě to chápete. Zkrátka se hodí na recepty, kdy se vám nechce dělat zdlouhavý recept na nejlepší kuřecí enchiladas. Já ji obvykle dělám z dvojité i trojité porce a zavařím si ji. Nevím, kdy se mně bude zase hodit. Že by příští týden?

omáčka na enchiladas

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 10 minutes

Category: přílohy, všechny recepty

Servings:  1 1/2 hrnku (360 ml)

omáčka na enchiladas

Ingredients

  • 3 PL rostlinného oleje
  • 2 PL hladké mouky
  • 225 g rajčatového protlaku
  • 1 1/2 PL mletého chilli
  • 2 ČL kumínu (římský kmín, comino)
  • 1/2 ČL granulovaného česneku
  • 1/4 ČL soli
  • 1 hrnek (240 ml) zeleninového vývaru

Instructions

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidám mouku a metlou řádně promícháme, necháme vařit cca 3 minuty.
  2. Přidáme rajčatový protlak, opět řádně promícháme, potom všechno koření, sůl.
  3. Nakonec vmícháme zeleninový vývar, řádně metlou promícháme a necháme vařit za pravidelného míchání na mírném stupni cca 10 minut.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/omacka-na-enchiladas/

 

Kategorie: přílohy, všechny recepty Klíčová slova:rajčatový protlak

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Amellia says

    14. ledna 2016 at 11:24

    Zdravím, máte moc pěkné stránky. Omáčku vyzkouším 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:49

      Moc děkuji, Amellie!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc