• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

pomerančové tiramisu

12. května 2015 / Jarka / Leave a Comment

Omlouvám se za to ticho na blogu za posledních čtrnáct dní. Ale někdy je fajn na chvíli vypnout, srovnat si pár věcí a získat trochu (tolik potřebný) nadhled. A získat taky čas, abych pro vás mohla připravit nějaký fajn recept. Recept, který stojí za to, protože ládovat blog recepty jen proto, že bych měla, se podle mě míjí účinkem. Každý recept pro vás pečlivě vybírám a většinou několikrát testuji, než vám představím konečnou verzi. Toto pomerančové tiramisu není výjimkou.

Ze své lásky k tiramisu jsem se už vyznala. Neznám dokonalejší dezert, který je přitom tak jednoduchý. Toto je varianta klasického tiramisu vhodná pro ty,  kteří nemusí kafe. A proto si asi ani pořádně nedokážou vychutnat klasické tiramisu. Tím pomyslným středobodem tohoto tiramisu je tu totiž pomeranč, hlavně kvalitní pomerančová marmeláda a taky pomerančový likér. Zároveň jsem, oproti původnímu receptu, použila syroká vejce. Měla jsem zcela čerstvá, domácí a tak jsem se nebála. Přežili jsme ve zdraví a já už teď přemýšlím, jakou další chuť tiramisu si připravím.

pomerančové tiramisu

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 30 minutes

Category: dezerty, všechny recepty

Servings:  12 - 16 ks

pomerančové tiramisu

Ingredients

  • 4 vejce, oddělené žloutky a bílky
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 3 PL pomerančového likéru, např. Cointreau, Grand Marnier nebo Triple Sec
  • 1 ČL strouhané pomerančové kůry
  • 1 hrnek (240 ml) čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 150 g kvalitní pomerančové marmelády
  • 1 balení (400 g) cukrářských piškotů
  • 1 - 2 PL kakaa na posypání

Instructions

  1. Do misky vhodné do mikrovlnné trouby dáme marmeládu a dáme na cca 20 - 30 vteřin do mikrovlnné trouby rozehřát. Rozmícháme vidličkou. Přidáme pomerančový likér, pomerančovou šťávu a pomerančovou kůru. Odložíme.
  2. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny ponorným mixerem nebo v kuchyňskému robotu. Postupně přidáváme mascarpone a vyšleháme. Potom odložíme.
  3. Bílky ušleháme do tuha a opatrně vmícháme stěrkou do žloutkové směsi.
  4. Připravíme si větší mísu (např. 33 x 23 cm) a jednu stranu piškotu namočíme do pomerančové směsi, dáme do mísy/ formy, atd. dokud nevyložíme celé dno. Piškoty namáčíme rychle, nenecháme je ponořené, chceme je jen rychle namočit a hned dát na dno.
  5. Na první vrstvu piškotů dáme polovinu krému, na krém zase piškoty namočené v pomerančové směsi, druhou polovinu krému.
  6. Poslední krémovou vrstvu posypeme kakaem.
  7. Dáme odležet do lednice, min. 4 hodiny, ideálně přes noc.
  8. Před podáváním můžeme posypat ještě kakaem. Uchováváme v lednici.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/pomerancove-tiramisu/

Kategorie: dezerty, všechny recepty Klíčová slova:mascarpone, piškoty, pomeranč, vejce

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc