• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

tvarohovo-ovocné koláčky z listového těsta

11. května 2018 / jarka / 4 Comments

Snídat každé ráno čerstvé pečivo je něco, o čem si můžu nechat jen zdát. Tedy pokud nechci každé ráno vstávat v pět. Ale k víkendu tak nějak patří. A kupované listové těsto mě doslova zachrání, protože během dvaceti minut vykouzlí úžasné koláčky, na kterých si pochutná celá rodina.

Kéž by všechno bylo tak jednoduché, jako tento recept! Listové těsto, ideálně to srolované, které se nemusí už válet, smetanový sýr, dvě lžíce cukru a citrón. A čerstvé ovoce. Borůvky, maliny, ostružiny. Ale klidně i rebarbora nebo granátové jablko. Podle sezóny. Vyválené těsto nakrájíte, naplníne, upečete. Dvacet minut od začátku do konce. A bez obav zapojte i děti. Moje holky si to moc užily. A na snídani se těšily možná o trochu víc.


5.0 from 1 reviews
tvarohovo-ovocné čtverečky z listového těsta
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
15 minut
CELKEM
25 minut
 
SUROVINY
  • 500 - 550 g listového těsta (ideálně už vyválené, jen srolované)
  • 200 g smetanového sýru, např. Philadelphia, Lučina smetanová, apod.
  • 2 PL krupicového cukru
  • 2 ČL citrónové šťávy
  • strouhaná kůra z 1 citrónu
  • 1 ČL vanilkového extraktu (nebo 2-3 balení, celkem 25-30 g vanilkového cukru)
  • 200 g čerstvých borůvek, malin nebo ostružin, nebo mix
  • 1 vejce rozšlehané z 1 PL vody na potření
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  2. V míse rozmícháme sýr, cukr, šťávu, kůru a vanilkový extrakt do hladka.
  3. Těsto vyválíme (nebo rozprostřeme), nakrájíme na obdélníčky nebo čtverečky, doprostřed dáme cca 1 - 1.5 PL sýrové směsi a do ní několik ks ovoce.
  4. Okraje potřeme směsí vajíčka a vody, a posypeme lehce cukrem, krystal nebo krupice.
  5. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut nebo do zlatova.
  6. Necháme lehce vychladnout a podáváme.
3.5.3240

 

 

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, snídaně Klíčová slova:borůvky, citrón, listové těsto, maliny, smetanový sýr

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Šárka says

    6. června 2018 at 15:17

    Dobrý den, lze smetanový sýr nahradit tvarohem z vaničky? Mám ho nyní doma, tak bych vyzkoušela. Děkuji.

    Odpovědět
    • jarka says

      7. června 2018 at 10:48

      Já myslím, že můžete 🙂

      Odpovědět
  2. VERČA says

    15. června 2019 at 11:33

    Tak mě tedy na 1 těsto 200g sýra nestačilo…smíchala jsem s tvarohem a na vrch dala jediné ovoce co bylo – jablka na tenko a zasypala skořicí- super 😍

    Odpovědět
  3. Petr says

    11. září 2019 at 17:31

    Dobrý den, můžu místo borůvek použít třeba banán? Děkuji.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc