• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ veganské } banánové muffiny s borůvkami

20. ledna 2015 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Na začátku nového roku jsem měla problém dostat se na pečící vlnu. Vlastně mě to ani nepřekvapilo. Po pečení (ale i dostatečné konzumaci) cukroví, jsem měla sladkého plné zuby. Tak, tady to máte. Černé na bílém. Prostě jsem byla ráda, že jsem si od pečení měsíc odpočinula. Ale když už začínal třetí lednový týden a my opět na střídačku snídali toast s arašídovým máslem nebo cheerios, pohnulo se ve mně svědomí. Je nový rok a já nás tak odbývám. Měli bychom přece jíst zdravě, aspoň podle mých (nejen) novoročních předsevzetí. A tak jsem udělala muffiny. Veganské. A na rovinu vám řeknu, že, ačkoliv jsem možná měla předsudky, jsou naprostá bomba. Žádné chuťové kompromisy se nekonaly.

Protože veganství odmítá konzumaci živočišných produktů, nenajdete v receptu vejce nebo kravské mléko. Místo toho jsou v něm čtyři banány a mandlové mléko, které udělají muffiny super vláčné. A když říkám super, tak myslím neuvěřitelně vláčné. Tyto muffiny prostě nejsou o žádných kompromisech. Pokud máte (nebo jste měli) předsudky, jako třeba já, budete mile překvapeni. Já byla také a nestydím se to přiznat. Neříkám, že vás teď začnu zásobovat veganskými recepty, ale čas od času bude fajn zkusit něco nového. Nikdy ale na úkor kvalitní chuti.

{ veganské } banánové muffiny s borůvkami

Print this recipe
Jarka
20. ledna 2015
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
5 minutes
Cook Time
25 minutes
{ veganské } banánové muffiny s borůvkami

Ingredients

  • 2 hrnky (260 g) celozrnné mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL mleté skořice
  • 4 větší přezrálé banány
  • 1/2 až 3/4 hrnku (100 g až 150 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/4 hrnku (60 ml) kokosového oleje, rozpuštěného a vychlazeného (nebo rostlinného oleje)
  • 1/2 hrnku neslazeného madlového mléka, ideálně s vanilkovou příchutí (kravské mléko pro neveganskou verzi)
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek (cca 200 g) mražených nebo čerstvých borůvek

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
  2. Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořiici a sůl. Odložíme stranou.
  3. V jiné míse rozmačkáme banány do pyré, přidáme cukr, vanilkový extrakt, kokosový olej, mandlové mléko. Dobře promícháme.
  4. Opatrně vmícháme suché přísady a jemně promícháme, až se suroviny spojí. Nakonec opatrně vmícháme borůvky.
  5. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků, můžeme posypat krystalovým cukrem.
  6. Pečeme 20-25 minut v případě čerstvého ovoce, 25-30 minut v případě mraženého, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinu není po vytažení suchá.
  7. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě..

Tags

banány,
borůvky,
hnědý cukr,
mandlové mléko
https://www.chute-sveta.cz/2015/01/20/veganske-bananove-muffiny-s-boruvkami/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banány, borůvky, hnědý cukr, mandlové mléko

Reader Interactions

Comments

  1. Skills of Art says

    20. ledna 2015 at 12:21

    Vypadají moc lákavě :-3

    Skills of Art

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook