• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

smažená rýže natural

23. května 2014 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Tento týden zakončíme ve zdravém stylu. Muffiny jsme už upekli a snědli a teď na vás vytáhnu rýži natural. Našla jsem ji totiž ve spíži, když jsem ji na konci dubna uklízela. Byly tam asi tak 3 kila. Ani nevím, co jsem s ní zamýšlela. Ale teď už vím, co si z ní musíte uvařit. Smaženou rýži natural!

Rýže natural je přírodní, nebroušená a neleštěná rýže. Není tedy zbavena vysokého obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, jak je tomu u bílé rýže. Zároveň se musí déle vařit a obtížněji se žvýká. Má mimořádně nízký obsah sodíku. Rýže natural se pěstuje v Asii, má slámově žlutou až nahnědlou barvu, je přirozeně bezlepková, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a navíc je bohatá na draslík regulující obsah vody v lidském těle. Proto se řadí mezi výrobky racionální (=zdravé) výživy. (zdroj lagris.cz)

Protože je z nutričního hlediska nejlepší ji kombinovat se zeleninou a luštěninami, je tento recept pro ní jako stvořený. Je úžasně rychlý, výborný a provoněný všemi možnými chutěmi.  Myslím, že rýže natural ho dělá ještě o trochu zajímavější. Výhodou také je, že si ho můžete přizpůsobit a přidat nebo ubrat jednotlivé suroviny, jak je máte nebo nemáte rádi.  Pokud budete mít zbytky, zabalte si je do krabice na druhý den do práce nebo je dejte zmrazit.  Nikdy nevíte, kdy se vám budou hodit.

smažená rýže natural

Print this recipe
Jarka
23. května 2014
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
4
Prep Time
20 minutes

Ingredients

  • 1,5 hrnku (300 g) rýže natural
  • 5 ČL rostlinného oleje
  • 4 vejce, lehce ušlehané vidličkou
  • 2 kuřecí prsa, nakrájená na malé kostičky
  • 1 ČL granulovaného česneku
  • 1 PL sezamového oleje
  • 1/2 hrnku (120 g) mraženého hrášku
  • 1/2 hrnku (100 g) nahrubo nastrouhané mrkve
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • 3 PL sojové omáčky
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 2 PL čerstvého koriandru, nasekaného nahrubo

Instructions

  1. Rýži uvaříme podle návodu a odložíme stranou.
  2. V malé pánvi rozehřejeme 2 - 3 ČL oleje, přidáme vejce a usmažíme. Odložíme stranou.
  3. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme 3 ČL oleje a přidáme nakrájené kuře, které jsme osolili, opepřili a posypali 1/2 ČL granulovaného česneku. Osmažíme, až bude kuře řádně propečené, cca 10 minut.
  4. Přidáme sezamový olej, uvařenou rýži a hrášek. Promícháme a smažíme cca 2 - 3 minuty, až budou suroviny prohřáté.
  5. Sundáme z plotny a vmícháme vejce, mrkev, jarní cibulku, sojovou omáčku, koriandr a zbývající 1/2 ČL granulovaného česneku.
  6. Ochutíme případně solo a pepřem. Podáváme se sezamovým olejem, sojovou omáčkou, apod. - poodle chuti.

Tags

hrášek,
kuře,
mrkev,
rýže,
sezamový olej,
sojová omáčka,
vejce
https://www.chute-sveta.cz/2014/05/23/smazena-ryze-natural/

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:hrášek, kuře, mrkev, rýže, sezamový olej, sojová omáčka, vejce

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook