• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

cibulová pomazánka s nivou

24. července 2012 / Jarka / 5 Comments

Jump to recipe

Dvě základní suroviny. Karamelizovaná cibule. Niva.  Co se stane, když je zkombinujete? Získáte dip (nebo pomazánku), který bude mít zaručeně úspěch!

Tento dip byl báječný předkrm, a vlastně i večeře. Původně jsem ho připravila na naší párty, kde jsem ho podávala s klasickými bramborovými chipsy, ale protože jsem ho dělala z dvojí dávky, dojídali jsme ho za pár dní ještě k večeři jako pomazánku namazanou na klasickou bagetu. Myslím, že mně jako pomazánka chutnal víc. Po pár dnech byly chutě pěkně rozvinuté a celkově výraznější.

Pokud tedy hledáte rychlý a snadný předkrm na vaši párty, nebo rychlou letní večeři, je toto určitě skvělá volba. Doporučuji vše připravit alespoň jeden den předem, aby měly suroviny čas se pořádně rozvinout.

cibulová pomazánka s nivou

Print this recipe
Jarka
24. července 2012
by Jarka
Category předkrmy všechny recepty
Persons
2
Prep Time
5 minutes
Cook Time
30 minutes
cibulová pomazánka s nivou

Ingredients

  • 2 PL másla (28 g)
  • 1 velká cibule, jemně nakrájená
  • 1 ČL soli
  • 1 stroužek česneku, lisovaný
  • 2 ČL Worcestershire omáčky
  • 1 1/4 hrnku kysané smetany
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 1/8 ČL kajenského pepře
  • 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 60 g nivy
  • 2 PL mléka, případně více dle potřeby
  • chipsy nebo bageta na podávání

Instructions

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a sůl a za stálého míchání vaříme asi 20 minut dokud nezkaramelizuje.
  2. Přidáme česnek a dál vaříme asi 1 minutu. Sundáme z plotny.
  3. Vmícháme Worcestershire omáčku a promícháme, cibulovou směs přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. V kuchyňském robotu smícháme do hladka zakysanou smetanu, majonézu, oba pepře, polovinu nivy a 2 PL mléka. Pokud je směs příliš hustá, přidáváme postupně 1 PL mléka až získáme správnou konzistenci.
  5. Vmícháme cibuli a druhou polovinu sýra.
  6. Před podáváním řádně vychladíme, resp. doporučuji pomazánku udělat alespoň večer před podáváním a nechat přes noc v lednici. Všechny chutě se krásně rozvinou.
  7. Podáváme s bramborovými chipsy jako dip nebo jako pomazánku na bagetě.
  8. Pomazánka vydrží v lednici cca 1 týden přikrytá potravinovou fólií.

Tags

cibule,
gorgonzola,
kysaná smetana,
majonéza,
niva,
sýr
https://www.chute-sveta.cz/2012/07/24/cibulova-pomazanka-s-nivou/

převzato z: Williams & Sonoma

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:cibule, gorgonzola, kysaná smetana, majonéza, niva, sýr

Reader Interactions

Comments

  1. Ada says

    24. července 2012 at 19:41

    To vypadá opravdu báječně. Už se těším, až vyzkouším i s brownies. Tento týden mám náročný, ale od příštího už peču, vařím, smažím!:D

    Odpovědět
    • Jarka says

      24. července 2012 at 21:47

      Ani s jedním nebudeš zklamaná 🙂 Záleží jestli tě bude honit slaná nebo sladká mlsná 😉 Nebo ideálně obojí 🙂

      Odpovědět
  2. Martin says

    25. července 2012 at 10:33

    Mňam, vypadá skvěle 🙂

    Odpovědět
  3. Helena says

    25. prosince 2015 at 8:59

    Dobrý den, Jarko
    chtěla jsem se pustit do této pomazánky, ale překvapila mě ta sůl. Neměl by se k té cibule dát spíš cukr, aby to spolu s máslem zkaramelizovalo?

    Odpovědět
    • Jarka says

      26. prosince 2015 at 15:53

      Milá Heleno, je to skutečně sůl. Mějte se krásně!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook