• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládové brownies

14. srpna 2012 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Brownies jsou jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale ne všechny byly takové, jaké je mám ráda. Čokoládové, lepkavé, a musí se táhnout. Nesnáším dortové brownies. Když budu chtít čokoládový dort, tak si ho přece udělám.

Moje brownies musí být zkrátka vláčné a hutné. A přesně toto tyto brownies splňují. Někdy do nich přidám ořechy, někdy ne. Záleží na náladě. Každopádně to jsou brownies, které bych si vzala na opuštěný ostrov. Jejich příprava je rychlá a nevyžaduje žádné speciální suroviny. Dvě tabulky čokolády má skoro každý doma při ruce a ořechy můžete vynechat. Jen je hlavně nesmíte péct moc dlouho, protože by jinak ztratily konzistenci, kterou mají mít a stal by se z nich čokoládový dort. A na ten vám dám recept někdy příště.

čokoládové brownies

Print this recipe
Jarka
14. srpna 2012
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
9
Prep Time
10 minutes
Cook Time
20 minutes
čokoládové brownies

Notes

Můžeme použít jen hořkou nebo jen mléčnou čokoládu. U mléčné bych ale doporučila snížit cukr na polovinu hrnku; naopak u hořké bych cukr navíc nepřidávala.

Ingredients

  • 6 PL másla (85 g)
  • 125 g hořké čokolády
  • 100 g mléčné čokolády
  • 3/4 hrnku cukru (170 g)
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mouky (30 g)
  • 1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí, lískových ořechů, hrubě nasekané (100 g)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Čtvercový plech na pečení vel. 21x21 cm vyložíme alobalem (nebo jakoukoli pečící formu, jen nesmí být moc velká, aby brownies nebyly moc nízké), i po stranách a lehce vymažeme. .
  3. Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  4. Odstraníme z plotny a vmícháme cukr a vanilku.
  5. Vmícháme vejce, jedno po druhém.
  6. Přidáme mouku a usilovně mícháme až bude těsto hladké a lesklé a bude se odlepovat od stran hrnce. (cca 1 minutu)
  7. Vmícháme ořechy.
  8. Těsto nalijeme do připraveného plechu a pečeme asi 20 - 30 minut. Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci (tuhé a žvýkací).
  9. Před krájením necháme úplně vychladnout. Vyndáme brownies na fólii z plechu a nakrájíme na malé čtverečky.

Tags

čokoláda,
ořechy
https://www.chute-sveta.cz/2012/08/14/cokoladove-brownies/

převzato z: kuchařka Ready for Dessert, David Lebovitz

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, ořechy

Reader Interactions

Comments

  1. Izabela says

    31. srpna 2012 at 21:41

    Hlasim ze brownis jsou bajecne!!! Peklisme vcera vecer a dneska kupovalisme dalsi varku cokolady:) a zitra repriza 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. září 2012 at 8:57

      tak to nám radost 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook