• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

těstoviny carbonara

16. srpna 2012 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

Těstoviny carbonara nebo-li těstoviny po uhlířsku. Voňavé a vydatné jídlo, jehož příprava vám zabere jen tolik času, jak dlouho budete vařit těstoviny. Seznam surovin je krátký a jednoduchý. Použijte špagety, linguine nebo fettuccine (dlouhé těstoviny jsou nejlepší, ale můžete použít i např. penne), slaninu, vejce, smetanu a sůl s pepřem. Hodně pepře. Tím, jak přelijete rozšlehané vejce se sýrem a smetanou horké těstoviny, vytvoříte omáčku, která je krásně pokryje.

A říkala jsem už, že tento recept je super rychlý? Ano, těstoviny budete vařit asi 15 minut a i s přípravou vykouzlíte za méně než 30 minut oběd, který potěší i toho nejnáročnějšího strávníka. Na závěr nezapomeňte těstoviny na talíři posypat čerstvě namletým černým pepřem a strouhaným parmazánem. Dobrou chuť!

těstoviny carbonara

Print this recipe
Jarka
16. srpna 2012
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
6
Prep Time
10 minutes
Cook Time
15 minutes
těstoviny carbonara

Ingredients

  • 1 balení těstovin, např. špagety, linguine (500 g)
  • 150 - 200 g anglické slaniny
  • 1/2 celé střední cibule, nakrájené na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 3 celá vejce
  • 3/4 hrnku jemně nastrouhaného parmazánu (75 g)
  • 3/4 hrnku smetany (180 ml)
  • sůl a černý pepř podle chuti

Instructions

  1. Těstoviny uvaříme podle instrukcí na obalu.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.
  3. Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.
  4. V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme cibuli a česnek, orestujeme dozlatova.
  5. V míse rozšleháme vejce, parmezán, smetanu a sůl s pepřem. .
  6. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.
  7. Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny. .
  8. Přidáme slaninu a cibuli s česnekem.
  9. Řádně promícháme.
  10. Podle chuti podáváme posypané parmazánem.

Tags

slanina,
smetana,
vejce
https://www.chute-sveta.cz/2012/08/16/testoviny-carbonara/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:slanina, smetana, vejce

Reader Interactions

Comments

  1. Jitka says

    23. prosince 2012 at 22:36

    Jarko, vynikající! I Nelinka chvalila:-)

    Odpovědět
  2. jitka says

    9. listopadu 2015 at 10:42

    Jsou vynikající,pár surovin a za chvilku je super jídlo na světě.

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. listopadu 2015 at 12:44

      Moc děkuji, Jitko!

      Odpovědět

Napsat komentář: jitka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕