• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

malinový koláč s bílou čokoládou

28. srpna 2012 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Každé léto se těším na čerstvé ovoce a plánuji, co s ním podniknu.  K pečení pak využívám vše co je k mání – borůvky,  višně, jahody, broskve, meruňky, švestky… a samozřejmě maliny.

Tento koláč je naprosto dokonalý. Spojení malin a bílé čokolády na sušenkovém korpusu … hmm, ještě teď se olizuji. Je to perfektní letní dezert, jehož příprava není náročná, ani zdlouhavá. Před podáváním ale vyžaduje vychlazení v ledničce, a tak musíte být buď trpěliví, anebo raději přípravu plánovat na večer.  (Doporučuji druhou variantu). Pokud byste neměli rádi maliny (někdo je nemá rád kvůli jadýrkům), dají se nahradit borůvkami nebo višněmi se stejným výsledkem.

A jaké je vaše nejoblíbenější letní ovoce?

malinový koláč s bílou čokoládou

Print this recipe
Jarka
28. srpna 2012
by Jarka
Category dezerty koláče a dorty všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
20 minutes
malinový koláč s bílou čokoládou

Ingredients

na korpus

  • 150 g bebe sušenek, rozemletých
  • 2 PL cukru
  • 6 PL másla, rozpuštěného a vychadlého (85 g)

na čokoládovou náplň

  • 285 g bílé čokolády, nasekané na kousky
  • 2/3 hrnku 31% smetany (170 ml)
  • 1/8 ČL soli

na malinovou náplň

  • 170 g čerstvých malin
  • 2 PL krupicového cukru

Instructions

na korpus

  1. Předehřejeme troubu na 160°C.
  2. Rozmixujeme bebe sušenky a cukr dohladka v mixeru nebo kuchyňském robotu.
  3. Přidáme rozpuštěné máslo a párkrát zapulzujeme, až je směs vlhká.
  4. Sušenkovou směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy, např. o průměru 28 cm.
  5. Pečeme asi 13 - 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
  6. Necháme úplně vychladnout.

na náplň

  1. Čokoládu vložíme do větší ohnivzdorné nebo skleněné mísy.
  2. Přivedeme smetanu na pokraj varu a potom ji nalijeme na čokoládu, osolíme.
  3. Necháme stát 10 minut, dokud se čokoláda nerozpustí a rozmícháme ji dohladka.
  4. Nalijeme do vychlazeného korpusu.

na malinovou náplň

  1. Maliny vložíme do mixeru a několikrát zapulzujeme (nebo je rozmačkáme vidličkou) dohladka. (Semínka můžeme odstranit tím, že směs přelijeme přes jemné sítko).
  2. Vmícháme cukr.
  3. Lžičkou různě směs nakapeme na čokoládu.
  4. Nožem nebo párátkem/ špejlí malinovou směs vmícháme jemně do čokolády.
  5. Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny vychladnout, ideálně přes noc.

Tags

čokoláda,
maliny,
ovoce
https://www.chute-sveta.cz/2012/08/28/malinovy-kolac-s-bilou-cokoladou/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, maliny, ovoce

Reader Interactions

Comments

  1. Bára says

    17. října 2014 at 18:52

    v létě jsem pekla v kombinaci s borůvkami a byl výborný. nejdříve jsem se bála, že mi koláč neztuhne a nepůjde krájet, ale krásně ztuhl 🙂 Bára

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. října 2014 at 12:55

      Moc děkuji, Báro! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook