• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

limetkový koláč s bílou čokoládou

20. září 2012 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Už je to několik dní, co jsme se vrátili z dovolené a tak je čas, vrhnout se zase na vaření a pečení. Nemůžu ale říct, že bych během naší dovolené v kuchyni nějak extra zahálela. Upekla jsem celkem 3 makové záviny, 2 pizzy a 1 koláč. Limetkový koláč. S bílou čokoládou. Bavilo mě to a musím přiznat, že jsem to i užila, ale nejtěžší pro mě bylo, že jsem vše dělala v celkem 4 různých kuchyních. Nemít kuchyňské náčiní, na které je člověk zvyklý a nevědět, kam sáhnout, pro mě bylo náročné. Zvláště, když jste na návštěvě a nechcete rabovat celou kuchyní.

Tento koláč jsem dělala během pár měsíců už potřetí.  Vždy měl velký ohlas. A tak, když jsem přemýšlela, čím zakončíme odpolední projížďku lodí a pozdní večeři, padla volba právě na tento koláč.

Byl krásný, teplý, skoro letní večer a tento koláč ho krásně doplnil. Je totiž nesmírně osvěžující, kyselý a sladký zároveň, a výborně se hodí například k bílému vínu.  Jeho přípravu je třeba ale naplánovat i jeden den dopředu, protože vyžaduje vychlazení v lednici, a to 8 hodin, ideálně přes noc. Podávejte vychlazené, ozdobené šlehačkou.

limetkový koláč s bílou čokoládou

Print this recipe
Jarka
20. září 2012
by Jarka
Category dezerty koláče a dorty všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
20 minutes
limetkový koláč s bílou čokoládou

Notes

Pokud nemáte limetky, můžete je nahradit i citrónem. Zkoušela jsem to, a výsledek byl stejně dobrý.

Ingredients

na korpus

  • 125 g jemně namletých bebe sušenek
  • 65 g cukru krupice
  • 85 g másla, rozpuštěného

na náplň

  • 1 hrnek smetany ke šlehání (230 ml)
  • 310 g bílé čokolády, nakrájené na malé kousky
  • 1 PL kysané smetany
  • 1 ČL nastrouhané limetkové kůry
  • 1/3 hrnku limetkové šťávy (80 ml)

na ozdobu

  • plátky limetky a bílá čokoláda

Instructions

korpus

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy, o průměru 22 cm.
  3. Pečeme asi 13 - 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
  4. Necháme úplně vychladnout.

náplň

  1. Na mírném ohni prohřejeme šlehačku a rozpustíme v ní čokoládu.
  2. Sundáme z plotny, vmícháme kysanou smetanu, limetkovou šťávu a kůru. Pozor! Směs po přidání limetkové šťávy zhoustne.
  3. Nalijeme do připraveného vychlazeného korpusu, zakryjeme plastovou fólií a necháme řádně vychladnout, alespoň 8 hodin nebo přes noc.
  4. Ozdobíme plátky limetky a můžeme posypat nastrouhanou bílou čokoládou.

Tags

čokoláda,
limetka,
smetana,
sušenky
https://www.chute-sveta.cz/2012/09/20/limetkovy-kolac-s-bilou-cokoladou/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, limetka, smetana, sušenky

Reader Interactions

Comments

  1. Zdenka says

    9. července 2014 at 17:38

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat, mohu prosím použít i takovou tu klasickou rozevíratelnou dortovou formu,když nemám koláčovou? Moc děkuji Zdenka

    Odpovědět
    • Jarka says

      9. července 2014 at 20:39

      Určitě můžete, Zdenko, bez obav 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook