• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

bylinkovo-česnekové máslo

3. října 2012 / Jarka / 1 Comment

Kdykoliv jsme šli do pizzerie, těšila jsem na čerstvou ciabattu s česnekovým máslem, kterou vám obvykle podali, zatímco jste čekali na svoji objednávku. Přiznám se, že jsem se na ni těšila asi víc, než na vlastní pizzu nebo těstoviny. Je škoda, že spousta pizzerií – asi z důvodu úspor – přestala tuto dobrotu nabízet. A tak mně nezbylo nic jiného, než se pokusit „to pravé“ česnekové máslo vytvořit doma. Několikrát jsem si hrála se surovinami, zkoušela různé kombinace, ale teď už je mým pokusům konec. Toto je ono!

Máslo s utřeným česnekem, zjemněné a našlehané smetanovým sýrem a lehce dochucené drhnutým oreganem. Při přípravě je dobré mít pár krajíců ciabatty nebo bagety po ruce, abyste ho hned mohli vyzkoušet. Nebudete totiž schopni odolat.

Toto množství stačí asi pro 6 strávníků, ale můžete si ho také vytvořit do zásoby z dvojité nebo i trojité dávky, a dát ho zamrazit. Budete ho mít hned po ruce, když vás na něj přepadne chuť a oceníte, že nebudete muset špinit žádné nádobí.

bylinkovo-česnekové máslo

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 5 minutes

Category: předkrmy, všechny recepty

Servings:  6

bylinkovo-česnekové máslo

Ingredients

  • 100 g másla, změklého při pokojové teplotě
  • 100 g smetanového sýra, bez příchutě1/ (např. Lučina, Philadelphia, atd.)
  • 1/4 - 1/2 ČL soli
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 1/4 ČL oregana, drhnutého

Instructions

  1. Máslo necháme pořádně změknout při pokojové teplotě, poté ho vyšleháme v kuchyňském robotu společně se smetanovým sýrem dohladka.
  2. Přidáme zbylé ingredience a řádně prošleháme.
  3. Před podáváním dáme vychladit do lednice.

Notes

Ideálního změknutí másla můžeme dosáhnout i až po 2 - 3 hodinách (záleží na pokojové teplotě), ale máslo musí být skutečně velmi změklé.

6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2012/10/03/bylinkovo-cesnekove-maslo/

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:česnek, máslo, smetanový sýr

Reader Interactions

Comments

  1. Alca says

    3. dubna 2015 at 9:11

    Velmi dobré. děkuji. přepisuji do receptíků a budu využívat

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem
  • Evule: božský { nepečený } citrónový cheesecake

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc