Já vím, já vím. Během 3 měsíců je to už třetí recept na banánový chlebíček. Dělala jsem jak klasický, tak i například čokoládový. Ale přece ty banány nevyhodím. Zvlášť když s nimi můžu udělat banánový chlebíček, ze speciální edice, a to edice podzim. Já sice podzim sama moc nemusím, ale v kuchyni ho miluji. Přináší s sebou totiž spoustu krásných vůní.
Když se řekne chai, tak si většinou představím Starbucks nebo Coffee Heaven. Tam totiž prodávají čaje s indickým kořením, které voní po skořici, novém koření, ale hlavně kardamomu. Stejně jako tento chlebíček. Složení koření je naprosto dokonalé, možná i trochu přebije tu typickou chuť banánu, takže se hodí určitě i pro ty, kteří jim příliš neholdují.
banánový chlebíček s příchutí chai
Ingredients
- 1/2 hrnku másla, změklého (110 g)
- 1 hrnek krupicového cukru (225 g)
- 2 vejce
- 3 větší banány, rozmačkané
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 hrnek hladké mouky (125 g)
- 1 hrnek celozrnné mouky (120 g)
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL jedlé sody
- 1/2 ČL soli
- 1,5 ČL mletého kardamomu
- 1 ČL mleté skořice
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1/2 ČL mletého nového koření
- 1 hrnek zakysané smetany (230 g)
Instructions
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- V kuchyňském robotu utřeme máslo a cukr do pěny.
- Vmícháme vejce, jedno po druhém; banány a vanilkový extrakt. Přidáme kysanou smetanu a promícháme.
- V samostatné míse smícháme všechny suché suroviny, tj. mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření.
- Vmícháme do banánové směsi ve třech várkách a jemně mícháme, dokud se směs nespojí.
- Těsto vylijeme do bochníkové formy a pečeme asi 45 - 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
- Před vyjmutím bochníku z formy ho necháme nejdříve 10 - 15 minut vychladnout.
Napsat komentář