• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ nejlepší } mexická salsa II

26. října 2012 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Když jsem na začátku července zveřejnila recept na nejlepší mexickou salsu, zmínila jsem se, že vám brzy představím i druhý, také velmi oblíbený recept. Utekly více jak tři měsíce a voilà– tady je nejlepší mexická salsa II.

A jaký je mezi nimi rozdíl? Je vidět na první pohled. Tato salsa nepoužívá chilli a přesto je také pálivá, má méně česneku i limetky, a o mnoho méně kumínu. Nově má cukr, ale neznamená to, že by byla sladká. Na to množství je ho opravdu málo, přesto si myslím, že jí dodá něco zvláštního. 

A jaká je lepší? Na to se mě neptejte, protože pro mě už dávno není svět černobílý. Nikdy jsem je bohužel nedělala zároveň, abych si je dala vedle sebe a porovnala. A i kdybych to udělala, stejně bych nebyla schopná se rozhodnout.

{ nejlepší } mexická salsa II

Print this recipe
Jarka
26. října 2012
by Jarka
Category předkrmy všechny recepty
Persons
3
Prep Time
5 minutes
Cook Time
1 minute
{ nejlepší } mexická salsa II

Ingredients

  • 2 konzervy loupaných rajčat (celá nebo krájená) (800 g)
  • 1/4 hrnku cibule (cca půlka cibule)
  • 1 stroužek česneku, utřeného
  • 1 celá jalapeño paprička (čerstvá) nebo 3 PL nakládaných
  • 1/4 ČL cukru
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL kumínu (římský kmín, comino)
  • 1/2 hrnku koriandru, čerstvého
  • 1 ČL limetkové šťávy

Instructions

  1. Všechny přísady dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát.
  2. Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu a podáváme s kukuřičnými chipsy.

Tags

koriandr,
rajčata
https://www.chute-sveta.cz/2012/10/26/nejlepsi-mexicka-salsa-ii/

převzato z: kuchařka The Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl (autor: Ree Drummond)

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:koriandr, rajčata

Reader Interactions

Comments

  1. Marketa says

    3. května 2015 at 12:13

    Vyrobila jsem „detskou“ verzi bez papricek a vazne dost dobry 🙂 mnam! Uz se tesim na „dospelackou“ verzi zase nekdy priste.

    Odpovědět
  2. Jana says

    18. ledna 2017 at 23:57

    Teprve vcera jsem objevila Vas blog a musim rict, ze co recept, to slina na jazyku :-)! Na salsu se tesim, uz dlouho hledam pohledny recept.
    Dekuji Jarko

    Odpovědět

Napsat komentář: Marketa Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook