• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ pečené } kuřecí taquitos

28. listopadu 2012 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Taquitos, nebo někdy flautas, jsou srolované tortilly (obvykle kukuřičné), naplněné obvykle masovou směsí (kuřecí nebo hovězí) a osmažené dokřupava.  (zdroj wikipedia)

Už dříve jsem se zmínila, že kukuřičné tortily nepatří mezi moje extra oblíbené, proto jsem k přípravě použila pšeničné, a zároveň jsem je upekla, aby byl pokrm trošku zdravější. (Zvlášť když jsem k němu podávala všechny možné přílohy.) Příprava taquitos jako takových je neskutečně jednoduchá, a zároveň rychlá. Osmažíte kuře, natrháte ho vidličkou (nebo nakrájíte na menší kousky), smícháte s ostatními surovinami a už rolujete. Aby byly taquitos křupavé, musíte je lehce potřít olejem a pak je upečete dozlatova.

Výborně se k nim hodí klasické přílohy jako je mexická rýže a smažené fazole. Nesmím samozřejmě zapomenout na salsu a kysanou smetanu. Když budete přílohy i taquitos připravovat současně, během hodiny až hodiny a půl vykouzlíte vynikající pokrm.

kuřecí taquitos

Print this recipe
Jarka
28. listopadu 2012
by Jarka
Category hlavní jídlo maso všechny recepty
Persons
6
Prep Time
20 minutes
Cook Time
20 minutes
kuřecí taquitos

Ingredients

  • 100 g tučného, měkkého tvarohu
  • 1/4 hrnku salsy (60 ml)
  • 1 PL limetkové šťávy
  • 1 ČL mletého čili
  • 1/2 ČL kumínu (římského kmínu, comino)
  • 2 stroužky česneku, utřeného
  • 3 PL koriandru, nasekaného
  • 1 - 2 jarní cibulky, nasekané nadrobno
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek čedaru, nastrouhaného (100 g)
  • 10 - 12 pšeničných tortil (vel. 6"- 15 cm)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 220°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem.
  2. Kuřecí prsa osolíme a opepříme a osmahneme na pánvi. Necháme je lehce vychladnout a pak je vidličkou natrháme, resp. nakrájíme nadrobno.
  3. Ve velké míse smícháme tvaroh, salsu, limetkovou šťávu, kmín, koriandr, jarní cibulku a strouhaný sýr. te tavený sýr, salsa, limetková šťáva, koření, koriandr, zelené cibule, kuřecí maso a strouhaný sýr. Důkladně promícháme, až se všechny ingredience spojí.
  4. Před plněním tortily lehce ohřejeme v mikrovlnné troubě, aby byly měkké a daly se lehce rolovat (cca 20 - 30 s).
  5. Tortilu naplníme směsí (cca 2 - 3 PL do každé tortily). Tortilu zavineme. Opakujeme s ostatními tortilami.
  6. Pečící papír lehce potřeme olejem, naskládáme na něj srolované tortily a opět je lehce potřeme olejem. (Nejlépe funguje mašlovačka).
  7. Pečeme 15 až 20 minut dozlatova. Podáváme se zakysanou smetanou, mexickou rýží , mexickými smaženými fazolemi a salsou .

Tags

koriandr,
kuře,
limetka,
tvaroh
https://www.chute-sveta.cz/2012/11/28/kureci-taquitos/

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:koriandr, kuře, limetka, tvaroh

Reader Interactions

Comments

  1. Ada says

    28. dubna 2013 at 11:47

    Ahoj Jari!

    Udelala jsem pro nas s muzem takovy maly mexicky vecer – taquitos jsem jeste doplnila tvoji mexickou ryzi, fazolema a salsou – vynikajici!

    Moc se primlouvam, az budes mit zase nejakej dobrej masovej recept nebo neco „naslano“, my totiz moc sladkyho doma nekuchtime:). Spis hledame inspirace na obedy a vecere.

    Ale nebudu si vymrcovat, jsem rada za kazdy novy recept!

    Hezkou nedeli preje Ada

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook