• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ lívancový } sirup z podmáslí

7. prosince 2012 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Lívance se dají jíst na několik způsobů.  Někdo je má rád s marmeládou, někdo posypané skořicovým cukrem, někdo se šlehačkou. Já je mám nejradši naskládané na sobě a polité javorovým, nebo jakýmkoliv jiným domácím sirupem.

Zrovna jsme dojedli náš oblíbený skořicový sirup, a tak to chtělo něco nového. Vzhledem k tomu, že v lednici mám standardně 2 i více krabice podmáslí, další sirup byl nasnadě. Sirup z podmáslí.

Přiznám se, že jsem vůbec nevěděla, co od něho mám očekávat. Myslím, že jsem se té chuti i trochu bála. Nevím proč, ale pořád jsem přemýšlela, jak asi bude chutnat a jak tam bude cítit to podmáslí. Protože i když z podmáslí hodně vařím, resp. peču, do sklenice bych si ho jen tak nenalila. Ochutnávala jsem tedy nejdřív na špičku lžičky. A pak celou lžičku. A další. A pak jsem si jím polila svoje lívance. A pak jsem málem vylízala i talíř. Myslím, že tento sirup je teď náš oblíbený. Můžete si ho dát na lívance, palačinky, wafle nebo ho jíst i lžičkou. Jen si to přiznejte. Já to taky dělám.

{ lívancový } sirup z podmáslí

Print this recipe
Jarka
7. prosince 2012
by Jarka
Category přílohy snídaně všechny recepty
Persons
8
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
{ lívancový } sirup z podmáslí

Ingredients

  • 8 PL (113 g) másla
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • ½ hrnku (120 ml) podmáslí
  • 1 PL (15 ml) kukuřičného sirupu
  • 1 ČL (6 g) jedlé sody
  • 1 ČL (5 ml) vanilkového extraktu

Instructions

  1. Ve velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme cukr, podmáslí a kukuřičný sirup. Mícháme šlehací metlou.
  2. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 2 až 3 minuty.
  3. Přidáme jedlou sodu a vanilku. Pozor! Směs bude šumět a bublat a zdvojnásobí svůj objem, proto je třeba použít skutečně větší hrnec.
  4. Odstraníme z plotny a necháme za občasného míchání zhoustnout.
  5. Přelijeme přes lívance, palačinky, wafle, apod.

Tags

máslo,
podmáslí
https://www.chute-sveta.cz/2012/12/07/livancovy-sirup-z-podmasli/

Kategorie: přílohy, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:máslo, podmáslí

Reader Interactions

Comments

  1. jitka says

    4. března 2016 at 14:58

    Tak nevím kde jsem udělala chybu,dodržela jsem postup ale vyšel mi světlý sirup,chuťově je dobrý.Skořicový jsem také dělala a ten mám hezky tmavý.Kukuřičný sirup je jen jeden druh,čirý?Že by to bylo tím.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook