• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

taco dip

21. prosince 2012 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Se vším tím cukrovím a dalšími sladkostmi, ale i smaženými jídly, je vždy fajn během Vánoc trochu odbočit a dopřát si něco pikantního. Zkrátka dát si něco na spravení chutě.

Směsí z rozteklého sýra se nikdy nedá nic zkazit. Když k němu ještě přidáte mleté maso, majonézu, smetanový sýr a taco koření, získáte božský taco dip, kterým potěšíte svoje chuťové buňky.

Tento dip určitě nepatří mezi klasické vánoční pokrmy, ale právě proto byste si ho mohli udělat. Garantuji vám, že zmizí dříve, než mrknete. Proto je asi nejlepší se s ním schovat v někde uzamčené místnosti a předstírat, že například uklízíte.

taco dip

Print this recipe
Jarka
21. prosince 2012
by Jarka
Category předkrmy všechny recepty
Persons
4
Prep Time
5 minutes
Cook Time
35 minutes
taco dip

Ingredients

na dip

  • 450 g mletého ​​hovězího masa
  • 1/2 PL koření na tacos
  • 2 PL vody
  • 110 g smetanového sýru (např. Philadelphia, Lučina)
  • 1/2 (120 ml) hrnku kysané smetany
  • 1/4 hrnku (60 ml) majonézy
  • 1 hrnek (240 g) salsy
  • 1/2 hrnku (50 g) eidamu, strouhaného
  • 1/2 hrnku (50 g) čedaru, strouhaného

přílohy, na ozdobu:

  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 2 PL nakrájených černých oliv
  • hrst koriandru

Instructions

  1. Na pánvi necháme zhnědnout mleté ​​hovězí maso, odstraníme / vylijeme přebytečný tuk, přidáme koření na tacos a vodu, promícháme a dusíme, až se voda odpaří.
  2. Maso smícháme se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou, majonézou, salsou a strouhanými sýry. Trochu strouhaného sýru si necháme stranou.
  3. Směs nalijeme do zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, asi 20-30 minut.
  5. Podáváme s kukuřičnými chipsy.
  6. Můžeme podávat posypané rajčaty, avokádem, olivami, koriandrem, atd,

Tags

hovězí,
kysaná smetana,
majonéza,
smetanový sýr
https://www.chute-sveta.cz/2012/12/21/taco-dip/

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:hovězí, kysaná smetana, majonéza, smetanový sýr

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook