• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

mrkvový dort s kokosem a ananasem

10. dubna 2013 / Jarka / 6 Comments

Jump to recipe

Vystrašil vás ten název a říkáte si, že to není nic pro vás? Mrkev a dort? Počkejte, neutíkejte! Skutečně to jde dohromady. Mrkev, která je přimíchána do těsta totiž při pečení změkne, dodá dortu chuť, barvu a neskutečnou vláčnost. A když k ní ještě přimícháte kokos, ananas a ořechy získáte super šťavnatý a voňavý dort, v němž se budou všechny tyto chutě krásně doplňovat.

Mrkvový dort můžete jíst jen tak, ale obvykle se zdobí krémem ze smetanového sýra s máslem a cukrem. Krém je dost sladký, ale ve spojení s dortem se chutě krásně vyrovnají. Výhodou tohoto dortu je, že vydrží několik dní stejně čerstvý, vláčný a lahodný jako po upečení.

Udělejte si tento dort právě teď, na jaře. Sluníčko konečně vysvitlo a jaro je tu.

mrkvový dort s kokosem a ananasem

Print this recipe
Jarka
10. dubna 2013
by Jarka
Category dezerty koláče a dorty všechny recepty
Persons
10
Prep Time
30 minutes
Cook Time
30 minutes
mrkvový dort s kokosem a ananasem

Ingredients

na dort:

  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky
  • 2 ČLjedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 2 ČL mleté ​​skořice
  • 3 vejce
  • 2 hrnky (400 g) krupicového cukru
  • 3/4 hrnku (180 ml) rostlinného oleje
  • 3/4 hrnku (180 ml) podmáslí
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 hrnky (250 g) na jemno nastrouhané mrkve
  • 225 g ananasu, nakrájeného na kousky (z ananasového kompotu)
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 1 hrnek (100 g) vlašských ořechů, nasekaných na hrubo

na krém:

  • 180 g smetanového sýru (smetanová Lučina, Philadelphia)
  • 90g másla, při pokojové teplotě
  • 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 270 g moučkového cukru

Instructions

dort:

  1. Dna 3 dortových forem vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem, vymažeme máslem a lehce vysypeme moukou. Odložíme.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C.
  3. Ve větší míse smícháme první 4 suroviny.
  4. Vejce s cukrem ušleháme do pěny (v kuchyňském robotu nebo ručním šlehačem), přidáme olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Promícháme.
  5. Snížíme rychlost a opatrně vmícháme směs mouky.
  6. Přidáme mrkev, ananas, kokos a ořechy. Promícháme.
  7. Směs rovnoměrně rozlijeme do připravených forem. .
  8. Pečeme při 180° 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
  9. Necháme úplně vychladnout a ozdobíme krémem.

krém:

  1. Smetanový sýr ušleháme s máslem a vanilkovým extraktem do pěny. Postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme dohladka.
  2. Před zdobením necháme krém vychladit v lednici.

Tags

ananas,
kokos,
mrkev,
smetanový sýr,
velikonoce
https://www.chute-sveta.cz/2013/04/10/mrkvovy-dort-s-kokosem-a-ananasem/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:ananas, kokos, mrkev, smetanový sýr, velikonoce

Reader Interactions

Comments

  1. Silvie says

    11. září 2013 at 12:07

    Právě jsem v polovině přípravy na dort a těsto je už umíchané. Jak ho teď nenápadně ujídám je naprosto dokonalé..:) Mňam;-)

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. září 2013 at 20:04

      Milá Silvie,
      děkuji 🙂 Doufám, že finální výtvor Vám také chutnal 🙂
      Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Wendy says

    15. dubna 2015 at 19:09

    Dobrý den Jarko,
    chci se zeptat, zda máte vyzkoušené pečení korpusu v jedné formě? V těch třech to máte protože by se to hůře rozkrajovalo skrz ananas ?
    Díky Wendy 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. dubna 2015 at 19:30

      Milá Vendy, já je rozděluju do víc forem, aby mně všechny vyběhly stejně. Je to hodně těsta a na jednu formu to může být i těžké. Ale zkuste to, rozříznout ten ananas nebude problém, pokud vezmete skutečně ostrý nůž. Pokud nemáte tři, ale třeba jen dvě formy, zkuste to rozdělit na 2/3 a 1/3 a pak rozřízněte ten ze 2/3. Ve všech případech hlavně budete muset upravit délku pečení, tedy určitě prodloužit. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  3. Světlanka says

    5. srpna 2017 at 12:59

    Dobrý den, můžu tam dát čerstvý ananas a místo oleje máslo či sádlo? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      6. srpna 2017 at 8:16

      Dobrý den, ano i ano 🙂 Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook