• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

vícezrnné lívance s borůvkami

3. května 2013 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Minulý týden, když jsem plánovala naše menu, jsem prošla menší krizí. Najednou jsem měla pocit, že skoro všechno jsme už jedli a ne jen jednou, ale několikrát. (Samozřejmě přeháním.) Ale najednou jsem si myslela, že mně docházejí nápady. Pomoc! Vždyť je přece tolik skvělých receptů, které jsem ještě nevyzkoušela. A pak jsem si prostě vzpomněla na lívance. Ty jsem už dělala asi milionkrát, ale naposledy přesně před 4 měsíci. Cože? Ani jsem tomu nechtěla věřit. A když už jsem se je rozhodla vzkřísit, zasloužilo si to nějaký nový, ještě nevyzkoušený recept.

Tyto lívance jsou úžasné samy o sobě. Kombinace tří druhů mouky je naprosto dokonalá a když je dojíte, nemáte pocit, že nebudete jíst až do večeře. (Tedy podle toho, kolik jste jich snědli.) Těsto není tak řídké, jako u klasických lívanců a drží krásně pohromadě. Po usmažení jsou lívance vysoké a nadýchané.  Co se mně na nich také líbí je to, že jsou zdravé. Nemám zkrátka výčitky, když je servíruji naší princezně. A nebo když si dám jeden navíc. Nebo dva.

vícezrnné lívance s borůvkami

Print this recipe
Jarka
3. května 2013
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
8
Prep Time
10 minutes
Cook Time
15 minutes
vícezrnné lívance s borůvkami

Ingredients

  • 3 PL (45 g) másla
  • ½ hrnku (60 g) celozrnné mouky
  • ½ hrnku (60 g) hladké mouky
  • ¼ hrnku (30 g) žitné mouka
  • 2 PL krupicového cukru
  • 1 PL plus 1 ČL kypřícího prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • 2 vejce
  • 250 g bílého plnotučného jogurtu
  • 2 PL mléka
  • ½ ČL strouhané citronové kůry
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek borůvek (čerstvé nebo mražené)

Instructions

  1. V malé misce rozpustíme v mikrovlnné troubě dvě polévkové lžíce (30 g) másla. Vmícháme třetí lžíci (15 g) až se úplně rozpustí. (Tak nebude rozpuštěné máslo horké, až ho budeme přidávat k ostatním surovinám. Odložíme stranou.
  2. V malé misce smícháme mouky, cukr, prášek do pečiva a sůl. Odložíme stranou.
  3. Ve velké míse (nebo v kuchyňském robotu) smícháme vejce, jogurt a mléko a rozšleháme až se spojí. Pokud používáme řídký jogurt, nebude další mléko zapotřebí. Pokud ale používáme hustý smetanový (Choceňský, Holandia), přidáme 2 polévkové lžíce mléka.
  4. Vmícháme máslo, citronovou kůru a vanilku.
  5. Přidáme suché suroviny a promícháme, až se spojí.
  6. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné strany, pak na těsto dáme několik borůvek (podle vlastního uvážení), a jakmile se objeví bublinky, otočíme je a osmažíme dozlatova z druhé strany.

Tags

borůvky,
celozrnná mouka
https://www.chute-sveta.cz/2013/05/03/vicezrnne-livance-s-boruvkami/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:borůvky, celozrnná mouka

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook