• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

limetkové řezy

24. června 2013 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Limetkový koláč (nebo řezy) je dezert, který neodmyslitelně patří k létu. Představte si horký letní den, kdy máte chuť na něco sladkého, ale zároveň osvěžujícího.  Na něco, co vám pomůže zapomenout na každodenní starosti a přenese vás k moři, na rozpálenou pláž, kde si vychutnáváte letní osvěžující koktejl. Přesně takové jsou tyto limetkové řezy. Mají výraznou sladkokyselou chuť, která je tak osvěžující.

Jejich příprava není o nic složitější než můj limetkový koláč s bílou čokoládou, který jsem dělala loni.  Když upečete korpus, smícháte ostatní suroviny – tvaroh, kondenzované mléko a žloutek. Nenechte se zmást, pokud se vám směs bude zdát řídká. Jakmile do ní totiž přidáte vymačkanou limetkovou šťávu, zhoustne. Tu potom nalijete na vychladlý korpus a voilà, je to. Za dvacet minut máte hotovo a pak už jen musíte čekat, až řezy vychladnou. Abyste se nemuseli trápit sledováním času, doporučuji je udělat večer.

Pokud nemáte po ruce limetky (třeba jste je nesehnali – i když se dnes dají koupit v každém dobrém obchodě), použijte klidně citróny. Výsledek bude podobný. Křupavý korpus s jemnou sladkokyselou krémovou náplní je ideálním dezertem na letní slunečný den a tak si ho udělejte co nejdříve, dokud je léto ještě tady.

limetkové řezy

Print this recipe
Jarka
24. června 2013
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty různé
Persons
16
Prep Time
10 minutes
Cook Time
40 minutes
limetkové řezy

Ingredients

na korpus:

  • 150 g jemně namletých bebe sušenek
  • 60 g másla, rozpuštěného

na náplň:

  • 90 g plnotučného tvarohu
  • 1 PL nastrouhané limetkové kůry
  • špetka soli
  • 1 konzerva (397 g) sladkého kondenzovaného mléka (salko)
  • 1 žloutek
  • 1/3 hrnku (80 ml) limetkové šťávy, čerstvě vymačkané

na ozdobu:

  • šlehačka
  • nastrouhaná limetková kůra

Instructions

korpus:

  1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Pečeme 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
  3. Necháme úplně vychladnout.

náplň

  1. Ve středně velké míse smícháme tvaroh, limetkovou kůru a sůl.
  2. Přidáme kondenzované mléko a rozšleháme metlou.
  3. Vmícháme žloutek a promícháme.
  4. Nakonec vmícháme limetkovou šťávu a řádně metlou promícháme. Směs zhoustne.
  5. Náplň nalijeme do vychladlého korpusu a uhladíme stěrkou.
  6. Pečeme 20 minut.
  7. Necháme vychladnout 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě, potom přikryjeme fólií a necháme vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  8. Rozkrájíme na 16 kousků a podáváme ozdobené šlehačkou a posypané strouhanou limetkovou kůrou.
  9. Uchováváme v lednici.

Tags

kondenzované mléko,
limetka,
tvaroh
https://www.chute-sveta.cz/2013/06/24/limetkove-rezy/

převzato z: Cook’s Illustrated

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, různé Klíčová slova:kondenzované mléko, limetka, tvaroh

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook