• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

limetkové řezy

24. června 2013 / Jarka / Leave a Comment

Limetkový koláč (nebo řezy) je dezert, který neodmyslitelně patří k létu. Představte si horký letní den, kdy máte chuť na něco sladkého, ale zároveň osvěžujícího.  Na něco, co vám pomůže zapomenout na každodenní starosti a přenese vás k moři, na rozpálenou pláž, kde si vychutnáváte letní osvěžující koktejl. Přesně takové jsou tyto limetkové řezy. Mají výraznou sladkokyselou chuť, která je tak osvěžující.

Jejich příprava není o nic složitější než můj limetkový koláč s bílou čokoládou, který jsem dělala loni.  Když upečete korpus, smícháte ostatní suroviny – tvaroh, kondenzované mléko a žloutek. Nenechte se zmást, pokud se vám směs bude zdát řídká. Jakmile do ní totiž přidáte vymačkanou limetkovou šťávu, zhoustne. Tu potom nalijete na vychladlý korpus a voilà, je to. Za dvacet minut máte hotovo a pak už jen musíte čekat, až řezy vychladnou. Abyste se nemuseli trápit sledováním času, doporučuji je udělat večer.

Pokud nemáte po ruce limetky (třeba jste je nesehnali – i když se dnes dají koupit v každém dobrém obchodě), použijte klidně citróny. Výsledek bude podobný. Křupavý korpus s jemnou sladkokyselou krémovou náplní je ideálním dezertem na letní slunečný den a tak si ho udělejte co nejdříve, dokud je léto ještě tady.

limetkové řezy

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 40 minutes

Category: brownies, řezy, dezerty, různé

Servings:  16

limetkové řezy

Ingredients

    na korpus:
  • 150 g jemně namletých bebe sušenek
  • 60 g másla, rozpuštěného
    na náplň:
  • 90 g plnotučného tvarohu
  • 1 PL nastrouhané limetkové kůry
  • špetka soli
  • 1 konzerva (397 g) sladkého kondenzovaného mléka (salko)
  • 1 žloutek
  • 1/3 hrnku (80 ml) limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
    na ozdobu:
  • šlehačka
  • nastrouhaná limetková kůra

Instructions

    korpus:
  1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Pečeme 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
  3. Necháme úplně vychladnout.
    náplň
  1. Ve středně velké míse smícháme tvaroh, limetkovou kůru a sůl.
  2. Přidáme kondenzované mléko a rozšleháme metlou.
  3. Vmícháme žloutek a promícháme.
  4. Nakonec vmícháme limetkovou šťávu a řádně metlou promícháme. Směs zhoustne.
  5. Náplň nalijeme do vychladlého korpusu a uhladíme stěrkou.
  6. Pečeme 20 minut.
  7. Necháme vychladnout 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě, potom přikryjeme fólií a necháme vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  8. Rozkrájíme na 16 kousků a podáváme ozdobené šlehačkou a posypané strouhanou limetkovou kůrou.
  9. Uchováváme v lednici.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2013/06/24/limetkove-rezy/

převzato z: Cook’s Illustrated

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, různé Klíčová slova:kondenzované mléko, limetka, tvaroh

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem
  • Evule: božský { nepečený } citrónový cheesecake

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc