• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

tvarohové řezy se sušenkami oreo

16. srpna 2013 / Jarka / 27 Comments

Jump to recipe

Nedávno jsem dostala chuť na Oreo sušenky. Nejsem jimi zase tak posedlá, ale chuť je prostě chuť. Doma jsme ale zrovna žádné neměli a jak to bývá, nemohla jsem je dostat z hlavy. A tak, když jsem se konečně dostala  do obchodu, jsem se musela hned předzásobit. A když už jsem je měla doma, přemýšlela jsem, co bych s nimi mohla ještě podniknout. A tak volba padla na tvarohové řezy se sušenkami oreo. Základ z oreo sušenek a sušenky v náplni. To jsou oreo sušenky na druhou. To nemůže dopadnout jinak, než dobře. Dobře ale není to správné slovo. Naprosto neuvěřitelně. Ještě teď se mně o nich zdá.

K přípravě těchto božských řezů potřebujete jen pár surovin: sušenky oreo, tvaroh, kysanou smetanu, máslo, vejce, cukr, sůl a vanilku. Jak jednoduché a přitom neodolatelné. Dejte se do toho!

Za sebe můžu říct, že bych neměla problém sníst celý pekáč, ale protože jsme měli hosty, kroužila jsem kolem nich a snažila jsem se kontrolovat.  Jen se prosím neptejte, co se stalo se zbytky, když všichni večer odešli.

tvarohové řezy se sušenkami oreo

Print this recipe
Jarka
16. srpna 2013
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
16
Prep Time
10 minutes
Cook Time
60 minutes
tvarohové řezy se sušenkami oreo

Ingredients

na korpus:

  • 225 g oreo sušenek, rozdrcených
  • 30 g másla, rozpuštěného

na tvarohovou náplň:

  • 340 g tučného tvarohu
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 80 g kysané smetany
  • 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 12 oreo sušenek, rozčtvrcených

Instructions

korpus:

  1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Smícháme sušenky s máslem a pečeme 10 minut. Troubu necháme zapnutou.

náplň:

  1. Tvaroh ušleháme dohladka, postupně přidáme cukr a řádně promícháme.
  2. Přidáme vejce, jedno po druhém a po každém přidání vyšleháme dohladka.
  3. Vmícháme kysanou smetanu a vanilku a promícháme.
  4. Nakonec opatrně vmícháme oreo sušenky a směs nalijeme na upečený korpus.
  5. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 - 50 minut.
  6. Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
  7. Před podáváním řezy nakrájíme na 16 kusů (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme.
  8. Uchováváme v lednici.

Tags

kysaná smetana,
oreo,
sušenky,
tvaroh
https://www.chute-sveta.cz/2013/08/16/tvarohove-rezy-se-susenkami-oreo/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:kysaná smetana, oreo, sušenky, tvaroh

Reader Interactions

Comments

  1. Klarita says

    16. srpna 2013 at 9:07

    to vypadá lákavě! musím se do toho pustit:) jen taková drobnost pro nechápavé: do korpusu se dávají sušenky i s tou bílou náplní, která je spojuje, nebo jen to „černé“?:)

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. srpna 2013 at 9:32

      Ano 🙂 úplně celé 🙂

      Odpovědět
  2. Radka says

    29. srpna 2013 at 14:06

    Hezký den Jaruško,
    musím Vám opět napsat, že jsem nadšená z Vašeho blogu !! Fakt parádní recepty, vždycky se těším co bude zas dobrého :o)) Jinak Oreo řezy, luxusní záležitost, už jsem je pekla 2x a jak píšete, člověk musí chodit obloukem aby všechno nesnědl :o)) výborný moučník, který všem moc chutnal. Mějte se moc hezky a těším se co nového zase vyzkouším. Radka

    Odpovědět
  3. Bára says

    1. března 2014 at 21:46

    ….než jsem vychladlé řezy uložila do lednice, tak mi to nedalo a ochutnala jsem…a jak píšete, musela jsem se přemluvit a opravdu si dát jen jeden kousíček 🙂 aby na zítra vůbec něco zbylo i pro ostatní 🙂 už vyhlížím, co od vás uvařím-upeču příště 🙂 Bára

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. března 2014 at 14:22

      Moc děkuji 🙂 Už připravuji podobné řezy, tentokrát se skořicí. 🙂

      Odpovědět
  4. Petra says

    18. dubna 2014 at 17:14

    Milá Jarko,

    musím říct, že Vaše stránky jsou opravdu úžasné.
    Mám vyzkoušených tolik receptů – všem vždy všechno chutnalo 🙂

    Děkuji.

    Odpovědět
  5. Matěj says

    10. listopadu 2014 at 21:21

    Milá Jarko vyskoušel jsem váš recept bohužel plech 21×21 cm nemám tak jsem na korpus použil plech 43×31 cm to znamenalo zdvojnásobit igredijence na korpus 45og sušenek oreo ale 60g másla bylo prostě málo rozdrcené sušenky byly pořád suché tak jsem musel použít vice másla.

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. listopadu 2014 at 14:17

      Milý Matěji, děkuji za zprávu 🙂 To jste si musel taky dvojnásobně pochutnat. Já bych si dala hned! 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  6. Daniela says

    29. března 2015 at 23:51

    Milá paní Jarko, před 20ti minutama sem vyndala Oreo řezy z trouby.
    Je to naprosto luxusní záležitost a proto jen marně přemýšlim jak je nesežrat do zítřejšího odpoledne , kdy má přijít návštěva:-)
    Od včerejška projíždím Vaše recepty a mám opravdu hodně favoritů na vyzkoušení 🙂
    Mějte se hezky a ať se Vám daří! 😉

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. dubna 2015 at 19:39

      Milá Danielo, moc děkuji za Váš komentář, velmi mě potěšil. Jsem ráda, že se Vám recepty líbí a věřím, že budou i chutnat. 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  7. Týna says

    1. dubna 2015 at 17:02

    Dobrý den. Chci se zeptat, jak se dá nahradit ten vanilkový extrakt?

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. dubna 2015 at 19:39

      Milá Týno, leda nějakou náhražkou, vanilkovým aromatem, nebo samozřejmě klasickým vanilkovým luskem.

      Odpovědět
  8. Markéta says

    17. dubna 2015 at 10:20

    Vypadá to úžasně! Už se moc těším až vyzkouším. Jen se chci zeptat, bylo by toto množství dostačující i pro normální kruhovou formu? Díky moc za super recepty!

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. dubna 2015 at 21:12

      Milá Markéto, moc děkuji! Ano, určitě můžete, ale jen tak 20 cm, max. 22 cm v průměru. Mějte se!

      Odpovědět
      • Markéta says

        18. dubna 2015 at 23:15

        Děkuji za radu. Až vyzkouším určitě dám vědět jak chutnalo! 🙂

        Odpovědět
  9. Markéta says

    26. dubna 2015 at 18:55

    Dobrý večer,
    co mám, prosím, dělat když nemám vanilkový extrakt?
    Děkuji
    Pěkný den.

    Odpovědět
    • Jarka says

      26. dubna 2015 at 20:01

      Milá Markéto, použijte potravinářské aroma vanilkové, koupíte běžně v obchodech, jen ne olejové od dr. oetkera, je strašně „umělé“. Mějte se!

      Odpovědět
  10. pavlina says

    17. května 2015 at 8:00

    Vypada dobre

    Odpovědět
  11. sandra says

    22. srpna 2015 at 17:54

    Ted jsem dala rezy do trouby ale mam obavy jestli se krem zvedne.;)uvidime doufam ze to ma vypadat jak to mam ja,jak placka;)

    Odpovědět
  12. katarina says

    22. října 2015 at 15:13

    Najdokonalejši recept na svete, už som ho robila 2x a nikdy nevydržal viac ako 24 hodin 😀 naposledy som dala viac tvarohu-presne 500g a namiesto vanilkoveho extraktu- vanilkový cukor..hodila som to do tortovej formy a piekla tak 60 minut 🙂 je to výborne, dakujem za recept!

    Odpovědět
    • Jarka says

      22. října 2015 at 17:26

      Moc děkuji!!! 🙂

      Odpovědět
  13. jitka says

    4. prosince 2015 at 21:05

    Myslím že žádný recept s oreo suš. nemůže být špatný,dávají tomu správný šmrnc.Stejně jako zmrzlina s oreo tak tyto řezy jsou výborné.Díky za úžasné recepty.

    Odpovědět
  14. Lucka says

    19. února 2016 at 10:11

    koláčik je úúúúžasný, podobný strúhanému tvarožníkovi, ktorý je u nás najoblúbnejší a takáto menšia zmena bola veľmi príjemná, všetkým chutilo! Ďakujem za recept.

    Odpovědět
    • Jarka says

      29. února 2016 at 13:39

      Moc děkuji, Lucko!

      Odpovědět
  15. Barbora says

    14. září 2016 at 12:52

    Dobrý den, když chci řezy upéct jako dort do klasické kruhové formy, mám to udělat z 1,5 nebo dvojité dávky? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      15. září 2016 at 17:28

      Dobrý den Báro, to záleží na tom, jak velkou formu, tedy jaký průměr máte…

      Odpovědět
  16. Klára says

    31. ledna 2017 at 21:48

    Dobrý den.
    Chtěla jsem se zeptat jestli by podle vás šly místo Oreo sušenek použít Cookies.
    Děkuji:)..

    Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕