• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňový chléb s čokoládou

27. září 2013 / Jarka / 6 Comments

Jump to recipe

Máme tu oficiálně podzim a s ním – jak jinak – dýňové recepty. Jako rozcvičku jsem pro vás připravila velmi jednoduchý sladký dýňový chléb. A taky velmi osvědčený. Zbožňuji dýňový chléb kdykoliv během roku a pokud do něho přidám čokoládu, není obvykle co řešit. Ale v tomto ročního období chutná nejlíp.

Tento recept je extra rychlý, zvláště pokud máte už připravené dýňové pyré. Jediné co musíte udělat je smíchat všechny suroviny a rychle s ním do trouby. Po upečení se můžete těšit na nesmírně vláčný, voňavý a chutný sladký chléb. Není nic lepšího čím začít podzimní den!

dýňový { sladký } chléb

Print this recipe
Jarka
27. září 2013
by Jarka
Category chleba a pečivo snídaně
Persons
1
Prep Time
10 minutes
Cook Time
60 minutes
dýňový { sladký } chléb

Ingredients

  • 1 3/4 hrnku (220 g) hladké mouky
  • 1/2 hrnku (60 g) celozrnné mouky
  • 1 1/2 hrnku (335 g) krupicového cukru
  • 1 čl jedlé sody
  • 1 čl skořice
  • 1/2 čl muškátového oříšku
  • 1/2 čl soli
  • 300 g dýňového pyré (z dýně Hokaido) - popis zde
  • 1/2 hrnku (120 ml) oleje
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku (80 ml) vody
  • 50 g mléčné čokolády, nasekané nahrubo

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.
  2. Ve velké míse smícháme mouky, cukr, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl..
  3. V jiné míse smícháme dýňové pyré, olej, vejce a 1/3 hrnku (80 ml) vody. Směs přidáme do suchých přísad a jemně promícháme stěrkou.
  4. Nakonec jemně vmícháme čokoládu.
  5. Těsto nalijeme do připravené pečící formy a pečeme cca 50-60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
  6. Necháme vychladnout.

Tags

čokoláda,
dýně
https://www.chute-sveta.cz/2013/09/27/dynovy-chleb-s-cokoladou/

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně Klíčová slova:čokoláda, dýně

Reader Interactions

Comments

  1. Bára says

    16. října 2014 at 8:40

    Moc děkuji za recept, chléb je naprosto vynikající!

    Odpovědět
  2. Markéta says

    21. října 2014 at 12:13

    Právě ho vytahuju z trouby a voní božsky 🙂 těsta bylo více takže co mi zbylo sem naplnila do formiček na muffiny už sem tři snědla 🙂 Děkuju za recept 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      21. října 2014 at 15:01

      Děkuji, Markéto! 🙂

      Odpovědět
  3. Dita says

    26. října 2015 at 11:39

    Miluji dýně a ještě jsem kromě polévky z ní nedělala žádný recept na sladko. Ale tenhle mne hrozně lákal. Mňamka úžasná. Výborný. Ještě jsem si na něj nalila tu vaši karamelovou polevu a nemá to chybu. Krásně vláčný a né žádná suchá drolivá buchta. A ta barva. Recept rozhodně stojí za to vyzkoušet. Děkuji za něj.

    Odpovědět
    • Jarka says

      10. listopadu 2015 at 13:54

      Moc děkuji, Dito! 🙂

      Odpovědět
  4. Dáša says

    3. listopadu 2016 at 11:33

    Je moc dobrý. Povedl se na jedničku. Jen cukru jsem dala míň – 220 g.

    Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook