• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

božský { nepečený } citrónový cheesecake

30. října 2013 / Jarka / 132 Comments

Jump to recipe

Tento recept jsem s vámi chtěla sdílet už strašně dlouho. Jenomže se vždycky stalo to, co jsem nechtěla, ale čemu se nedalo zabránit. Snědli jsme ho dřív, než jsem si ho stihla nafotit. A přitom jsem ho dělala už celkem pětkrát během poměrně krátké doby! Kdokoliv ho ochutná, tak se nad ním rozplývá. Tak vynikající je. Prostě božský. Mohla bych ho jíst každý den. Už jsem vám říkala, že je vynikající? Dokud si ho neuděláte, neuvěříte.

Základem je tvaroh. Dobře, možná jsem ho měla nazvat tvarohový dort, ale já zkrátka tvaroh používám místo smetanového sýra. Dosahuji s ním stejných výsledků, dort mně přijde nadýchanější a přiznejme si to, i levnější. Při ceně více jak 30 Kč za 125 g Philadelphie by vyšel poměrně draze. Co se mně u tvarohu ale osvědčilo, je nechat ho odkapat. Nedávat ho tam tedy rovnou z krabičky, ale nejdřív ho nechat odkapat v jemném sítě. Stačí zhruba 15 minut a uvidíte, kolik vody scedíte. Nadýchanější ho také dělá smetana, kterou do ušlehaného tvarohu přidáte.

Pokud jste ještě nikdy nepracovali se želatinou, nebojte se jí. Jen místo ní omylem nesáhněte v obchodě po želé. Není to to samé. Než ji přidáte do vyšlehané náplně, ujistěte se, že je pořádně rozmíchaná a nejsou v ní žádné hrudky. Jako každý cheesecake, i tento musíte nechat pořádně vychladit. Čím lépe, tím déle. Nejlépe přes noc.

božský { nepečený } citrónový cheesecake

Print this recipe
Jarka
30. října 2013
by Jarka
Category dezerty koláče a dorty všechny recepty
Persons
12
Prep Time
30 minutes
Cook Time
8 hours
božský { nepečený } citrónový cheesecake

Ingredients

na korpus:

  • 1 1/2 hrnku (130 g) máslových sušenek, rozemletých najemno (např. bebe)
  • 5 PL (75 g) másla, rozpuštěného
  • 1 ČL strouhané citronové kůry

na citrónovou polevu a náplň:

  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1/4 (50 g) hrnku krupicového cukru
  • špetka soli
  • 2 PL (30 ml) čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 PL (15 g) másla
  • 1 PL (15 ml) smetany, 31%

na náplň:

  • 1/4 hrnku (60 ml) čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 2 3/4 ČL želatiny (ne želé!)
  • 680 g plnotučného tvarohu (nebo smetanového sýru, např. Lučina smetanová nebo Philalphia)
  • 3/4 hrnku (150 g) krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 1/4 hrnku (300 ml) smetana, 31%

Instructions

korpus:

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem. a citrónovou kůrou.
  3. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs vtlačíme na dno.
  4. Pečeme v předehřáté troubě cca 5 - 8 minut, necháme zcela vychladnout.

na citrónovou polevu a náplň

  1. V malé pánvi rozšleháme metlou vejce, žloutek, cukr a sůl. Přidáme citrónovou šťávu a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu a vaříme, dokud směs nezhoustne (bude mít konzistenci jako pudink), cca 3-4 minuty.
  2. Sundáme z plotny, vmícháme máslo a smetanu.
  3. Směs přelijeme přes jemné sítko (já používám sítko na čaj), abychom se zbavili jakýchkoliv hrudek. Dáme do lednice.

náplň:

  1. Do malé misky dáme 1/4 hrnku (60 ml) vymačkané citrónové šťávy. Posypeme želatinou a počkáme, dokud želatina nezměkne, cca 5 minut. Poté vložíme do mikrovlnné trouby a přivedeme k varu (cca 30 - 60 sekund - podle typu mikrovlnné trouby). Směs bude bublat a želatina se rozpustí. Zamícháme vidličkou/ lžičkou a odložíme stranou.
  2. Ve velké míse nebo v míse kuchyňského robotu (nebo ručním mixérem) ušleháme na vyšší obrátky tvaroh s cukrem a solí dohladka, cca 5 minut.
  3. Pomalu přidáme smetanu a dále šleháme až bude směs nadýchaná, cca 5 minut.
  4. Přidáme želatinu a 1/4 hrnku vychlazené citrónové polevy. Řádně vyšleháme dohladka, cca 3 - 5 minut až bude náplň nadýchaná.
  5. Náplň nalijeme do připraveného vychlazeného korpusu, uhladíme stěrkou.
  6. Ozdobíme zbylou citrónovou polevou a to tak, že lžičkou vedeme linky polevy cca 1 cm široké, zleva doprava, odshora dolů dokud celou polevu nespotřebujeme. Následně nožem vedeme odshora dolů jemný řez, cca 5 mm hluboký a vytvoříme ozdobu.
  7. Necháme vychladit v lednici, alespoň 6 - 8 hodin, ideálně přes noc.
  8. Před odstraněním formy projedeme nožem po vnitřním okraji formy a oddělíme cheesecake od formy.
  9. Krájíme ostrým nožem, který mezi řezy namočíme do horké vody a očistíme.

Tags

citrón,
smetana,
tvaroh
https://www.chute-sveta.cz/2013/10/30/citronovy-cheesecake/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:citrón, smetana, tvaroh

Reader Interactions

Comments

  1. Šárka says

    30. října 2013 at 15:50

    Jarko takže můžu použít i mascarpone?

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. října 2013 at 17:17

      To zní taky dobře 🙂 vůbec bych se toho nebála, bude ještě ‚luxusnější‘ 🙂 mějte se krásně, šárko!

      Odpovědět
      • Šárka says

        2. listopadu 2013 at 19:02

        Děkuju za opověď ,zítra se chystáme s Ondrou na Vaše boruvkové muffiny.Už se těší jak si veme do školy k svačině

        Odpovědět
  2. Eva says

    8. listopadu 2013 at 22:17

    Jarko, dort je vynikající. Nemáte prosím recept na nějakou polevu obdobnou té citrónové?

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. ledna 2014 at 19:34

      Milá Evo,
      moc děkuji! Myslíte jen polevu nebo zkrátka jinou chuť, příchuť? Myslím, že by se citrón dal nahradit limetkou, ale bude to hodně podobné tomu citronu, případně možná grepem? Myslím ale, že ten citron se k němu hodí jaksi nejlíp, má takovou osvěžující chuť.
      Mějte se krásně!

      Odpovědět
      • Petra says

        28. ledna 2020 at 9:47

        Dobrý den, Jarko, chystám se na Váš citronový cheesecake 🙂 Jen mám 2 otázečky…Ohledně tvarohu, tučný je mi jasný, ale je lepší kostka nebo krabička ? Ve vašem komentu jsem postřehla krabičku, ale v jiných komentářích paní použila kostku (z krabičky se nepovedl) a pak kolik kousků cca vyjde z této mňamky ? Díky a přeji krásný den ! Petra

        Odpovědět
  3. Eva says

    27. března 2014 at 12:39

    Dobrý den,

    dělala jsem tento cheesecake včera večer (středa), do práce na páteční oslavu. Bude ještě dobrý v pátek odpoledne (myslím, jestli nebude rozmáčený nebo tak)? Nemohla jsem ho totiž dělat dnes, kvůli nedostatku času. Taky prosím, já jsem nepochopila to zdobení s tou 5 mm hlubokou rýhou. To se dělá doprostřed? Nevídím totiž na obrázku jiné zdobení než ty pruhy…:) děkuju Evka

    Odpovědět
  4. Jarka says

    27. března 2014 at 13:20

    Milá Evo,
    nebojte, bude úplně v pohodě 🙂 Také ho jíme pár dní 🙂
    Tu polevu nanesete příčně (dejme tomu zleva doprava) na hotový dort – to je myslím vidět z fotky. Potom vezmete nůž, a jeho špičku zaboříte cca 5 mm do dortu a pojedete pomalu odshora dolů – tzn. napříč té polevě. Pak Vám to udělá ten efekt, který tam vidíte. 🙂 Mějte se krásně a ať chutná!

    Odpovědět
  5. Linda says

    29. března 2014 at 10:31

    Dobrý deň, koláčik vyzerá úžasne ja som chcela spraviť najprv cheesecake podľa kuchyne Lidla, a už mám aj kúpený Mascarponne, môžem použiť ten namiesto philadelphie? za odpoveď vopred dakujem 😉

    Odpovědět
    • Jarka says

      29. března 2014 at 13:32

      Lindo, já myslím, že bez obav můžete. 🙂 Bude jen asi trochu vydatnější (Mascarpone je asi jednou krát tak tučný) a asi sladší. Smetanový sýr není nasládlý jako mascarpone. Možná bych zkusila ubrat 50 g cukru, ale jinak si myslím, že výsledek bude totožný 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  6. Martina says

    17. dubna 2014 at 19:58

    Dobrý den,tak jsem se do něj pustila a dala ho se svíčkama jako narozeninový dort mému příteli 🙂 Jen jsem nakombinovala tvaroh s mascarpone. A teda je to bašta 🙂 Dala jsem si předsevzetí, každý měsíc nějaký cheesecake a Vaše stránky už jsou v oblíbených 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. dubna 2014 at 20:03

      Moc děkuji, Martino! Zkuste místo cheesecake třeba nějaké tvarohové řezy – hlavně ty s oreo. 🙂 To můžete dát taky do kulaté formy jako cheesecake a to je potom pochutnání 🙂

      Odpovědět
      • Martina says

        17. dubna 2014 at 20:51

        No na ty řezy se taky chystám 🙂

        Odpovědět
  7. Denisa says

    23. dubna 2014 at 13:29

    Dobrý den Jarko, právě jsem dokončila božský citronový cheescake doufám, že co nejdřív vychladne abychom se do něj mohli s mužem pustit 🙂 díky za skvělej recept Denisa

    Odpovědět
    • Jarka says

      25. dubna 2014 at 10:51

      Moc děkuji, Deniso. Taky jsem ho dělala na Velikonoce a doslova se po něm zaprášilo. 🙂

      Odpovědět
  8. Jana says

    2. května 2014 at 16:25

    Dobrý den, chci se zeptat zda ta smetana co se přidává do tvarohu má být ušlehaná nebo ji tam mám vlít tak tekutou?! 🙂 Předem moc děkuji za odpověď a už se těším až bude hotovo a hlavně spapáno 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. května 2014 at 16:32

      Dobrý den Jano, normálně tekutá. Ten tvaroh právě pak pěkně našlehá a zjemní. Mějte se!

      Odpovědět
  9. Májina says

    9. května 2014 at 14:42

    Dobrý den, recept vypadá úžasně a chystám se na něj v nejbližší době, jen mám dotaz, jak je velká forma? děkuji za odpověď

    Odpovědět
    • Jarka says

      9. května 2014 at 20:58

      Dobrý den Májino, velikost formy je 20 cm. Mějte se!

      Odpovědět
  10. Štefan says

    10. května 2014 at 21:03

    Dort je vynikající, dneska jsem ho dělal babičce ke Dni Matek tak snad bude potěšená 🙂 Děkuju za úžasný recept, určite budeme dělat často 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. května 2014 at 10:28

      Moc děkuji, Štefane! Určitě si pochutná 🙂

      Odpovědět
  11. Anet says

    17. května 2014 at 18:44

    Krásný den.. Narazila jsem na Vás uplnou náhodou, když jsem vyhledávala recept na cheesecake a nechtěla jsem radu z receptů… Nadchl mě a ještě je půlka v ledničce, dělala jsem ho v noci.. 😀 Dneska – právě dojídáme kuřecí mexiko a mexickou rýži.. Jsme nadšení a už kroužkuji co vše dalšího uvařím a upeču.. Jste božská !!!

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. května 2014 at 21:08

      Milá Anet, moc děkuji za pochvalu 🙂 jsem ráda, že Vám chutná a budu se snažit, aby chutnalo i nadále 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  12. Danka says

    13. června 2014 at 15:27

    Nadhera,musi byt uzasne svezi. Mam dotaz v postupu u polevy neni uvedeno kdy pridat maslo a smetanu. A pak jakou zelatinu znacky pouzivate,ME SE S NI PRACE MOC NEDARI. Dekuji za info na email

    Odpovědět
    • Jarka says

      15. června 2014 at 21:36

      Milá Danko, používám úplně obyč sypkou od Labety. Jinak je to uvedeno pod bodem 6. Ať se podaří, je opravdu luxusní 🙂 Mějte se!

      Odpovědět
      • madla says

        15. srpna 2014 at 13:39

        jarko, cheesecake vypadá luxusně, všechny vaše fotky jsou opravdu nádherné:) Nevíte, prosím, kolik plátů želatiny bych tam měla dát… raději používám tu plátkovou:) Děkuju moc a těším se na další cheesecakové varianty:) hned zkusím ty dýňové:)

        Odpovědět
        • Jarka says

          19. srpna 2014 at 10:04

          Moc děkuji, Madlo! Omlouvám se, ale vážně nevím, plátkovou jsem nikdy nezkusila. A zkoušela jste googlovat? Děkuji!

          Odpovědět
  13. Jana says

    22. srpna 2014 at 16:09

    Dobrý den,

    už nějakou dobu se chystám citronový cheesecake udělat, takže děkuji za Váš jistě skvělý recept! Ale mám otázku – myslíte, že by moc uškodilo, kdyby se místo plnotučného tvarohu použil ten klasický polotučný ?
    Děkuji za Vaši odpověď a skvělou inspiraci !!! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      23. srpna 2014 at 10:12

      Milá Jano, ano, můžete 🙂

      Odpovědět
  14. Radka says

    23. srpna 2014 at 8:44

    Omlouvám se, že budu Jarce „fušovat“ do řemesla, ale nedá mi to… Zbožňuji její blog a její recepty. Mmch, dnes jsme snídali „její“ americké lívance z podmáslí… Reaguji proto, že jsem pohoršená z toho, jak se všichni snaží péct „zdravě“ a nahrazovat různé suroviny méně tučnými, klasickou mouku celozrnnou a cukr vším možným… Asi jsem staromódní, ale zastávám názor našich babiček… Radši pohyb a pak kvalitní nešizenou stravu… Jako samozřejmě, že lze nahradit kde co… Upřímně, u tohohle cheesecaku se vůbec nic nestane, když použijete polotučný tvaroh místo tučného. Spíš mě zajímá, proč to dělat? Když si chce člověk pochutnat, tak si přece dopřeje ty nejlepší suroviny… Jani, neříkejte, že to děláte kvůli linii? Však v tom je kaloricky minimální rozdíl… Když si po kávičce a cheesecaku uděláte procházku, tak ten rozdíl hravě „setřete“ a to všechno s pocitem, že jste si pochutnala o fous víc… 😉 Tedy já to tak aspoň dělám celý život… Raději si zaběhám/zacvičím a pak si dám klidně půl pekáče „nešizeného“ koláče… 😉

    Odpovědět
    • Jarka says

      23. srpna 2014 at 10:17

      Milá Radko, děkuji, jen fušujte 🙂 mám to stejně nastavené. Cokoliv polotučeného nebo snad nízkotučného jsem neměla hooodně dlouho 🙂 Nedám dopustit na plnotučné varianty a hlavně máslo na vaření a pečení. Neláduju se k prasknutí, ale co uvařím, taky jím. A snažím se udržovat fit aktivním pohybem 🙂 Mějte se!

      Odpovědět
  15. Mařena says

    30. srpna 2014 at 12:40

    Děkuji za recept, vyzkoušela jsem včera a jsem neskutečně nadšená, je výborný! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      1. září 2014 at 11:17

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  16. Jakub says

    11. října 2014 at 12:48

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli máte tip, čím bych mohl nahradit želatinu, v případě, že jsme vegetariáni. Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. října 2014 at 13:09

      Dobrý den Jakube, agar-agar by měl být tou správnou náhražkou. Je to mořská řasa, která má výborné želírující schopnosti. V jakém poměru ale netuším, zkuste se zeptat v obchodě, kde budete kupovat… Mějte se!

      Odpovědět
  17. Corona says

    15. října 2014 at 9:04

    Dobrý den, dosrt vypadá naprosto úžasně, jen nějak nemůžu přijít na to co znamená ČL a PL?
    Mohla bych požádat o vysvětlení?
    Děkuji

    Odpovědět
    • Corona says

      15. října 2014 at 9:05

      sice to trvalo, ale už mi to docvaklo:)

      Odpovědět
  18. Růženka says

    6. února 2015 at 17:13

    Vypadá to dobře asi to bude taky dobře chutnat, ale souhlasím s vámi ,že je to moc namáhavé. Tento dort asi udělám sví sestře k narozeninám(bude jí 20 let). Doufám že si všichni pochutnáme 😀 . Děkuji za tento recept snad to udělám 😀 . Už se na něj těším 😀 😀 😀

    Odpovědět
  19. Žirafka says

    18. února 2015 at 14:48

    Máte nádherné stránky a úžasné recepty 🙂 Určitě k Vám zase brzy nakouknu a něco dobrého upeču 🙂 Hezký den ………..

    Odpovědět
    • Jarka says

      19. února 2015 at 22:17

      Moc děkuji! 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  20. Lzcy says

    20. února 2015 at 21:09

    Právě jsem ho dokončila, ale náplň mi vyšla tekutá. Dělala jsem přesně vše podle návodu, tak proč? 🙁

    Odpovědět
    • Jarka says

      21. února 2015 at 20:40

      Lucy, myslíte tekutá před vychlazením nebo až po vyndání z lednice? A myslíte úplně tekutá nebo jen řidčí?

      Odpovědět
  21. Kristýna says

    22. února 2015 at 20:50

    Dobrý den,
    dort jsem dělala přesně podle instrukcí, a přesto je trochu víc měkký než je potřeba. Myslíte, že můžu příště přidat více želatiny? Bojím se, že potom co jsem ho vyndala z formy, se mi celý pomalu rozteče 😀

    Odpovědět
    • Jarka says

      22. února 2015 at 21:41

      Určitě můžete, ale zase to nepřežeňte 🙂 tak půl lžičky navíc. Hlavně to musí být želatina, nikoliv želé. 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  22. Soňa says

    7. března 2015 at 22:59

    Zdravím Jarko,
    máte nádherné stránky a úžasné recepty, nedá se nevyzkoušet, včera jsem dělala tento na menší rodinnou oslavu a měl velký úspěch, ten citron v tom, je to chuťově luxusní záležitost, určitě vyzkouším i další Vaše recepty…
    Děkuji a těším se na další novinky Soňa

    Odpovědět
  23. ivanii says

    4. dubna 2015 at 12:48

    Bol božský!

    Odpovědět
  24. Viki says

    13. dubna 2015 at 15:46

    …prosim o vysvetleni ČL a PL??? :))) Dekuji

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. dubna 2015 at 22:25

      čajová lžička (5 ml), polévková lžíce (15 ml)

      Odpovědět
  25. Viky says

    27. dubna 2015 at 15:47

    Dobrý deň, jedná sa o tvaroh jemný alebo o hrudkovitý? Nech to nepopletiem 😀

    Odpovědět
    • Jarka says

      27. dubna 2015 at 21:12

      Milá Viky, normální měkký tvaroh, nikoliv tvrdý na strouhání.

      Odpovědět
  26. Veronika says

    7. května 2015 at 14:14

    Ten je naprosto dokonalý……a to jsem při přípravě dost improvizovala….to by jste se smáli. V obchodě jsem koupila želatinu, a i želatinu na tvarohový dort. Dělala jsem cheesecake s dcerou, a jak to tak bývá v tom zmatku, jsem místo želatiny, použila právě tu želatinu na tvarohový dort. dala jsem ji tam 2 a 3/4 lžičky a dál podle návodu…..polila nakonec polevou, nádhera…ale pak jsem si uvědomila, že je to poněkud řidké, a že je něco určitě blbě…taky že jo. ta želatina na dort by se tam musela dát celá, želatiny jen jak je psané 2 3/4 lžičky. Tak jsem to z toho korpusu zase pěkně vylila do misky, vmíchala jsem tam tu želatinu na dort celou, a nalila zpět a děj se vůle boží. Byl naprosto dokonalý. Ztuhl do rána ještě víc než do odpoledne, když jsme ho ochutnávali. Díky za recept. Mňam.

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. května 2015 at 20:47

      Moc děkuji, Veroniko!

      Odpovědět
  27. Adel says

    10. července 2015 at 23:38

    Zdravím ! Zitra se chystám delat tento božsky vypadající dort a moc se těším ! Mám všechmy potřebné ingredience ,ale bohuzel az na tu želatinu

    Odpovědět
  28. Bea says

    14. července 2015 at 12:18

    Tento citrónový cheesecake jsem dělala už několikrát a vždy měl velký úspěch, ne nadarmo je nazýván BOŽSKÝ :). Moc děkuji za recept/y !

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. července 2015 at 20:53

      Moc děkuji, Beo!

      Odpovědět
  29. Pavla says

    7. srpna 2015 at 11:05

    Tak nevím, dělala jsem vše podle návodu, ale jakmile jsem přidala želatinu, celá náplň se mi srazila… 🙁

    Odpovědět
    • Pavla says

      7. srpna 2015 at 11:08

      Akorát jsem místo citronu použila limetku, ale to by myslím vadit nemělo.

      Odpovědět
    • Jarka says

      7. srpna 2015 at 16:38

      Milá Pavlo, zrovna jsem ho sama teď dodělala, ale bohužel vůbec nevím, co jste mohla udělat špatně. Zvláště, když jsem u toho nebyla. 🙁 Směs je třeba skutečně hodně šlehat a želatinu lít vychlazenou (ale ne zase tuhou), ale robot musí pořád jet na plné obrátky. Zároveň je třeba želatinu lít pomalu do směsi, jak ji robot šlehá. Limetka na to určitě vliv nebude mít. Spíš jestli směs nebyla třeba moc studená a želatina se v ní hned srazila? Jinak opravdu nevím 🙁

      Odpovědět
      • Pavla says

        8. srpna 2015 at 12:39

        Děkuji za odpověď. Možná bude problém v tom, že nebyla želatina dostatečně vychladlá, nebo že jsem ji nepřidávala postupně. Šlehala jsem ručním mixerem, ne robotem. Každopádně chuťově myslím, že bude dort dobrý. 🙂 A určitě se nevzdám a zkusím to brzy znovu. Snad se to tentokrát podaří dokonale. 🙂 Jinak musím říct, že mě Vaše stránky moc zaujaly a těším se, že vyzkouším i jiné recepty. 🙂

        Odpovědět
  30. Helena says

    15. srpna 2015 at 17:03

    Dobrý den,
    je potřeba korpus „zapékat“? Nemám troubu, poroto jsem hledala recept na nepečené dorty a ten Váš se mi moc líbí a věřím, že bude moc dobrý.
    Díky.

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. srpna 2015 at 21:57

      Není Heleno,jen ho nechte vychladit.

      Odpovědět
  31. Janka says

    18. srpna 2015 at 14:20

    Ahojky,

    mám doma formu, která má průměr 22 cm. Ráda bych se zeptala, jestli to nemám řešit a počítat s tím, že bude dort placatější nebo si navýšit suroviny a popř.na kolik navýšit? Děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
  32. Janka says

    18. srpna 2015 at 19:33

    Jaruško,

    dort mi již tuhne v ledničce, ale jelikož byl poněkud řídký, tak jsem si netroufla ho ihned zdobit. Navíc mám tu polevu celkem více tuhou a nevím, jak ji mám udělat řidší, abych mohla dort ozdobit?

    Odpovědět
    • Jarka says

      20. srpna 2015 at 22:29

      Janko, moc se omlouvám se pozdní odpověď, ale jsem ted‘ s dětmi na prázdninách uprostřed lesa s hodně špatným nebo spíš nulovým signálem. 🙁 Hustější poleva nevadí, může se nalít do igelitového sáčku, ustříhnout jeden roh a v rukách povolí a bude se krásně vrstvit. Prosím, dejte vědět, jak to nakonec dopadlo. 🙂 Děkuji a mějte se krásně!

      Odpovědět
  33. Petra says

    28. srpna 2015 at 19:06

    Dobrý den,
    chtěla bych se podělit o zkušenost s výrobou tohoto dortu, snad moje zážitky pomohou někomu vyvarovat se chyb. Poprvé jsem dala tvaroh vaničkový, ne v kostce a tvarohovou směs dala šlehat do robotu (který má jen jedny, poměrně vysoké, otáčky). Robot tvarohy i se šlehačkou úplně „rozšmelcoval“. Výsledkem byla naprosto tekutá směs. O zdobení nemohla být řeč. Říkala jsem si, že jsem asi vyhodila dost peněz a budu muset dort zlikvidovat. Nicméně jsem vše dala do lednice a světe div se, dort přes noc celkem hezky ztuhl a byl výborný. Nebyl ale tak nadýchaný jako na obrázku.
    Podruhé jsem cheesecake dělala jako dárek k narozeninám a již poučená jsem dala tvarohy v kostce, šlehala ručním šlehačem (a šlehačku jsem trochu našlehala stranou). Výsledkem byla opravdu nadýchaná směs, která se dala uhladit a zdobit. Dort měl obrovský úspěch, dle příbuzného by mohl konkurovat zákuskům v nejlepších restauracích!
    Moc děkuji za recept, cheesecake je vskutku božský. Určitě budu vyrábět znovu.

    Odpovědět
  34. Eva says

    8. října 2015 at 20:47

    Dobrý den Jarko,

    velice mě oslovil tento krásný a jistě velmi dobrý dort. Pustím se do jeho tvorby v sobotu. Mám dotaz, myslíte, že můžu použít místo citronového krému v receptu doma dělaný Lemon curd? Bylo by to pro mě zjednodušení. Ještě musím přepočíst ingredience na formu s průměrem 26 cm, protože menší nemám. Těším se, až ochutnám. Eva

    Odpovědět
    • Jarka says

      9. října 2015 at 14:40

      Milá Evo, já myslím, že bez obav můžete 🙂 Jinak bych asi nepřepočítávala, normálně bych to dala do té, co máte, akorát nebude asi tak vysoký. Ať se povede! 🙂

      Odpovědět
  35. PETRA says

    11. října 2015 at 21:24

    Ahoj,

    potřebovala bych vědět kolik cm má tvoje dortová forma 🙂

    Díky za odpověď.
    P.

    Odpovědět
  36. PETRA says

    11. října 2015 at 21:30

    Už to vidím, 20 cm. Omlouvám se, měla bych prvně číst. 😀 Netuším ale, jak moc mám navýšit množství surovin na formu, která má 26 cm. Neporadíte, prosím?

    Předem díky.
    P

    Odpovědět
    • Jarka says

      12. října 2015 at 13:47

      Petro, správně by to mělo o cca 70 %, ale dejte o 50 %, aby se Vám to dobře počítalo. 🙂

      Odpovědět
  37. Romanka says

    25. října 2015 at 10:16

    Dobrý deň, robila som Váš kolačik na formu 26cm všetkeho som dala viac o polovicu … ale kolačik my uz 2x nestuhol poriadne…. ked ho naberiem na taniec tak ten vrch pomaly pada 🙁 … nestoji mi tak pekne ako vam … neviete mi povedat v com je chyba? uz som zuuufalaaa …
    Ďakujem 😀

    Odpovědět
    • Jarka says

      10. listopadu 2015 at 13:59

      Milá Romanko, bohužel těžko říct, když jsem u toho nebyla 🙁 Vypadá to ale na problém se želatinou, která Vám neztuhla. Zkuste dát o 1 lžičku víc. Máte ji jinak rozpuštěnou v té šťávě, vychlazenou před přidáním do tvarohu? Nemůže být třeba ještě teplá a nevytvoří se hrudky?

      Odpovědět
  38. Madla says

    1. listopadu 2015 at 7:09

    kOLIK TO JE TAK PLÁTKOVÉ ZELATINY? 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. listopadu 2015 at 21:22

      Madlo, to bohužel vůbec nevím. Ale pokud vyzkoušíte, přijďte mě informovat. 🙂

      Odpovědět
  39. jitka says

    15. listopadu 2015 at 12:24

    U tohoto receptu musím souhlasit se všemi,je vynikající,a přiznám se že druhý den mi chutnal ještě více.

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. listopadu 2015 at 12:42

      Moc děkuji, Jitko! 🙂

      Odpovědět
  40. Simona says

    30. listopadu 2015 at 15:52

    Dobry den,

    som uchvatena Vasou strankou a chystam sa priatelovi na narodeniny spravit tento cheesecake 🙂 zaujima ma 6. krok v postupe – teda maslo a smotanu treba vmiesat do este teplej citronovej zmesi?

    Dakujem a zelam vela uspechov 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. listopadu 2015 at 20:12

      Milá Simono, moc děkuji!!! 🙂 Přidat hned do teplé směsi.

      Odpovědět
  41. Zdeňka says

    10. ledna 2016 at 9:39

    Dobrý den Jarko 🙂 nejdříve Vám musím pochválit krásné fotografie a Váš web. Úžasné 🙂 Doma milujeme cheesecake. Dělám tři recepty stále dokola. Včera jsem zkusila Váš nepečený a nic nezbylo! Recept je přesný a povedl se na jedničku. Musela jsem hned nahlásit, kde jsem recept našla 🙂 těším se na další vaření a pečení s Vámi a také na další Vaše nové recepty 🙂 mějte se moc hezky 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:40

      Milá Zdeňko, moc Vám děkuji za krásná slova a pochvalu. Teď jsem trošku zahálela, ale už se do toho zase pustím 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
    • Julia says

      20. července 2019 at 11:46

      Jako to je božský ?!!!!! Neuvěřitelný, báječný, fenomenální. Je to chuťový organismus 🙂 děkuji. Pokud se náhodou někomu nepovede, tak jen proto, že se skutečně musí šlehat a šlehat a šlehat. Já vše dělala v robotu…… děkuji za dokonalou slast pro naše chuťové pohárky. ❤️

      Odpovědět
  42. Ester says

    19. ledna 2016 at 13:13

    Citrónový dortík je vynikající. Trošku jsem o něm musím říct zprvu pochybovala, neboť vzhledem k surovinám to nemá s cheescakem nic moc společného, kromě korpusu. Pravý cheescake se chystá z mascarpone, ale to už dnes snad každý ví, maminka říkala, že v Itálii, kde žije, do něj italové přidávají i smetanu. Ale to už je upravené. V dnešní době už je chyba nazývat věci špatnými jmény, nicméně dort je opravdu výborný a určitě za to stál! Příprava je trošku piplačka, ale je to vše tak dokonale popsané… Moc se mi líbí také web a určitě toho vyzkoušíme víc. Děkujeme 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:31

      Moc děkuji, Ester!

      Odpovědět
  43. Hanka says

    9. března 2016 at 13:25

    Naprosto naprosto skvělý dort!!! Ještě nikdy jsem nic podobného „nepekla“ a měla jsem trochu strach z toho citronového krému, že se mi ta vajíčka uvaří:-) Ale nakonec se zadařilo a já ten krém málem snědla, než jsem ho vůbec donesla do ledničky 🙂 Už přemýšlím, na co by se ještě dal použít. Nemáte nějaký tip? Jinak máte opravdu úžasné fotky. Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky narazila, protože mám teď období pokusů o zahraniční kuchyni a tady je spousta inspirace 🙂 Díky

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 15:57

      Milá Hanko, moc děkuji za pochvalu. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  44. Eva says

    5. dubna 2016 at 16:54

    Zdravím, pokud mám želatinu v plátcích, kolik jí mám použít? Děkuji

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:37

      Zdravím, bohužel nevím, používám práškovou. Projděte si komentáře, možná to tu někdo už řešil… Díky!

      Odpovědět
  45. Jiřinka says

    14. dubna 2016 at 15:55

    Dort jsem zkoušela, byla to fakt božská pecka! V podstatě mi na jednom večírku bylo po pár rumech navrženo, že bych příště měla udělat pro účastníky cheesecake, i když netuším přes všechna ta okna a vitríny, jak jsme se k tomu dostali, koho to napadlo a proč. A proč zrovna já 😀 Ale vzala jsem to jako výzvu, našla tento recept, řekla jsem si „Hm. Božský. Ok, jdu na to.“ a fakt to byl zážitek. Chutnala mi každá fáze a doma to nádherně citrónově vonělo. Do „korpusu“ jsem sice dala citronové kůry o trošku více (dala jsem polévkovou lžíci, ne čajovou lžičku), ale to vůbec neuškodilo, naopak. Dort měl po citrónech fakt grády a byl … no, Božský 🙂 Jen se přiznám, že se mi nepovedlo moc zdobení, tohle já prostě neumím. Chtěla jsem mramorovaný dort a tak jsem zajela nožem s polevou hodně hluboko 😀 A po slavnostním vyjmutí z formy jsme museli fakt rychle krájet, protože kde byla poleva hodně hluboko (cik cak všude :D), tam se rozpadal. Ale na chuti to nic nemění a měl obří úspěch u všech vychutnávačů 🙂 Díky za recept, rozhodně nebyl na jedno použití.

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:32

      Moc děkuji, Jiřinko, za pochvalu i celou story s přípravou 🙂 Jsem ráda, že se povedl a že chutnal. Je opravdu božský 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  46. Janka says

    15. dubna 2016 at 9:46

    Teda ten je naprosto famózní, moc děkuji za recept ,)

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:31

      Moc děkuji, Janko! 🙂

      Odpovědět
  47. Ivana says

    18. dubna 2016 at 13:24

    Dobrý den Jarko, tak musím říct, že mi dort moc nedržel a na talířku se roztékal. Ovšem ani to nezabránilo tomu, aby ho děti za den snědly :-)… I tak byl výborný. Možná jsem koupila špatnou želatinou, dala jsem tam Dr. Oetkara Želatinový ztužovač. Dnes dělám druhý pokus, tentokrát jsem koupila Dr. Oetker přímo želatinu. Jsem zvědavá na výsledek. Mějte se hezky. Ivana

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:29

      Milá Ivano, ano, je to skutečně tím ztužovačem, musí to být želatina, ne želé nebo nějaký ztužovač 🙂 Jinak moc děkuji a se želatinou se Vám příště na 100 % povede tak, jak má 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  48. Jana says

    3. května 2016 at 0:35

    Dobrý den, objevila jsem Vaše stránky a jsem z nich opravdu nadšená. Jako první jsem zkusila tento dort a je absolutně fantastický.Dělala jsem přesně podle receptu a vyšel suprově, všem chutnal. Jen mi nevyšlo to zdobená, ale na chuti mu to neubralo. Moc děkuji za inspiraci.

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. května 2016 at 8:44

      Milá Jano, moc děkuji!!! Mějte se krásně!

      Odpovědět
  49. Veronika says

    6. května 2016 at 22:35

    Dobrý den, už se tady několikrát resila náhrada práškové želatiny za platkovou. Nasla jsem ze 3 lzicky se rovnaji 6 plátkům. Vyzkoušela jsem a vypada že dort drží.

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. května 2016 at 18:02

      Super, moc děkuji!

      Odpovědět
  50. Pepa K. says

    13. června 2016 at 11:08

    Jarko, to byla bomba, jeden z nejlepších dortů, jaké jsem kdy jedl. Děkuji.

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. července 2016 at 20:35

      Super Pepo, moc děkuji za pochvalu :-)))

      Odpovědět
  51. NERA says

    15. června 2016 at 20:51

    Dělala jsem poprvé, měla trochu strach z té želatiny, ale musím říci, že to dopadlo O.K. Naprosto božský, vynechala jsem citron, navrch použila jahody, vychlazené to bylo opravdu božské. Nestihla jsem ani vyfotit a zmizel.
    Děkuji za skvělý recept.

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. července 2016 at 20:34

      Super, moc děkuji!!! 🙂

      Odpovědět
  52. Marta says

    20. června 2016 at 12:31

    Dobrý den,
    proč se jmenuje (nepečený), když se peče?
    Nebo jsem to špatně pochopila?

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. července 2016 at 20:34

      Peče se jen ten korpus (a ani se ten nemusí, stačí nechat jen vychladit) nepeče se náplň, což se u klasických cheesecaků dělá.

      Odpovědět
  53. Ivča says

    16. srpna 2016 at 18:52

    Dobrý den Jarko,
    tento cheesecake je opravdu naprosto božský, poprvé jsem taky použila práškovou želatinu a výsledek výborný. Manžel se jen olizoval, já ostatně taky…jen byl problém v tom, že se rychle snědl… :-)…tenhle dortík bude stálice na našem stole.
    Chtěla jsem se zeptat, zda by bylo možné přidat do směsi pomačkané, nebo nakrájené maliny, borůvky…nebude pak problém se ztuhnutím ?
    Díky

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. září 2016 at 20:11

      Dobrý den Ivčo, omlouvám se za prodlevu 🙁 Nemyslím si, že by to byl problém, kdyžtak pak poreferujte, jak to dopadlo 🙂 Moc děkuji a mějte se!

      Odpovědět
  54. Janulka says

    2. září 2016 at 12:54

    Dnes sa chystám piecť tento koláčik – všetko mám kúpené, držte palce 🙂 o výsledku budem informovať 🙂

    Odpovědět
    • Janulka says

      3. září 2016 at 20:51

      Tento citrónový cheesecake je jednoducho úžasný – mal u nás veľký úspech 🙂 určite som ho nerobila posledný krát 🙂 všetkým odporúčam 🙂
      Ďakujem za tento recept :*

      Odpovědět
      • Jarka says

        13. září 2016 at 20:13

        Moc děkuji, Janulko! Teď jsem o víkendu zase sama dělala, prostě vím, že úspěch je vždy zaručen 🙂 Mějte se krásně!

        Odpovědět
  55. Jiřinka says

    6. ledna 2017 at 16:44

    Dobrý den, Jarko! Jdeme dělat podruhé, všem se po té chuti stýská 🙂 Teď už budu dělat zdobení opatrněji 🙂 Krásný rok 2017!!!

    Odpovědět
  56. Saša says

    21. srpna 2017 at 9:22

    Dobrý den,
    cheesecake byl vynikající, všem moc chutnal. Akorát se mi úplně nepovedla citronová poleva, V lednici zřídla, Mohlo to být tím, že jsem ji málo povařila? Děkuji

    Odpovědět
    • jarka says

      21. srpna 2017 at 20:24

      Milá Sašo, moc děkuji! 🙂 Nedokážu přesně říct, ale mohlo by to tím být. Možná jste se bála, že byste ji uvařila? Mějte se krásně!

      Odpovědět
  57. Veronika Kendová says

    2. září 2017 at 21:17

    Dobrý den, chystám se na tento váš úžasný recept a ráda bych se zeptala kolik asi citronů je celkem potřeba? Doufám že se povede a udělá dceři k narozeninám radost. Děkuji za pomoc.

    Odpovědět
    • jarka says

      4. září 2017 at 10:33

      Milá Veroniko, ne víc než 5, podle velikosti, i 3 by měly stačit. Ať se povede a chutná! 🙂

      Odpovědět
  58. Petra says

    25. září 2017 at 15:53

    Zdravím. Zkoušela jsem váš nepečený cheesecake podle postupu s mírnými úpravami, aby mi to sedělo na keto dietu (minimum cukru a korpus jen z ořechů a pár kousků sušeného ovoce). Byla to pecka!!! Všem to strašně chutnalo a vizuálně k nerozeznání od nějakých profi dortíků z kavárny. Úžasný recept <3

    Odpovědět
    • jarka says

      10. října 2017 at 6:36

      Moc děkuji, Petro! 🙂

      Odpovědět
  59. Miroslav Toman says

    6. října 2017 at 17:06

    Nejlepší !!!!!!!!!!!!!!!!!! moc díky za recept…. už jsme jich udělali snad tucet 😀

    Odpovědět
    • jarka says

      10. října 2017 at 6:37

      Moc děkuji Mirku! 🙂

      Odpovědět
  60. Zuzana says

    8. listopadu 2017 at 12:23

    Dobrý den, Jarko, chystám se dnes na Váš božský cheesecake a chci se zeptat k bodu 1 u náplně, zda je nutno použít mikrovlnku nebo můžu vařit na sporáku? Děkuji.

    Odpovědět
  61. Karolína says

    28. března 2018 at 13:35

    Dobrý den, máte úžasné stránky. Už jsem zkoušela sušenky Oreo a byly úžasné a měly velký úspěch. Mám dotaz, myslíte, že by byl problém, kdybych místo jednoho dortíku udělala ze stejného množství surovin několik malých dortíčků? Konkrétně do cupcakeové formy? Myslíte, že to ztuhne?
    Děkuji

    Odpovědět
    • jarka says

      28. března 2018 at 20:49

      Moc děkuji, Karolíno! 🙂 Já myslím, že by to neměl vůbec být problém. Ať se povede a chutná! 🙂

      Odpovědět
  62. Lenka says

    3. května 2018 at 13:01

    Dobrý den Jaruško
    Dělala jsem Váš dort mamince k narozeninam, tedy ten citrinový cheesacake.Všem moc chutnal.
    Děkuji za báječný recept.
    Mějte se krásně a ať se vše daří.
    S pozdravem Lenka

    Odpovědět
    • jarka says

      3. května 2018 at 19:53

      Milá Lenko, moc děkuji! Jsem moc ráda, že chutnal. 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  63. Michaela Rámišová says

    24. května 2018 at 21:24

    Dobrý den, právě se pokouším alespoň z části napodobit vaš cheesecake, vše jsem udělala podle postupu, ale náplň je celkem tekutá. Je totak v pořádku a ztuhne, nebo jsem někde udělala chybu?
    Děkuji Michaela

    Odpovědět
    • jarka says

      25. května 2018 at 15:40

      Dobrý den Michaelo, pokud jste postupovala podle popisu, tak ztuhne 🙂 Mějte se!

      Odpovědět
  64. Veronika says

    8. srpna 2018 at 18:12

    Dobrý den, tento recept jsem dělala snad už 5x! Vždy se povedl a slyším jen samou chválu. Moc děkuji za skvělý recept.

    Odpovědět
    • jarka says

      28. srpna 2018 at 9:16

      Moc děkuji, Veroniko 🙂

      Odpovědět
  65. Tatiana says

    14. května 2019 at 16:52

    Dobrý den, chci se zeptat na bod č. 4. – přidat želatínu znamená přidat tu z bodu c.1 kterou jsme smíchali s citr.šťávou a k tomu ještě 1/4 hrnku citrónové polevy? Dékuji moc za odpověď

    Odpovědět
    • jarka says

      15. května 2019 at 17:06

      Ano, přesně tak Tatiano. 🙂

      Odpovědět
  66. Klára says

    14. července 2019 at 11:43

    Dobrý den,
    váš recept mě velmi zaujal, četla jsem si i komentáře, abych to měla dokonalé :D. Chtěla jsem to pro tátu k narozeninám. Zkusila jsem tedy recept, koupila jsem měkký tvaroh v kostce, jak bylo doporučeno, a také jsem přidala o lžičku více želatiny.
    Výsledek – stejně mi vyšel tekutý, i po tom, co byl celou noc v lednici, navíc mi protekl těma sušenkama skrz, a ty se tím pádem rozmočily. Na oslavě když jsem ho krájela se celý rozpadnul 🙁 nevím, co jsem udělala špatně.

    Odpovědět
  67. jana says

    3. října 2019 at 20:45

    Pečící papír do dortové formy? Jak?

    Odpovědět
  68. Evule says

    11. září 2020 at 11:40

    Skvělý recept, dobře napsaný postup. Zatím realizovaný 2x a pokaždé zmizel beze zbytku. Opravdu božský! Dělám z cca 2/3 tučný tvaroh a 1/3 lučinu a je velmi žratelný.
    Díky za vaše stránky, objevila jsem je teprve nedávno a mám v plánu postupně zkoušet další recepty. Zvlášť ty mexické:)
    Krásné babí léto!

    Odpovědět
  69. Anna says

    3. října 2020 at 13:00

    Dort se mi vůbec nepovedl. I po noci v lednici stále teče. Nevím kde se stala chyba. Použila jsem želatinu, né želé. Byl to můj první a asi poslední cheesecake. Když jsem ochutnávala směs na náplň, chutnala jako Bobík, Ale poleva je dobrá. Asi zůstanu u těch kupovaných dortů.

    Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕