• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

banánové lívance

22. listopadu 2013 / Jarka / 4 Comments

Pokud sledujete můj blog pravidelně, tak víte, že mám ráda banány. Vlastně jsem chtěla říct, že banány miluju. A tímpádem tedy všechno z nich. Banánový chlebíček, banánovou zmrzlinu, banánový smoothie, zkrátka co vás napadne. Ve skutečnosti s vámi sdílím jen zlomek svých banánových receptů, protože kdybych psala o všech, mohla bych blog jednoduše přejmenovat na Banánový svět. A vy byste si mohli myslet, že jsem se úplně zbláznila. Pravda je ale taková, že kupuji hodně banánů. Možná až moc. Banány jsou ale zdravé, obsahují vlákninu, spoustu vitamínů a jiných živin. (zdroj wiki)  Ale zpátky k našim lívancům. Ty jsou moje nová snídaňová láska. A pokud jste si oblíbili sladký banánový chlebíček, jsou tyto lívance taky pro vás.

Tyto lívance jsou přesně takové, jaké je mám ráda. Jsou příjemně sladké, oslazené nejen cukrem, ale i banánem, neuvěřitelně nadýchané a taky vysoké. Skvěle se k nim hodí skořicový sirup, nakrájená kolečka banánu, nebo třeba nasekané vlašské ořechy.  Pokud se na vás tedy směje pár zralých banánů a chcete začít den tím správným způsobem, přivstaňte si a udělejte si tyto banánové lívance. Potěšíte chuťové buňky svoje, i svojí rodiny. A budou vás za to milovat.

banánové lívance

Prep Time: 10 minutes

Cook Time: 20 minutes

Category: snídaně, všechny recepty

Servings:  10 - 14 lívanců

banánové lívance

Ingredients

  • 2 hrnky (255 g) hladké chlebové mouky
  • 2 ČL jedlé sody
  • 1/4 ČL soli
  • 1 PL hnědého třtinového cukru
  • 1/3 hrnku (65 g) krupicového cukru
  • 1 ČL mleté skořice
  • 2/3 hrnku (160 ml) podmáslí
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 2-3 velké zralé banány, rozmačkané
  • 2 PL (30 g) másla, rozpuštěného

Instructions

  1. Ve velké míse promícháme mouku, jedlou sodu, sůl, oba cukry a skořici.
  2. Přidáme podmáslí a vanilkový extrakt a promícháme, až se všechny ingredience spojí.
  3. Přidáme rozmačkané banány, máslo a promícháme dohladka.
  4. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.
  5. Podáváme s máslem, sirupem, nasekanými ořechy, nakrájenými banány nebo podle chuti.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2013/11/22/bananove-livance/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banán, podmáslí

Reader Interactions

Comments

  1. Lucy says

    16. září 2014 at 20:52

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by šly dělat i z mléka místo podmáslí. Děkuji za odpověď 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. září 2014 at 20:59

      Dobrý den Lucy, pokud nemáte podmáslí, udělejte je z mléka, do kterého nejdřív přidáte bbuď lžičku citrońové šťávy nebo octa, promícháte, necháte chvíli odstát a máte domácí podmáslí 🙂

      Odpovědět
  2. Slavek says

    19. srpna 2017 at 11:35

    Dobry den, livance vyborne, ale mam poznamku k pomeru mouky a podmasli (255 g a 160 ml). V takovem pomeru se z toho neda vypracovat ani testo na knedlik, na toz testo, ktere by melo byt polotekute. Takze podmasli tak pul litr nebo „nastavit“ mlekem. Livancu pak vznikne kolem dvaceti.

    Odpovědět
    • jarka says

      20. srpna 2017 at 16:54

      Milý Slávku, poměr je zcela v pořádku, zbytek podmáslí se nahradí rozmačkanými banány. Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář: Slavek Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc