• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládové řezy s arašídovým máslem

29. listopadu 2013 / Jarka / 6 Comments

Jump to recipe

Sami to znáte. Kromě těch obyčejných dnů, máte občas dny, kdy si přejete, aby vůbec neskončily; ale také dny, které chcete mít naopak co nejdříve za sebou. Může to začít úplnou prkotinou, na kterou se nabalí další a další a na konci dne je toho tolik, že se vám chce křičet. Nebo brečet. Co ale dělat, když je teprve hodina po poledni a vy máte pocit, že už nevydržíte ani minutu toho zatraceného dne. Nejradši byste ho šli zaspat, ale do večera doba dlouhá. Není to tak dlouho, kdy jsem se přesně takhle cítila. Prostě na konci svých sil. Pro mě  v tomto případě existuje jediná terapie. Čokoládová a arašídová. Není nic jednoduššího než sáhnout po tabulce čokolády nebo lžíci zabořit do sklenice arašídového másla a aspoň tak na chvilku zapomenout. A nebo po kombinaci obojího.

Tyto řezy jsou dokonalost sama. Nejenže úžasně vypadají, ještě lépe chutnají. Čokoládový základ jsou vlastně kakaové brownies, uprostřed je náplň z arašídového másla a cukru a navrchu čokoládová poleva . Sečteno a podtrženo, totální kalorická bomba. Ale o to přece při těchto situacích jde. Prostě neznám nikoho, kdo by se uklidnil pomerančem nebo rohlíkem. Nebo vy snad jo?

čokoládové řezy s arašídovým máslem

Print this recipe
Jarka
29. listopadu 2013
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
24
Prep Time
30 minutes
Cook Time
35 minutes
čokoládové řezy s arašídovým máslem

Ingredients

na řezy:

  • ⅓ hrnku (40 g) holandského kakaa
  • 1 ½ ČL instantní kávy
  • ½ hrnku plus 2 PL (150 ml) vroucí vody
  • 55 g hořké čokolády, nasekané najemno
  • 4 PL (55 g) másla, rozpuštěného
  • ½ hrnku plus 2 PL (150 ml) rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 ½ hrnku (500 g) krupicového cukru
  • 1 ¾ hrnku (220 g) hladké mouky
  • ¾ ČL soli

na arašídovou náplň:

  • ¾ hrnku (185 g) jemného arašídového másla
  • ½ hrnku (113 g) másla
  • špetka soli
  • 2 ¼ hrnky (280 g) moučkového cukru
  • 2 PL plnotučného mléka
  • 1 ČL vanilkového extraktu

na polevu:

  • 150 g mléčné čokolády, nasekané najemno
  • ⅓ hrnku (85 g) jemného arašídového másla

Instructions

čokoládové řezy:

  1. Troubu předehřejeme na 160°C a hluboký plech na pečení velikosti 31x24 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. V míse smícháme kakao, instantní kávu a vodu dohladka. Přidáme hořkou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Vmícháme máslo a olej.
  4. Přidáme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a mícháme dokud se vše řádně nespojí.
  5. Postupně vmícháme cukr a řádně rozšleháme.
  6. Nakonec gumovou stěrkou vmícháme mouku a sůl a promícháme dohladka.
  7. Těsto vlijeme do připraveného plechu a pečeme cca 30 až 35 minut. Necháme zcela vychladit.

náplň:

  1. V kuchyňském robotu nebo ručním mixerem ušleháme arašídové máslo, máslo a sůl dohladka.
  2. Snížíme rychlost a postupně přidáváme moučkový cukr a mléko, nakonec vanilkový extrakt a šleháme až bude náplň jemná a řádné ušlehaná. (Pokud bude moc suchá, přidáme více mléka, vždy po 1 PL)
  3. Náplň rozetřeme rovnoměrně na zcela vychlazené čokoládové řezy.

poleva:

  1. V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme arašídové máslo a mléčkou čokoládu. Rozmícháme dohladka.
  2. Směs nalijeme na arašídovou vrstvu a stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
  3. Před podáváním necháme vychladit v lednici, alespoň 2 - 3 hodiny.
  4. Před krájením vytáhneme řezy z plechu za pomoci převislého pečícího papíru. Nakrájíme čtverečky.
  5. Skladujeme v lednici ve vzduchotěsné nádobě, cca 5 - 7 dní.

Tags

arašídové máslo,
čokoláda,
kakao
https://www.chute-sveta.cz/2013/11/29/cokoladove-rezy-s-arasidovym-maslem/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:arašídové máslo, čokoláda, kakao

Reader Interactions

Comments

  1. Zuza says

    12. srpna 2014 at 22:04

    Vzhledem k tomu, že tu není žádný příspěvek, tak ho tedy výjimečně udělám sama, protože tento recept si to určitě zaslouží! 🙂 Řezy jsem pekla na pracovní večírek a byla to bomba a to nejen kalorická. Ještě jsem do náplně dala téměř celou šlehačku, aby byla krémovější, a dezert ozdobila karamelovými hrudkami. Na závěr jsem řezy trochu posolila. Luxusní chuťová kombinace. Moc děkuji za skvělý recept.

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. srpna 2014 at 19:47

      Moc děkuji, Zuzo! Jsem ráda, že chutnaly. 🙂

      Odpovědět
  2. Katka says

    6. ledna 2015 at 19:31

    Nevydržala som a vytiahla som ho z chladničky o hodinu skôr…..je geniálny !! Odmala neznášam zákusky s plnkami, ale tento….je boží 😀

    Odpovědět
    • Jarka says

      6. ledna 2015 at 20:23

      Haha Katko :-)) Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  3. Žirafka says

    18. února 2015 at 14:51

    Tak tento recept mě dostal :-)………miluji totiž čokoládu a arašídové máslo ………… syn bude mít za chvilinku narozeniny, tak recept vyzkouším 🙂

    Odpovědět
  4. Janka says

    6. srpna 2019 at 18:32

    Děkuji za výborný recept! Udělal radost chuťovým pohárkům mnoha mlsných tvorů 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář: Žirafka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook