• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

muffiny s čokoládou

17. ledna 2014 / Jarka / 10 Comments

Jump to recipe

Upřímně, ani nevím, co bych měla napsat. Tyto muffiny jsou prostě bomba. Tečka.

Uvědomila jsem si, že jsem nikdy předtím klasické muffiny s kousky čokolády nedělala. Pekla jsem čokoládové s čokoládou (na receptu ale musím ještě trochu pracovat, zatím nedopadly tak, abych vám je mohla představit), ale tyto jsou něco jiného. Velmi jednoduché, ale přitom plné čokoládových kousků. Skoro jako klasické americké čokoládové cookies ve formě muffinu.

Když jsem je dala do trouby, tak jsem je skoro každou minutu kontrolovala. Vždy jsem zvědavá, jak vysoké muffiny budou, jak hodně těsto vyběhne, ale hlavně, jestli nevyskočí úplně mimo formu. Nesnáším čištění muffinové formy! Tady jsem prvních pár minut byla v rozpacích. Vůbec nic se tam nedělo. Byla jsem smutná a přemýšlela jsem, co jsem udělala špatně. Ale pak najednou, těsto začalo stoupat a vytvořilo ten krásný, úžasný kopeček, jaký má správný muffin mít. Dopadly přesně podle mých představ. Mise dokončena.

muffiny s čokoládou

Print this recipe
Jarka
17. ledna 2014
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
5 minutes
Cook Time
20 minutes

Notes

Muffiny uchováváme ve vzduchotěsné nádobě. Při pokojové teplotě spotřebujeme za 2 - 3 dny, v lednici za cca 5. Po vyndání lednice je můžeme dát na pár vteřin do mikrovlnky rozehřát.

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky
  • 1/3 hrnku (65 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/3 hrnku (65 g) krupicového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 hrnku (113 g) másla, rozpuštěného a lehce vychlazeného
  • 2 vejce
  • 2/3 hrnku (160 ml) plnotučného mléka
  • 1 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 150 g mléčné čokolády, nakrájené nadrobno

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 205°C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými košíčky.
  2. Ve středně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme stranou.
  3. V míse kuchyňského robotu ušleháme cukry a vejce do pěny. Přidáme vychlazené rozpuštěné máslo, mléko a vanilku.
  4. Vmícháme suché suroviny a dobře promícháme.
  5. 2 PL nasekané čokolády odložíme stranou a zbytek lehce vmícháme do těsta.
  6. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch nasypeme cca 1/2 ČL nakrájené čokolády.
  7. Pečeme v předehřáté troubě 17 až 20 minut , nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinu není po vytažení suchá.
  8. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

Tags

čokoláda
https://www.chute-sveta.cz/2014/01/17/muffiny-s-cokoladou/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka says

    21. ledna 2014 at 11:05

    Zrovna jsem včera přemýšlela, co udělat pro kolegy z práce a volba byla jasná. Už jsou skoro pryč a jsou opravdu bezva.

    Odpovědět
    • Jarka says

      21. ledna 2014 at 13:59

      Výborně! To jsem ráda, že chutnaly 🙂

      Odpovědět
  2. Veronika says

    30. května 2014 at 19:47

    Super!!!I já takový antitalent jsem to zvládla a muffiny jsou vynikající!!všichni se po nich olizujou,a prej mám jít péc hned další várku 😀 ..takže mnohokrát děkuji za recept!!! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      31. května 2014 at 21:39

      Moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  3. Michaela says

    17. května 2015 at 15:21

    Celkem jich bylo něco přes 20 😀 Silikonové formy mi bohužel nestačily, takže jsem musela utíkat i pro papírové. Ale jsou opravdu výborné 🙂

    Odpovědět
  4. jitka says

    7. listopadu 2015 at 22:22

    Jsou výborné,ale čokoládové jsou ještě lepší.Díky za recepty

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. listopadu 2015 at 21:04

      Děkuji, Jitko!

      Odpovědět
  5. Jesse Hall says

    17. února 2019 at 21:48

    Jsou skvělé.S těstem se výborně pracuje.A děti si moc pochutnaly.Za mě top.

    Odpovědět
    • jarka says

      20. února 2019 at 21:05

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  6. Pavlína says

    16. října 2019 at 14:58

    Výborné. Pekla jsem ale trošku jinak – prvních 5 minut na 200 a potom 15 minut na 180 stupňů (podle Vašeho receptu na banánovočokoládové muffiny). Děkuji za další recept, ukládám do sbírky. 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář: Jesse Hall Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕