• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

brownies s vlašskými ořechy

8. února 2014 / Jarka / 6 Comments

Jump to recipe

Myslíte, že už máte dost receptů na brownies? Tak to se mýlíte, nejsme zdaleka hotovi. Podle mě jich není nikdy dost. Pokud pro ně máte slabost (tak jako já), tak si vždycky najdete nový způsob, jak je udělat. Když už vás omrzely klasické, základní brownies, můžete je něčím obzvláštnit – arašídovým máslem, dýní, těstem na sušenky nebo třeba tyčinkami snickers. Nebo se můžete držet při zemi a dát na ně pouze vlašské ořechy. I když slovo pouze není vůbec na místě.

Tyto brownies jsou hutné a měkké, které mají navrch polevu s vlašskými ořechy. Ty můžete nechat vcelku nebo je nasekat nahrubo. Vlašské ořechy je možné také nahradit pekanovými, pokud jim dáváte přednost. Ořechy jim každopádně dodají luxusní finiš, jen nezapomeňte, že brownies nesmíme péct moc dlouho, aby nezbuchtovatěly. Potom už by to nebyly brownies, ale kakaová buchta.

brownies s vlašskými ořechy

Print this recipe
Jarka
8. února 2014
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
8
Prep Time
15 minutes
Cook Time
30 minutes
brownies s vlašskými ořechy

Ingredients

na brownies:

  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku (75 g) kakaa na pečení
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL instantní kávy smíchané s 1 ČL vody
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 hrnky (200g) krupicového cukru
  • 1 hrnek (113 g) másla, rozpuštěného a lehce vychlazeného
  • 1 1/2 hrnky (195 g) hladké mouky

na ořechovou polevu:

  • 1/4 hrnku (56 g) másla
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 40 ml medu
  • 1 PL (15 ml) smetany
  • 1 hrnek (100 g) vlašských ořechů (celých nebo nakrájených)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme a vysypeme pečící formu velikosti 22 cm.
  2. Ve velké míse ušleháme vejce, vanilkový extrakt, kakao, sůl, prášek do pečiva a instantní kafe smíchané s vodou, dokud se suroviny dobře nespojí.
  3. Vmícháme cukr a rozpuštěné máslo, dobře promícháme.
  4. Nakonec přidáme mouku, promícháme.
  5. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme a pečeme 15 minut.
  6. Mezitím si připravíme polevu.

poleva:

  1. V kastrolu na mírném stupni smícháme máslo, hnědý cukr, med a smetanu. Vaříme 1 minutu, pak přidáme ořechy.
  2. Ihned nalijeme na upečené brownies a vrátíme na dalších 15 minut do trouby.
  3. Upečené brownies vyndáme z trouby a necháme je zcela vychladnout ve formě, potom je vyndáme z formy a krájíme velmi ostrým nožem, který si mezi řezy očistíme.

Tags

kakao,
vlašské ořechy
https://www.chute-sveta.cz/2014/02/08/brownies-s-vlasskymi-orechy/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:kakao, vlašské ořechy

Reader Interactions

Comments

  1. monika says

    8. srpna 2014 at 15:07

    Dobry den Jarka, Vase brownies delam uz asi 5 raz a stale sa mi poleva vpije do testa. Dodrzujem postup… neviete kde moze byt chyba? Dakujem!

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. srpna 2014 at 19:52

      Dobrý den Moniko, jediné co mně napadá je nechat polevu lehce vychladnout, až bude mít hustější konzistenci a pak ji nalít na na hotové brownies. Případně je i možné ji už nezapékat, to se určitě nevpije. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Jana says

    3. listopadu 2014 at 12:34

    Dobry den, chtela bych se zeptat,jakou smetanu davate do polevy?zakysanou nebo na slehani 30% nebo tu obyc 12%? Diky

    Odpovědět
    • Jarka says

      4. listopadu 2014 at 20:57

      Dobrý den Jano, tu 31-33%, ale myslím, že 12% by byla taky ok, jen ne zakysanou. 🙂

      Odpovědět
  3. Martina says

    16. května 2019 at 21:56

    Dobrý den, vyzkoušela jsem recept a prosím o informaci jakou konzistenci má mít těsto a zda se vejce slehaji nejdřív bez kakaa. Dekuji

    Odpovědět
    • jarka says

      22. května 2019 at 17:28

      Milá Martino, už je to starší recept a dlouho jsem ho nedělala, ale na brownies je většinou těsto hodně hutné, a to i v syrovém stavu. Udělala bych to tak, že bych začala ušleháním vejcí a pak bych postupně přidávala ty další suroviny, jak v bodu 2. Mějte se!

      Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕