• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rychlá mexická rýže

11. března 2014 / Jarka / 3 Comments

Už je to nějakou dobu, co jsem s vámi sdílela recept na nejlepší mexickou rýži. Pořád je to podle mně ta nejlepší mexická rýže, ale někdy je fajn mít v zásobě víc receptů na jeden pokrm. Co když nemáte po ruce všechny suroviny nebo vás tlačí čas? A to se mně právě stalo při testování tohoto receptu. Líbil se mně nápad hodit všechny suroviny do jednoho hrnce, žádné krájení cibule, loupání česneku, žádný hrnec navíc. Přesně tak, jak to mám ráda.

Příprava této rýže je tak rychlá, že vás výsledná chuť překvapí, nebo spíš nadchne. Prostě žádné kompromisy. U mexické rýže nikdy! Nemám ráda mexické restaurace, které neumí mexickou rýži připravit a vaší jedinou nadějí je dochutit si ji tak, jak by to udělal pejsek s kočičkou, když vařili dort. Smíchat ideálně se salsou nebo třeba guacamole. Těmto podnikům je lepší se raději vyhnout a udělat si pravé Mexiko doma. Tento týden můžete!

rychlá mexická rýže

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 20 minutes

Category: přílohy, všechny recepty

Servings:  6 - 8

rychlá mexická rýže

Ingredients

  • 3 PL oleje
  • 1 1/2 hrnku (300 g) rýže
  • 1 ČL granulovaného česneku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL kumínu, římského kmínu
  • 1/2 hrnku (120 g) rajčatového protlaku
  • 2 hrnky (480 ml) zeleninového vývaru
  • 3 PL čerstvého koriandru, nasekaného

Instructions

  1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a mícháme, dokud nebude rýže průhledná.
  2. Přidáme česnek, sůl, kumín a řádně promícháme.
  3. Vmícháme protlak a vývar a přivedeme k varu, vaříme na mírném stupni cca 20 - 25 minut, až bude rýže měkká.
  4. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr a promícháme.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2014/03/11/rychla-mexicka-ryze/

Kategorie: přílohy, všechny recepty Klíčová slova:koriandr, rajčatový protlak, rýže

Reader Interactions

Comments

  1. Rop says

    8. října 2014 at 20:53

    Skvělé, pro rychlou přípravu dokonalé. Římský kmín dokáže divy.

    Odpovědět
    • Jarka says

      10. října 2014 at 12:44

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  2. Rop says

    9. října 2014 at 9:46

    Jeste jsem pridal drceny koriandr, ktery se v kuchyni na jih od USA pouziva dost casto (cerstvy, jehoz listi se zde doporucuji, jsme bohuzel uz davňo sklidili a skoncil v polevce Pho).

    Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Copyright © 2022 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc