• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou

10. dubna 2014 / Jarka / 14 Comments

Jump to recipe

Pokud čtete můj blog už nějakou dobu, tak víte, že komplikované recepty nejsou nic pro mě. Nemám ráda vaření nebo pečení, když musím použít všechny hrnce, všechny vařečky nebo stěrky, a ještě si je mezi vařením a pečením umývat. I když někdy udělám výjimku, na složitý přístup v několika krocích mě neužije. Rčení v jednoduchosti je krása odráží můj životní postoj. A to samé platí o tomto receptu. Kéž by všechno bylo tak jednoduché, ale přitom tak bezkonkurenčně vynikající.

Tento recept nemůže nikdo zkazit, protože to prostě nejde. Cibule, česnek krátce osmažíte na oleji s máslem, přidáte krájená rajčata, vaříte odkryté přibližně půl hodiny, stáhnete z plotny a přidáte smetanu. Okořeníte, osolíte a je to. Až se mně chce říct, že je to supr recept třeba na vysokoškolské koleje, ale on má větší ambice. A to o dost. Bez problému může konkurovat nedělnímu obědu. A to nemusíte být ani vegetariáni. Ale vážně. Pro rajčatové omáčky se smetanou mám slabost. A až si tyto těstoviny uděláte, tak pochopíte. Protože není moc receptů, které jsou tak rychlé a jednoduché a od kterých moc neočekáváte, a ony vám naprosto vyrazí dech.

těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou

Print this recipe
Jarka
10. dubna 2014
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
8
Prep Time
10 minutes
Cook Time
30 minutes
těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou

Ingredients

  • 2 PL olivového oleje
  • 2 PL (30 g) másla
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, utřeného
  • 2 konzervy krájených rajčat (á 400 g)
  • 1 ČL soli (plus podle chuti)
  • 1/2 ČL čerstvě mletého pepře
  • 1/2 ČL cukru (nebo podle chuti a podle kyselosti rajčat)
  • 1 hrnek (240 ml) smetany, 31%
  • nastrouhaný parmezán podle chuti
  • 2 ČL čerstvé bazalky, nasekané najemno
  • 500 g oblíbených těstovin (např. penne, tagliatelle, fussili, apod.)

Instructions

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme.
  2. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cibule a smažíme cca 15 minut za pravidelného míchání, aby se cibule nespálila. Přidáme česnek, promícháme, smažíme cca 1 minut.
  3. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme cukr podle chuti (začneme s měnším množstvím a přidáváme, až ho uzpůsobíme naší chuti).
  4. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 30 minut.
  5. Sundáme z plotny a ponorným mixérem několikrát zapulzujeme, abychom v omáčce neměli velké kusy krájených rajčat. Ale pozor - ne zase tak, aby byl z omáčky krém.
  6. Vmícháme smetanu.
  7. Podle chuti vmícháme parmazán, případně dosolíme, dopepříme nebo ještě dosladíme. Vmícháme bazalku a těstoviny, řádně promícháme a podáváme.

Tags

bazalka. smetana,
rajčata
https://www.chute-sveta.cz/2014/04/10/testoviny-s-rajcatovo-smetanovou-omackou/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:bazalka. smetana, rajčata

Reader Interactions

Comments

  1. Klára Š. says

    12. dubna 2014 at 19:33

    Dnes jsem je dělala k obědu a byly výborné! Děkuji za další super recept! 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. dubna 2014 at 10:02

      Moc děkuji, Kláro!

      Odpovědět
  2. Martina says

    17. dubna 2014 at 19:59

    Bomba. Jednoduché a moc dobré, zařazuji do našeho rodinného jídelníčku 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. dubna 2014 at 20:04

      Martino, moc děkuji!

      Odpovědět
  3. Hanka says

    12. července 2014 at 15:08

    Výborné, dneska jsme si na tom moc pochutnali! Jako dezert nás ještě čeká limetkový koláč s bílou čokoládou (Už jsem ale nevydržela a kousíček ochutnala a nic lepšího jsem ještě neměla). Moc děkuji za super stránky a recepty:) Jen tak dál, konečně mám podle čeho vařit:)

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. července 2014 at 21:09

      Moc děkuji, Hanko!

      Odpovědět
  4. Zuzka says

    23. ledna 2015 at 10:21

    Ahoj, moc pěkné stránky. Koukám, že se ráda inspiruješ světovými recepty a máš ráda italskou kuchyni. Ráda bych tě proto pozvala na můj web s domácími italskými recepty, určitě tam najdeš něco jednoduchého a dobrého, co můžeš uvařit svým mrňousům 🙂

    http://www.ilove-italy.cz

    Tak zatím!

    Odpovědět
  5. Lucie says

    9. května 2015 at 14:19

    Skvělý recept na rychlou večeři. Je to už několikátý od Vás vyzkoušený a vždy na jedničku. Díky moc.

    Odpovědět
    • Jarka says

      11. května 2015 at 19:53

      Moc děkuji, Lucie!

      Odpovědět
  6. Eliška says

    24. listopadu 2015 at 21:13

    Dnes jsem vařila a výborné! Je mi 18 a vaření mi zrovna nejde. Tohle se mi ale povedlo a měla jsem z toho obrovskou radost. Moc děkuji, určitě to někdy uvařím znova 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      25. listopadu 2015 at 12:53

      Moc děkuji, Eliško!

      Odpovědět
  7. Hanka says

    26. ledna 2016 at 15:41

    Dokonalé, rychlé a hlavně moc dobré. Co víc si přát ☺
    Děkuji za recept! !!!

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. února 2016 at 18:36

      moc děkuji, Hanko!!

      Odpovědět
  8. Ludmi says

    18. května 2020 at 14:50

    Mohu použít normální rajčata?

    Odpovědět

Napsat komentář: Jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕