• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

borůvkový chlebíček s ovesnými vločkami

29. dubna 2014 / Jarka / 9 Comments

Jump to recipe

Všem, kteří si mysleli, že jsem na vás minulý týden zapomněla a nepodělila se o žádný recept, se upřímně omlouvám! Nezapomněla. Naopak jsem na vás myslela kudy jsem chodila a jak se blížil konec týdne, tak jsem se cítila víc a víc provinile, protože jsem věděla, že to prostě nedám. Důvod byl více než prozaický. Prostě nebyl čas. A to ani na upečení mazance na Velikonoce. Neznamená to ale, že jsem vůbec nic nedělala. Spíš naopak. Celý týden jsme u nás měli zahradníky a pro ně jsem vždy něco dobrého upekla. Cookies, brownies, cheesecake. Prostě, aby jim u nás bylo dobře. Pracovali od rána do pozdního odpoledne, včetně víkendu a proměnili nám (konečně po skoro 7 letech!) naši zahradu ve skutečnou zahradu. Paní Vendy Weimanové z Alfa Omega zahrady jsem slíbila, že ji budu vychvalovat kde to jde, protože jsme z jejich práce skutečně nadšení. Byli rychlí, precizní, kreativní. Už se nemůžeme dočkat, až se všechno zazelená. (Toto není reklama, z Alfa Omega zahrady neví, že o nich tady píšu. Píši jen o našich pozitivních zkušenostech, protože nejlepší referencí je vždy spokojený zákazník). Ale zpátky k našemu oboru.

K tomuto receptu mám takový zvláštní vztah. Byl to první recept, do kterého jsem se loni pustila po skoro tříměsíční nedobrovolné pauze v kuchyni. To, když jsem byla těhotná s Laurou a poletování v kuchyni bylo to poslední, na co jsem myslela. Nějak mně tak na první pohled učaroval a říkala jsem si, že to můj žaludek zvládne. A zvládnul. A od té doby ještě několikrát, protože jsem ho zařadila mezi oblíbené rychlé snídaňové chleby. Můžete ho udělat s čerstvými i mraženými borůvkami, jen je nezapomeňte před zamícháním těsta lehce obalit v mouce. Tak se v těstě neutopí, zkrátka neklesnou na jeho dno, ale zůstanou rovnoměrně rozložené v celém chlebíčku. Nebo koláči, chcete-li. Já všechny tyto koláče, které peču v bochníkové formě nazývám sladkými chleby. Je to pro mě zkrátka výmluva, jak si dát koláč k snídani. Ale tenhle má ještě ovesné vločky, tak u něj výčitky mít vlastně vůbec nemusím, nebo ne?

borůvkový chlebíček s ovesnými vločkami

Print this recipe
Jarka
29. dubna 2014
by Jarka
Category chleba a pečivo snídaně všechny recepty
Persons
1
Prep Time
10 minutes
Cook Time
55 minutes

Ingredients

  • 1 hrnek borůvek (cca 200 - 225 g)
  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky, plus 1 PL
  • 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL soli
  • 1 hrnek (250 g) bílého plnotučného jogurtu (lze i s příchutí, např. vanilkového, hruškového)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku (113 g) másla, rozpuštěného a lehce vychlazeného
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ½ hrnku (90 g) ovesných vloček

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V malé misce lehce promícháme borůvky s 1 PL mouky, odložíme stranou. (Tímto zabráníme klesnutí borůvek na dno těsta/formy).
  3. V míse kuchyňského robotu prošleháme cukr, jogurt, vejce, máslo a vanilku. Přidáme mouku, sůl a prášek do pečiva. Promícháme.
  4. Přidáme borůvky a jen lehce promícháme stěrkou.
  5. Těsto vylijeme do připravené formy.
  6. Pečeme 50 - 55 minut dozlatova nebo nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
  7. Před vyndáním z formy necháme lehce vychladnout při pokojové teplotě.

Tags

borůvky,
jogurt,
máslo,
ovesné vločky
https://www.chute-sveta.cz/2014/04/29/boruvkovy-chlebicek-s-ovesnymi-vlockami/

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:borůvky, jogurt, máslo, ovesné vločky

Reader Interactions

Comments

  1. Magdaléna says

    29. dubna 2014 at 19:19

    Tak tohle vypadá opravdu lákavě. Kdybych navýšila množství vloček, měla bych ještě menší výčitky. V mrazáku jsou ještě letní zbytky borůvek, asi to prubnu 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      29. dubna 2014 at 21:24

      Jděte do toho 🙂

      Odpovědět
  2. Milovnice dobrot says

    4. května 2014 at 11:59

    Chlebíček vypadá opravdu parádně (y)

    Odpovědět
  3. Inka says

    7. června 2014 at 12:26

    Vynikající, dnes peču už podruhé a zdaleka ne naposled. Díky 🙂 za skvělý receptík

    Odpovědět
    • Jarka says

      7. června 2014 at 20:16

      Děkuji Inko!

      Odpovědět
  4. Monika z Irska says

    4. července 2014 at 22:25

    Zdravím, včera jsem objevila Vaše stránky a už si pochutnávám na tomhle skvělém borůvkovém chlebíku :)) Mňam!! Jen tak dál, už se těším co dalšího si z vašich receptů vyberu. Všechno zní úžasně lákavě a ještě úžasněji to musí chutnat 🙂 Díky moc.. Monika 😉

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. července 2014 at 21:24

      Moc děkuji, Moniko! Mějte se krásně!

      Odpovědět
  5. Pepa says

    8. července 2017 at 20:11

    Jarko,v postupu nikde nevidim,v jake fazi se pridavaji do testa vlocky?

    Odpovědět
    • jarka says

      21. července 2017 at 8:46

      Vidíte, Pepo, to je tak starý recept, že bych mohla zase někdy oprášit 🙂 Ale je to v tom posledním kroku, spolu s borůvkami. Mějte se krásně!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook