• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

letní sangria

5. září 2014 / Jarka / Leave a Comment

Tato sangria by teoreticky mohla udělat tečku za letními recepty. Pokud tedy do letních receptů nepočítám zmrzliny, kterými vás budu zásobovat i v nadcházejících podzimních týdnech a měsících. Ale zmrzlina přece není jen letní záležitost. Ale zpátky k naší sangrii. Když se řekne sangria, tak si asi představíte typickou sangrii z červeného vína s ovocem. Toto je její letní, bílá nebo chcete-li žlutá varianta (sangria blanca). Místo čeveného vína je v ní víno bílé a pak jen pomeranč a citrón. Je neuvěřitelně svěží, citrusová, až se člověk musí hlídat, aby to s ní nepřepálil. Dokáže být totiž pěkně zrádná.

Sangria je nápojem typickým pro Španělsko a Portugalsko. Obvykle je z červeného vína, nakrájeného ovoce (od pomeranče, citrónu, limetky přes jablko, meloun, hroznové víno až třeba k mangu), nějakého sladidla (cukr, med) a menšího množství tvrdého alkoholu (někdo přidává brandy, někdo vodku nebo třeba ovocný likér). Často se potom ředí perlivou vodou nebo citrónovou limonádou, třeba Spritem. V lednu letošního roku byl v Evropském parlamentu schválen zákon, že jen Sangria vyrobená ve Španělsku nebo Portugalsku smí být označována jako Sangria. Pokud je vyrobená někde jinde, musí nést označení aromatické víno. (zdroj wiki).

Na domácí produkci Sangrie se ale určitě tento zákon nevztahuje a tak mně nic nebrání představit vám recept na bílou, letní sangrii. Udělejte si ji třeba tento pozdní letní víkend!

letní sangria

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 4 hours

Category: nápoje, všechny recepty

Servings:  cca 2 litry

letní sangria

Ingredients

  • 1/2 hrnku (120 ml) pomerančového džusu
  • 1/2 hrnku (120 ml) čerstvě vymačkané citrónové šťávy
  • 1/4 hrnku (60 ml) pomerančové holikéru (Triple Sec nebo Grand Marnier)
  • 3/4 hrnku (150 g) krupicového cukru
  • 1 litr suchého bílého vína
  • 3/4 litru perlivé vody
  • 1 orange, nakrájený na plátky
  • 1 citrón, nakrájený na plátky

Instructions

  1. Ve velkém džbánku pomerančový džus, citonovou šťávu, pomerančový likér a cukr. Promícháme, až se cukr rozpustí.
  2. Přidáme víno a pomeranč a citrón. Dáme do lednice alespoň na 4 hodiny vychladit.
  3. Před podáváním dolijeme perlivou vodu a můžeme přidat led.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/2014/09/05/letni-sangria/

Kategorie: nápoje, všechny recepty Klíčová slova:citrón, pomeranč, víno

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou
  • Domi: nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem
  • Evule: božský { nepečený } citrónový cheesecake

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc