• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

koření na jablečný koláč

7. října 2014 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Je mně jasné, že po přečtení názvu dnešního receptu, hned víte, co vás čeká příště. Podle mě jsou jablečné koláče (nebo páje) dalším symbolem podzimu, hned vedle dýně. Nikdy není na škodu mít po ruce směs koření na jablečný koláč, když můžeme mít na dýňový. Usnadní nám to práci a hlavně, můžeme si přizpůsbit silu koření v každém receptu.

Domácí koření je docela prima věc. Máte naprostou kontrolu nad surovinami, hlavně solí. V tomto koření samozřejmě není, ale myslím všeobecně. Pokud kupuji hotové koření, vždy pečlivě vybírám, aby bylo bez soli. Jídlo si chci dochutit, dosolit podle vlastní chuti a se obávat, že ho přesolím. Toto naštěstí není případ našeho dnešního receptu. Jak už název napovídá, tento recept je na směs (klasického) jablečného koláče, ale myslím, že by skvěle hodil i na klasický štrůdl. Dodal by mu zajímavou a trochu zvlášní chuť, za kterou může bezesporu kardamom.

koření na jablečný koláč

Print this recipe
Jarka
7. října 2014
by Jarka
Category koláče a dorty všechny recepty
Persons
5
Prep Time
1 minute
Cook Time
1 minute

Ingredients

  • 4 PL mleté skořice
  • 1 1/2 ČL mletého muškátového oříšku
  • 1/2 ČL mletého nového koření
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 1 1/2 ČL mletého kardamomu

Instructions

  1. Smícháme a uchováváme v uzavřené nádobě.
https://www.chute-sveta.cz/2014/10/07/koreni-na-jablecny-kolac/

Kategorie: koláče a dorty, všechny recepty

Reader Interactions

Comments

  1. Lucie says

    25. listopadu 2017 at 17:37

    Tahle směs je báječná! Zrovna míchám ve velkém (spolu s perníkovým kořením) jako vánoční dárek pro příbuzné a kamarádky, co rády pečou.. Ruce mi voní skořicí a taky hřebíčkem, který jsem se rozhodla do směsi přidat a ta potvora mi zasekala mlýnek na koření. Naštěstí manžel naznal, že situace si žádá celého muže, mlýnek rozmontoval a vyčistil. A já pro příště hřebíček budu tlouct v hmoždíři.

    Odpovědět
    • jarka says

      28. listopadu 2017 at 14:22

      Moc děkuji, Lucie! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář: jarka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook