• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rozinkové cookies z ovesných vloček

23. října 2014 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Jedna potravina, kterou už od dětství nemusím, jsou rozinky. I když si myslím, že nemusím přesně nevyjadřuje co k nim ve skutečnosti cítím. Rozinky jen tak bych si prostě nikdy nedala. Ale pak je omezený počet jídel, kde mně nevadí. Dokážu je spočítat na prstech jedné ruky. Vánočka, mazanec a tyto cookies. Já vím, je to zvláštní. Taky proto, že hroznové víno mám moc ráda, ale rozinky mně prostě k srdci nepřirostly. Zase tyto cookies až moc.

Když jsem je dělala poprvé, netušila jsem, že budou mít takový úspěch. Aspoň u mě. Rozinky. Prostě jsem jim pořád nedávala tolik šancí. Ale doslova mě dostaly. Za prvé, z nějakého důvodu mně hrozně připomínaly Vánoce. A druhé, rozinky mně v nich vůbec nevadí. Asi je to tím, že jsou v nich navíc vlašské ořechy a vůbec, ta kombinaci všech surovin je naprosto dokonalá. Pokud máte rozinky naopak rádi, vynechte ořechy a zdvojnásobte je. I takové si je dokážu představit. Máte strach z ovesných vloček? Že jsou cookies moc zdravé? Opravdu nemějte, k rozinkovým cookies prostě ovesné vločky patří. Při pečení zase nezapomeňte na jedno základní pravidlo amerických cookies. Vytahujeme je z trouby, i když se vám zdají lehce nedopečené. Právě to z nich dělá cookies měkké, nikoliv křupavé a vyschlé.

rozinkové cookies z ovesných vloček

Print this recipe
Jarka
23. října 2014
by Jarka
Category cookies, sušenky všechny recepty
Prep Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
rozinkové cookies z ovesných vloček

Ingredients

  • 115 g másla, pokojové teploty
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/8 hrnku (25 g) krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 PL vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku (85 g) hladké mouky
  • 1/2 ČL jedlé sody
  • 3/4 ČL mleté skořice
  • 1/4 ČL soli
  • 1 1/2 hrnku (120 g) ovesných vloček
  • 1/2 hrnku (70 g) rozinek
  • 1/4 hrnku (35 g) nasekaných vlašských ořechů

Instructions

  1. V míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem ušleháme máslo a oba cukru do pěny. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a zase pořádně prošleháme. Odložíme stranou.
  2. Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Postupně je vsypeme do máslové směsi a na nízkém stupni důkladně promícháme.
  3. Metlou vmícháme ovesné vločky, rozinky a ořechy. Promícháme. Těsto bude lepkavé a hutné. Dáme ho alespoň na 1 až 2 hodiny do lednice.
  4. Troubu předehřejeme na 175°C a plechy vyložíme pečícím papírem.
  5. Nabereme kousek těsta velikosti asi 1, 5 PL a vytvyrujeme kuličku. Rovnoměrně, ale v dostatečném rozestupu je dáme na plech.
  6. Pečeme 10 minut nebo jen dokud okraje cookies nemají lehce zlatavý nádech. Střed cookies bude měkký a bude vypadat nedopečený. Necháme vychladnout na plechu po dobu 5 minut a potom je můžeme přendat na talíř nebo tác.
  7. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě, při pokojové teplotě nebo v lednici..

Tags

ovesné vločky,
rozinky,
vlašské ořechy
https://www.chute-sveta.cz/2014/10/23/rozinkove-cookies-z-ovesnych-vlocek/

Kategorie: cookies, sušenky, všechny recepty Klíčová slova:ovesné vločky, rozinky, vlašské ořechy

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook