• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

celozrnné dýňové lívance

6. listopadu 2014 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

 

Tak mám pocit, že toto bude asi poslední recept dýňové sezóny. Jak tak dopředu píšu tento příspěvek, uvědomuji si, že až se vrátíme z dovolené, bude třetina listopadu za námi a skoro správný čas na první vánoční pečení. Těšíte se? Já moc! Loni jsem měla velké plány, ale ty se rozplynuly, protože jsem jednoduše nestíhala. Lauře bylo teprve pár měsíců a ačkoliv se mně podařilo cukroví napéct, na recepty pro vás už nedošlo. Tento rok bych vám to chtěla vynahradit, protože je o co se podělit. Když si vzpomenu na kořeněné hvězdičky speculoos, kořeněné linecké cukroví slepované sušenkovoým krémem Biscoff nebo třeba čokoládové crinkles či melasové cookies, nemůžu se dočkat. Pojďme ale nejdřív podzimní sezónu v kuchyni zakončit stylově. Dýňovými lívanci. Máte pořád ještě dýňové pyré a dýňové koření? Nic jiného totiž na tyto podzimní lívance nepotřebujete.

Tyto lívance jsem dělala jak z hladké mouky, tak i z celozrnné. Chuť je samozřejmě v každém případě trochu jiná, ale jen tím chci říct, že se dají udělat z obou. Jen v případě obyčejné hladké použijte 250 g a vynechte vodu. Směs totiž tolik nezahustí. Záleží tedy na vás, jestli máte chuť na zdravější verzi nebo spíše klasickou. Z ani jedné nebudete zklamáni. Ať žije dýně!

dýňové lívance

Print this recipe
Jarka
6. listopadu 2014
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
20
Prep Time
5 minutes
Cook Time
10 minutes
dýňové lívance

Ingredients

  • 3 vejce
  • ⅓ hrnku (65 g) hnědého třtinového cukru
  • ⅓ hrnku (80 ml) oleje
  • 1½ hrnku (360 ml) podmáslí
  • ½ hrnku (115 g) dýňového pyré
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1 ČL dýňového koření
  • 2 hrnky (260 g) celozrnné mouky
  • 2 PL pečícího prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • ¼ hrnku (60 ml) vody

Instructions

  1. Smícháme vejce, cukr a olivový olej. Přidáme podmáslí, dýňové pyré a vanilkový extract. Promícháme.
  2. Postupně přidáme dýňové koření, pečící prášek do pečiva a sůl, jemně promícháme. Přidáme vodu a promícháme dohladka. .
  3. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje (nebo bez oleje) z jedné, a pak z druhé strany.
  4. Podáváme s máslem, sirupem nebo podle chuti.

Tags

dýně,
koření,
podmáslí
https://www.chute-sveta.cz/2014/11/06/celozrnne-dynove-livance/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:dýně, koření, podmáslí

Reader Interactions

Comments

  1. Káča says

    17. října 2015 at 22:46

    Tenhle úžasný recept bych také určitě zařadila do top podzimních receptů! 🙂 A nemůžu se dočkat melasových cookies, snad letos budou!:)

    Odpovědět
    • Jarka says

      18. října 2015 at 13:05

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook