• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

rychlá omáčka na pizzu

2. prosince 2014 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Když mě (čtěte rodinu) přepadne chuť na pizzu, ne vždycky jsem připravená. O těsto ani nejde, mouku a droždí mám vždycky, ale třeba zrovna došla omáčka a já se ještě nedostala (čtěte nechtělo se mně) k přípravě nové. Jenomže to mé žadonící rodině nevysvětlím, zvláště když je myšlenka pizzy přepadla snad ještě u snídaně, ale mně se to podařilo zamluvit. Jsou 3 hodiny odpoledne a požadavek na pizzu se vrátil jako bumerang. To jim přece nemůžu udělat! A tak se vrhám do super rychlé, ale přitom výborné omáčky, která se vůbec nevaří. Její příprava zabere maximálně 3 minuty a je to tedy přesně to, co potřebuju.

Toto je jeden z mých nejjednodušších receptů. No uznejte, jestli naházení všech surovin do jedné mísy je vůbec recept. Ale je supr mít něco takového v zásobě, hlavně pro situace jako jsou tyto. Ale tím nechci říct, že tato omáčka je kompromisem. To vůbec ne! Je to prostě rychlá varianta na pizza omáčku, kterou se vyplatí mít  v zásobě.

rychlá omáčka na pizzu

Print this recipe
Jarka
2. prosince 2014
by Jarka
Category hlavní jídlo všechny recepty
Persons
1
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
rychlá omáčka na pizzu

Ingredients

  • 160 ml rajčatového protlaku (ne pyré)
  • 1/2 - 3/4 hrnku (120 - 180 ml) teplé vody
  • 3 PL (45 ml) extra panenského olivového oleje
  • ½ ČL granulovaného česneku
  • 1 ČL solit
  • ½ ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 1 1/2 ČL sušeného oregana
  • 1 1/2 ČL sušené bazalky
  • 1 1/2 ČL sušené petržele
  • 1 PL (15 ml) červeného vinného octa
  • ½ - 3 ČL medu (podle chuti)
  • špetka červených papriček

Instructions

  1. Protlak dáme do mísy a pomalu přidáváme tolik vody, aby omáčka nebyla moc řídká (1/2 - 3/4 hrnku, tedy 120 - 180 ml). Mícháme metlou.
  2. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Dosladíme medem podle chuti, 1/2 i více ČL.
  3. Uchováváme v lednici, po 1/2 hrncích, tedy120 ml můžeme nechat zamrazit nebo zavaříme.

Tags

rajčatový protlak
https://www.chute-sveta.cz/2014/12/02/rychla-omacka-na-pizzu/

Kategorie: hlavní jídlo, všechny recepty Klíčová slova:rajčatový protlak

Reader Interactions

Comments

  1. Radek says

    13. května 2016 at 18:52

    Zdravim,Jarko..jste zmenila recept na pizzaomacku. Muzete mi poslat prosim ten puvodni z konzervovanych rajcat?

    Odpovědět
    • Jarka says

      13. května 2016 at 19:12

      Radku, nezměnila 🙂 pořád je tam 🙂 http://www.chute-sveta.cz/nejlepsi-omacka-na-pizzu/

      Odpovědět

Napsat komentář: Radek Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook